No i już sam nie wiem co może być tego przyczyną, może ktoś z Was miał kiedyś podobny problem i ma jakieś porady ?

Moderator: Student
U mienia toże było tak samo.Bachus8 pisze:sprawdz czy cylinder nie lapie falszywego powietrza na kolektorze sacym ja tak mialem
Tak sprawdzałem iskra jest ma każdym cylindrze.ub40 pisze:....sprawdzałeś czy na tym konkretnym cylindrze nie ma iskry na świecy?.......
Ok sprawdzę ale u mnie tylko na wolnych nie pali jak dodam trochę gazu to bardzo ładnie wchodzi na obroty i pali na wszystkie gary.chester 469 pisze:wiem że dziwne i śmieszne ale sprawdź cienki przewód elektryczny między aparatem a cewką może być urwany lub przetarty -ja tak miałem, palił mi na 2-3 gary i szarpał podczas jazdy
To teraz jak będziesz w trakcie malowania, lej odrdzewiaczem po szpilkach mocujących, bo możesz mieć trudności z odkręceniem. Po zwaleniu kolektorów jak zerkniesz do kanału dolotowego pierwszego gara to zauważysz, że będzie jaśniejszy od pozostałych-świadczy to o zasysaniu lewego powietrza. Wyczyść i odtłuść powierzchnie, kup nową uszczelkę /i niech Cię ręka boska broni przez zakupem takiej ze starych sovieckich zapasów, są twarde jak beton i nieściśliwe/Paweł93 pisze:bo dziś dokręcałem kolektor i jest lekka poprawa
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość