Odstojnik paliwa.
Moderator: Student
Odstojnik paliwa.
Czy ktoś go rozbierał? Co w nim siedzi jakaś siatka, czyściwo czy jakiś system przelewowy?
Śniadanie na kacu jest jak przeszczep. Przyjmie się, albo nie.
Re: Odstojnik paliwa.
Dużo blaszek jedna na drugiej tam siedzi, one filtrują.
Czyli mam rozumieć, że system przelewowy i nie ma nic do czyszczenia, oprócz spuszczania syfu poprzez odkręcenie śruby.
....tak, odkręcając śrubę pozbywasz sie syfu i wody ale czasem można go rozkręcić i przemyć w środku
UniformBravo40
Volvo 855 tdi
Volvo 855 tdi
OK. Podziękował Wam 

Warto rozebrać i przemyć, bo jest to dziecinnie proste. Można tam znaleźć wszystko od syfu po rdzę.
- Xerkses
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Warto przedmuchać te blaszki sprężonym powietrzem, zbierają się miedzy nimi paprochy po jakimś czasie będzie to pogarszać filtrację.
Trzeba się jednak liczyć z wymianą uszczelki tej na górze, a nie wiem czy można dokupić samą tą uszczelkę w jakimś uazowym sklepie.
Ja dociąłem z gumy dość nieumiejętnie i dziś na stacji diagnostycznej modliłem się żeby diagnosta nie zauważył
Trzeba się jednak liczyć z wymianą uszczelki tej na górze, a nie wiem czy można dokupić samą tą uszczelkę w jakimś uazowym sklepie.
Ja dociąłem z gumy dość nieumiejętnie i dziś na stacji diagnostycznej modliłem się żeby diagnosta nie zauważył