Mam kłopot z doborem odpowiednich kół do mojego pojazdu. Wszystko prawie gotowe do jazdy tyle że na pożyczonych kołach daleko nie pojadę

UAZ z silnikiem 2,4D i skrzynią MB plus mosty GAZ 69 plus oryginalny reduktor UAZ.
Mam w zasadzie sprawny komplet kół do mostów UAZ. Z uwagi na fakt że w tej chwili felga obcierała by o wąs sworznia drążka kierownicy wewnętrzną swą krawędzią mogę zastosować dystanse do oryginalnych kół albo nowoczesne felgi odsadzone 15 cali albo odwrócone felgi z UAZa albo jeszcze kupić 16 calowe GAZowe koła.
Docelowo chętnie założę 31 cali MT jak się przekonam że nie czekają mnie inne pilniejsze prace przy samochodzie. W tej chwili schodząc z kosztów chętnie na czas jakiś założyłbym posiadane po Patrolu (Y60 oryginalne Patrolowe opony AT – czyli 31 cali) – bo mam, leżą. Tyle że w tym wypadku zagrożenie jest takie, że do UAZowych felg będzie trzeba dokupić dętki co znacznie podnosi budżet kół „na testy”. Mogę po prostu się nie bać i założyć dystanse mając wciąż na względzie słabe strony tego rozwiązania łącznie z nadwyrężonymi śrubami i słabszym chłodzeniem bębnów.