Babcia & friends

imprezy i spotkania towarzyskie, wyjazdy weekendowe w teren...

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
Lenio

Re: Babcia & friends

Post autor: Lenio » pn gru 22, 2014 12:42 pm

Zaczynam od Namibii już w Sylwestra. A później różne osoby coś przebąkiwali o Armenii i Gruzji :D
Lenio

HJ60 pożeniony z 1HD-T (Pan Ordynator w końcu złożył :)21) / HZJ105 pożeniony z HDJ100

Awatar użytkownika
tkocy20

Post autor: tkocy20 » wt gru 23, 2014 1:31 pm

Globtroterujesz 4x4 czy jakoś inaczej do tej Namibii?
A przy okazji dobrych świąt życzę i udanego spokojnego ale nie nudnego 2015 roku!
z wiekiem rośnie ilość osób mogących jedynie pocałować mnie w ....

Awatar użytkownika
Lenio

Post autor: Lenio » wt gru 23, 2014 1:41 pm

Nie. Zostałem zaproszony przez znajomego, który wcześniej był i miał kontakt na wypożyczalnię samochodów. Sami wykupiliśmy bilety i samochody. Po powrocie zdam relację.

Najlepszego. Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i samych dobrych przygód w Nowym Roku
Lenio

HJ60 pożeniony z 1HD-T (Pan Ordynator w końcu złożył :)21) / HZJ105 pożeniony z HDJ100

Awatar użytkownika
tkocy20

Post autor: tkocy20 » wt gru 23, 2014 1:48 pm

Dobrej zabawy i nie dajcie się pożreć :)21
z wiekiem rośnie ilość osób mogących jedynie pocałować mnie w ....

Awatar użytkownika
Lenio

Post autor: Lenio » ndz sty 11, 2015 3:53 pm

Uprzejmie informuję, że wróciłem. Jest piękne off-roadowe życie w Namibii. Kapitalny kraj, kapitalne widoki, kapitalne trasy. Warto. Bardzo warto.

Foty wkrótce obrobię i wrzucę we wiadome miejsce.
Lenio

Awatar użytkownika
kudełek

Post autor: kudełek » wt sty 20, 2015 5:24 pm

Lenio pisze:

Foty wkrótce obrobię i wrzucę we wiadome miejsce.
Widzę ,że robisz jakieś próby :)21 ale coś Ci nie idzie :)3
Bogdan

Awatar użytkownika
Lenio

Post autor: Lenio » wt sty 20, 2015 5:52 pm

Ano. Galeria zaparła się i odmawia współpracy :)11 Oddałem zdjęcia w ręce Magika - Informatyka, ale też mu coś nie idzie :o Zobaczycie komputery nas zgubią :P

Przy okazji. Zrodził się jednak pomysł, aby w najbliższe wakacje zaudać się ponownie na Bałkany (zachodnia Macedonia, wschodnia Albania i może w drodze powrotnej z 1-2 dni w Czarnogórze). Co Wy na to?
Lenio

Awatar użytkownika
kudełek

Post autor: kudełek » czw sty 29, 2015 5:39 pm

Lenio pisze:Ano. Galeria zaparła się i odmawia współpracy :)11 Oddałem zdjęcia w ręce Magika - Informatyka, ale też mu coś nie idzie :o Zobaczycie komputery nas zgubią :P

Przy okazji. Zrodził się jednak pomysł, aby w najbliższe wakacje zaudać się ponownie na Bałkany (zachodnia Macedonia, wschodnia Albania i może w drodze powrotnej z 1-2 dni w Czarnogórze). Co Wy na to?
Ja też myślałem o tym kierunku ale trochę dalej tj Macedonia a potem Grecja po górach i Peloponez :)21 w terminie zaraz po końcu roku szkolnego bo w Grecji można biwakować na dziko na plażach a im później tym tłoczniej. Powrót może być przez Albanię i Czarnogórę
Bogdan

Awatar użytkownika
kudełek

Post autor: kudełek » czw sty 29, 2015 5:43 pm

Lenio pisze:Ano. Galeria zaparła się i odmawia współpracy :)11 Oddałem zdjęcia w ręce Magika - Informatyka, ale też mu coś nie idzie :o Zobaczycie komputery nas zgubią :P

Ja też myślałem o tym kierunku ale trochę dalej tj Macedonia a potem Grecja po górach i Peloponez plaże w terminie zaraz po końcu roku szkolnego bo w Grecji można biwakować na dziko na plażach a im później tym tłoczniej
Bogdan

Awatar użytkownika
Lenio

Post autor: Lenio » czw sty 29, 2015 8:13 pm

kudełek pisze:

Ja też myślałem o tym kierunku ale trochę dalej tj Macedonia a potem Grecja po górach i Peloponez plaże w terminie zaraz po końcu roku szkolnego bo w Grecji można biwakować na dziko na plażach a im później tym tłoczniej
Termin tym razem mi nie pasuje. Na początek wakacji mam już zarezerwowany już inny "off road" - barkę na francuskim kanale. Bardziej celowałbym w końcówkę lipca/początek sierpnia. Co do lokalizacji, to nie upierałbym się, aczkolwiek nigdy nie przepadałem za grecką mentalnością, a już mentalność komunistyczno-grecka zbiera mi na ... Z drugiej strony czego nie robi się dla lepszego poznania różnych emocjonalnych wypaczeń.
Lenio

Awatar użytkownika
kudełek

Post autor: kudełek » pn lut 02, 2015 7:00 pm

Lenio pisze:
Termin tym razem mi nie pasuje. Na początek wakacji mam już zarezerwowany już inny "off road" - barkę na francuskim kanale. Bardziej celowałbym w końcówkę lipca/początek sierpnia. Co do lokalizacji, to nie upierałbym się, aczkolwiek nigdy nie przepadałem za grecką mentalnością, a już mentalność komunistyczno-grecka zbiera mi na ... Z drugiej strony czego nie robi się dla lepszego poznania różnych emocjonalnych wypaczeń.
Coś kłopot z terminami :( bo na początek sierpnia my planujemy jakiś tygodniowy rejsik
Bogdan

Awatar użytkownika
Lenio

Post autor: Lenio » pn lut 02, 2015 7:13 pm

To może by pasowało. Powiedzmy jedziemy od 22/23 lipca do 2 sierpnia, przy czym Wy od razu zostajecie w Chorwacji na rejsik :D
Lenio

Awatar użytkownika
s3R

Post autor: s3R » pn lut 02, 2015 9:41 pm

Coś się niektórzy Lenio(ą) z tymi fotami...
Cały się wam internet w warszawie zatkał tymi zdjęciami baobabów ?
Zdrapek i poharatka

Awatar użytkownika
JeepFan

Post autor: JeepFan » wt lut 03, 2015 1:22 pm

Lenio pisze:To może by pasowało. Powiedzmy jedziemy od 22/23 lipca do 2 sierpnia, przy czym Wy od razu zostajecie w Chorwacji na rejsik :D
Mnie by pasowało pomiędzy 15 lipca a 8 sierpnia.
Meldować jak tam reszta i kto by był potencjalnie chętny.

Awatar użytkownika
Lenio

Post autor: Lenio » wt lut 03, 2015 1:28 pm

s3R pisze:Coś się niektórzy Lenio(ą) z tymi fotami...
Cały się wam internet w warszawie zatkał tymi zdjęciami baobabów ?
Będą, będą, ino szwagier poskłada się po powrocie z parapetu :)16 :)21
JeepFan pisze:Mnie by pasowało pomiędzy 15 lipca a 8 sierpnia.
Meldować jak tam reszta i kto by był potencjalnie chętny
Znaczy jedziemy. Andrzeja przyciskam, to byłyby już 3 samochody. Musi zgodę od leasingu dostać. Palinca i Pan Ordynator?
Lenio

trudus

Post autor: trudus » wt lut 03, 2015 5:47 pm

Lenio pisze:To może by pasowało. Powiedzmy jedziemy od 22/23 lipca do 2 sierpnia, przy czym Wy od razu zostajecie w Chorwacji na rejsik :D
termin idealny .
jedziemy.
Wojtek

Awatar użytkownika
Lenio

Post autor: Lenio » wt lut 03, 2015 6:22 pm

trudus pisze:
termin idealny .
jedziemy.
Wszelki duch Pana chwali :D Bardzo ładnie. Cieszę się :)2 :)21 .... ale, ale, czy nie miałeś nam czegoś nagrać :wink:
Lenio

Awatar użytkownika
JeepFan

Post autor: JeepFan » śr lut 04, 2015 9:27 am

Lenio pisze:Andrzeja przyciskam, to byłyby już 3 samochody. Musi zgodę od leasingu dostać.
Ja dostałem bez problemu. Musiałem tylko rozszerzyć ubezpieczenie.

trudus

Post autor: trudus » pt lut 06, 2015 8:07 pm

Lenio pisze:
trudus pisze:
termin idealny .
jedziemy.
Wszelki duch Pana chwali :D Bardzo ładnie. Cieszę się :)2 :)21 .... ale, ale, czy nie miałeś nam czegoś nagrać :wink:
a czy występ na żywo nie będzie większą atrakcją :o
Dzięki za pamięć w planach wyjazdu zgodny z harmonogramem pitów ,vatów i innych pierdół księgowych ,którymi zajmuje się Truduś :)2
Wojtek

Awatar użytkownika
kudełek

Post autor: kudełek » sob lut 07, 2015 1:34 pm

czego się nie robi dla towarzystwa :)21 Tyle że 22/23 lipiec to środek tygodnia a łatwiej ustawiać wolne od soboty więc może od 25 lipiec do 5/6 sierpień i reszta tygodnia na dojazd do domów. Rejsik ma być ale nie w opływanej już Chorwacji a po Grecji :lol: i to na dwa jachty a organizuje go Marcin. Może jeszcze jacyś chętni ale szybko !!
Bogdan

Awatar użytkownika
Lenio

Post autor: Lenio » sob lut 07, 2015 5:07 pm

kudełek pisze:
Lenio pisze:
Może jeszcze jacyś chętni ale szybko !!
Kiedy? Jakie jachty? Jaki koszt?
Lenio

Awatar użytkownika
kudełek

Post autor: kudełek » ndz lut 08, 2015 11:56 am

Lenio pisze:
kudełek pisze:
Lenio pisze:
Może jeszcze jacyś chętni ale szybko !!
Kiedy? Jakie jachty? Jaki koszt?
Kiedy? -08.08
Jakie jachty? -Zależy od ilości chętnych. jak na razie 4 pary
Jaki koszt? -Zależy od wielkości jachtu i ilości ludzi
Reszta dzwoń do Marcina
Bogdan

Awatar użytkownika
Lenio

Post autor: Lenio » ndz lut 08, 2015 12:24 pm

Zdjęcia z Namibii jeszcze trochę więc tymczasem wrzucę jedną fotę:

Obrazek

To nie piasek, to mąka :-?

Okolice 25 lipca na start wydają się OK.
Lenio

Awatar użytkownika
Lenio

Post autor: Lenio » czw lut 12, 2015 12:55 pm

Udało się :)2 :D Foty z Namibii już "wiszą" w tradycyjnym miejscu. Miłego oglądania.

Co do wakacji, to sytuacja wygląda jak następuje:
1) jedziemy do Macedonii, Albanii (to już 4 raz :)21 ) i może jeszcze zahaczymy o Grecję
2) termin 25 lipca - 5 sierpnia - rozumiem, że tradycyjnie może być skłonność do "rozjeżdżania się"; zasadniczo uznaję, że ja wyjeżdżam z Warszawy 24 lipca popołudniem lub 25 lipca rano i pierwsze spotkania poszczególnych ekip następować będą pewnie na Węgrzech :oops: ; dalej nocleg już w Macedonii, a później to wiadomo; my wracamy w taki sposób, aby 5 sierpnia być już w Polsce
3) na dzień dzisiejszy poza nami (ja + 3 synalków) jadą: Palinca i Maciek, Jurek, Bogdan, Andrzej, Wojtek (razem 6 samochodów)

Jak zwykle trasę zaproponuję. Dla tych którzy używają "nie własnych" samochodów przypominam o jakimś papierze upoważniającym do korzystania z samochodu. No i pamiętajcie, że zielona karta wykupywana "tam" na granicy kosztuje majątek :)3 :evil:
Lenio

Awatar użytkownika
JeepFan

Post autor: JeepFan » czw lut 12, 2015 1:31 pm

Lenio pisze:termin 25 lipca - 5 sierpnia -
Pasuje :)2

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne imprezy”