silnik mercedesa 123 300d
Moderator: Student
silnik mercedesa 123 300d
Witam mam w Uazie silnik mercedesa 123 300d i mam takie pytanie czy ktoś przerabiał miskę olejową czy jest jakiś zamiennik bo chcę zęby miał lepszy wykrzyz
Ostatnio zmieniony czw lut 21, 2013 6:13 pm przez zmota123, łącznie zmieniany 1 raz.
Zmota
Re: silnik mercedesa 123 300d
purysta jezykowy czuwa 

nie mysl ze cie przesladuje 

Myślę, że masz moją subskrypcję i jesteś moim najwierniejszym fanem 

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
OK, to chyba już można na temat...
Miskę można przerobić, gdzieś kiedyś były zdjęcia... rozumiem, że miska wadzi o most i ogranicza wykrzyż?

Miskę można przerobić, gdzieś kiedyś były zdjęcia... rozumiem, że miska wadzi o most i ogranicza wykrzyż?
Co tak chodzi? Bo napisałeś, że tak oto chodzi. Więc pytam się, co? Jaki (na przykład silnik) tak oto chodzi?zmota123 pisze:tak oto chodzi
Chyba, że chciałeś napisać:
Tak, o to chodzi.
To wtedy Twoja wypowiedź nabiera sensu i jest spójna z postem Takayuki

(To specjalnie dla mojego najwierniejszego fana - Tomasza z Przemyśla

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
-
-
ernil pisze:zmota123 pisze:chcem
tomek 79 pisze:purysta jezykowy czuwa
i dobrze, bo za takie pisanie tooo........
powinni dupsko przypiekać rozgrzanym żelazem
Ten kto wolny nad swym losem nie płacze
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
W temacie chodzenia
Miskę możesz pociąć, ale to nic nie da bo z jej przodu jest rurka zasysająca olej do pompy oleju. Przerobienie ładne tego wymaga ingerencji w miskę aluminiową, stalową i pompę oleju [o ile dobrze pamiętam z jakiegoś zdjęcia], a to przekroczy wartość silnika. Ile za nisko masz silnik, 2cm, 20cm? Podanie większej ilości danych albo kilku zdjęć nie zaszkodziłoby sprawie...
Silnik możesz np. zamocować tak:

A wtedy miska olejowa wychodzi tak:

I problem ulega samorozwiązaniu.
UAZ z obrazka ma lift podkładkami pod resor i wieszak, w sumie 4cm + montaż silnika i problem miski znika

Miskę możesz pociąć, ale to nic nie da bo z jej przodu jest rurka zasysająca olej do pompy oleju. Przerobienie ładne tego wymaga ingerencji w miskę aluminiową, stalową i pompę oleju [o ile dobrze pamiętam z jakiegoś zdjęcia], a to przekroczy wartość silnika. Ile za nisko masz silnik, 2cm, 20cm? Podanie większej ilości danych albo kilku zdjęć nie zaszkodziłoby sprawie...
Silnik możesz np. zamocować tak:
A wtedy miska olejowa wychodzi tak:
I problem ulega samorozwiązaniu.
UAZ z obrazka ma lift podkładkami pod resor i wieszak, w sumie 4cm + montaż silnika i problem miski znika

mi sie nie opłaca przesuwać silnik bo mam zamontowany i nie mam resorów tylko sprężyny
Zmota
Hm, to jak wolisz wydać z tysiaka na przeróbki miski+pompy, zamiast pospawać nowe łapy silnika albo zrobić lift na sprężynach - to ja się nie odzywam już, skończyły mi się pomysły na dobre rady 

A ile takie auto jest warte, że rozmawiacie o kwotach rzędu 1000zł? 

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Pozwól, że wytłumaczę Ci na przykładzie rolę przecinka 
Ułaskawić, nie wolno zabić!
Ułaskawić nie wolno, zabić!
I tutaj też.
Bo 2,5 a 25 to różnica

Ułaskawić, nie wolno zabić!
Ułaskawić nie wolno, zabić!
I tutaj też.
Wprawdzie tysi wskazuje na 25, ale po Twojej wcześniejszej niechęci do przecinków wolę dopytać...zmota123 pisze:25tysi
Bo 2,5 a 25 to różnica

Ostatnio zmieniony czw lut 21, 2013 8:56 pm przez ernil, łącznie zmieniany 1 raz.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
I za 25 tysi ktoś zbudował/kupił UZĘ z silnikiem mającym ćwierć wieku, gdzie nawet nie sprawdzili skoku zawieszenia poprawnie?
Za tyle mojego Ci oddam, dołożę flaszkę, a jest dużo lepszy i most nie wali w nic 

No to widzę , że odbywa się lincz na kolegą a tak naprawdę nikt nie zrozumiał o co koledze chodzi. Przecież napisał wyraźnie

zmota123 pisze:chcę zęby

W160
PajeroLong SS
PajeroLong SS
nie kupiłem tylko zmotałem miska nie dotyka gruchy bo są odboje ma całkiem dobry wykrzyz tylko chciałem go zwiększyć a po pierwsze ernil ze ty nie umiesz nic zrobic to nie moja wina i nie chrzań takich głupot
Zmota
Już, tak szybko?
Skoro to sam motałeś - zrobiłeś albo pomierzyłeś albo pomyślałeś coś źle, skoro most koliduje z silnikiem.
Poradziliśmy tu grzecznie co najprościej zrobić, ale stwierdzasz, że nie, i chcesz po swojemu miskę przerabiać - więc rób.
Piszesz jak piszesz, a koledzy zamiast od analfabetów zwyzywać grzecznie i ironicznie łacha drą wytykając błędy - więc nie strzelaj focha, tylko przeproś i popraw się
I daj foty wynalazku. Podrą jeszcze z niego łacha jak z każdego wynalazku, ale widząc co tam zrobiłeś może się znajdzie lepsza opcja niż podwajane wartości silnika dla 5cm wykrzyżu

Skoro to sam motałeś - zrobiłeś albo pomierzyłeś albo pomyślałeś coś źle, skoro most koliduje z silnikiem.
Poradziliśmy tu grzecznie co najprościej zrobić, ale stwierdzasz, że nie, i chcesz po swojemu miskę przerabiać - więc rób.
Piszesz jak piszesz, a koledzy zamiast od analfabetów zwyzywać grzecznie i ironicznie łacha drą wytykając błędy - więc nie strzelaj focha, tylko przeproś i popraw się

I daj foty wynalazku. Podrą jeszcze z niego łacha jak z każdego wynalazku, ale widząc co tam zrobiłeś może się znajdzie lepsza opcja niż podwajane wartości silnika dla 5cm wykrzyżu

pojara90 pisze:No to widzę , że odbywa się lincz na kolegą a tak naprawdę nikt nie zrozumiał o co koledze chodzi. Przecież napisał wyraźnie
zmota123 napisał(a):
chcę zęby
Aaaaa, faktycznie - to teraz wszystko jest jasne! Niepoprawna pisownia jest wynikiem złego wysławiania się spowodowanego brakiem uzębienia. To przepraszam - z ułomnych faktycznie śmiać się nie należy.

Poka foty UAZa za 25kPLN

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
o co ci chodzi pajacu zazdrościsz ze włożyłem w uaza 25 tysi jak cie nie stać to puszki zbieraj a nie kurw.. sie śmiejesz
Zmota
Ziewzmota123 pisze:o co ci chodzi pajacu zazdrościsz ze włożyłem w uaza 25 tysi jak cie nie stać to puszki zbieraj a nie kurw.. sie śmiejesz

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Ziewzmota123 pisze:ty jakiś popierdolony jesteś lecz się człowieku

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT