Pompka paliwa
Moderator: Student
Pompka paliwa
Witam mam do Was pytanie czy podczas pracy silnika pompka paliwa powinna podawać paliwo z pęcherzykami powietrza ? Jak podpompowuję ręcznie to żadnych pęcherzyków nie widać a jak silnik pracuje to ciągle z powietrzem podaje i właśnie nie wiem czy to przez pompkę mi silnik kulawo chodzi czy przez gaźnik, najpierw muszę mieć pewność co do pompki.
1. 6 x UAZ 31512
2. Mitsubishi Pajero Mk1
3. Nissan Patrol y60
4. Hummer H3
2. Mitsubishi Pajero Mk1
3. Nissan Patrol y60
4. Hummer H3
Re: Pompka paliwa
No zasadniczo to nie powinna, może dźwignia na pompie wytarta? A czy silnik ci przez to kulawo chodzi to się dowiedz, wkręć go na obroty i obserwuj przez okienko czy poziom paliwa w gaźniku nie zjeżdża.
UAZ 469B '86 z wołgą, "Krokodyl"
Mitsubishi L300 4WD '91, "Busik pełen Polaków"
tarhim pisze:A czy silnik ci przez to kulawo chodzi to się dowiedz, wkręć go na obroty i obserwuj przez okienko czy poziom paliwa w gaźniku nie zjeżdża.
No właśnie w tym problem że mam gaźnik bez okienka.
1. 6 x UAZ 31512
2. Mitsubishi Pajero Mk1
3. Nissan Patrol y60
4. Hummer H3
2. Mitsubishi Pajero Mk1
3. Nissan Patrol y60
4. Hummer H3
Podaj mu paliwo do gaźnika ze zbiornika zawieszonego nad silnikiem.Weź jakąś butelkę powieś ją na podniesionej pokrywie i wężykiem podaj paliwo bez pompy w obiegu.
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
No właśnie tak przymierzam się zrobić, ale też ci ruscy wymyślili mieli gaźniki z okienkiem i było dobrze to im się zachciało robić bez okienekcarinus pisze:Podaj mu paliwo do gaźnika ze zbiornika zawieszonego nad silnikiem.Weź jakąś butelkę powieś ją na podniesionej pokrywie i wężykiem podaj paliwo bez pompy w obiegu.

1. 6 x UAZ 31512
2. Mitsubishi Pajero Mk1
3. Nissan Patrol y60
4. Hummer H3
2. Mitsubishi Pajero Mk1
3. Nissan Patrol y60
4. Hummer H3
Bo okienka ciekły...Paweł93 pisze: ale też ci ruscy wymyślili mieli gaźniki z okienkiem i było dobrze to im się zachciało robić bez okienek

UAZ 469B '86 z wołgą, "Krokodyl"
Ja to tam zawsze mocno dokręcałem i nie ciekły, zresztą z dwojga złego wole okienkotarhim pisze:Bo okienka ciekły...

1. 6 x UAZ 31512
2. Mitsubishi Pajero Mk1
3. Nissan Patrol y60
4. Hummer H3
2. Mitsubishi Pajero Mk1
3. Nissan Patrol y60
4. Hummer H3