Babcia & friends
Moderator: Albert_N
Re: Babcia & friends
Hey!
Spotkałem dziś faceta którego wydaje mi się gdzieś widziałem. Mam solidne podstawy sądzić iż spotkaliśmy go w 2011 podczas wyjazdu na płw.Kolski. Czy pamiętacie jak pośrodku niczego natknęliśmy się na Polaka - motocyklistę podróżującego samotnie ? Pamiętam że ktoś robił wtedy zdjęcia - czy mógłbym się uśmiechnąć o sprawdzenie i ewentualne podesłanie mi fotek ?
Andrzej
Spotkałem dziś faceta którego wydaje mi się gdzieś widziałem. Mam solidne podstawy sądzić iż spotkaliśmy go w 2011 podczas wyjazdu na płw.Kolski. Czy pamiętacie jak pośrodku niczego natknęliśmy się na Polaka - motocyklistę podróżującego samotnie ? Pamiętam że ktoś robił wtedy zdjęcia - czy mógłbym się uśmiechnąć o sprawdzenie i ewentualne podesłanie mi fotek ?
Andrzej
Andrzej
Pajero (czeka na zmiany)
Pajero (czeka na zmiany)
Impreza w Kieclach odwolana. Nadal planuja zrobic Andrzejki na przelomie listopada i grudnia.szwecja pisze:Jeszcze nie mam zadnego noclegu. W piatek po poludniu wracam dopiero z zurichu. Pewnie beziemy na sobote rano.
Tomek
t
Defender 110 2.2 2013

Coś strasznie tu cicho
Wzięło mnie na wspominki z lata i wrzuciłem do galerii parę fotek z Litwy(Panie Administratorze
znowu pojawiają się na końcu galerii)
A z innych tematów - może trochę szleństwa
wybieramy się na 9-11.11 na węgierskie ciepłe żródła oraz święto młodego wina i madziarskiego jadła w okolice Egeru i Bogacsa. Ze względu na porę wyjazd planujemy kamperowy. Jak na razie jedziemy my, nasze dzieci i Marcin. Co Wy na to 

A z innych tematów - może trochę szleństwa

Bogdan
Bawcie się dobrze. Dla mnie za daleko na 3-dniowy wyjazd
Ale przy okazji, Kudeł, jak idzie Ci montaż filmu z Albanii? Będzie można na Święta obejrzeć?

Ale przy okazji, Kudeł, jak idzie Ci montaż filmu z Albanii? Będzie można na Święta obejrzeć?
Lenio
HJ60 pożeniony z 1HD-T (Pan Ordynator w końcu złożył
) / HZJ105 pożeniony z HDJ100

Chwilowo brak czasu i wenyLenio pisze:Bawcie się dobrze. Dla mnie za daleko na 3-dniowy wyjazd![]()

Bogdan
Rodzinnych, Spokojnych i Radosnych Świąt Bożego Narodzenia życzę wszystkim przyjaciołom Babci.
A w Nowym Roku atrakcyjnych wypraw, ciekawych tras i dużo, dużo wrażeń.
To jak? Na Białoruś?
A w Nowym Roku atrakcyjnych wypraw, ciekawych tras i dużo, dużo wrażeń.
To jak? Na Białoruś?
Lenio

Bogdan, jako żywo konkurencja Ci się w pojawiła:

Lenio

Widzę że pilnie śledzisz populację IVECOLenio pisze:Bogdan, jako żywo konkurencja Ci się w pojawiła:

Bogdan
Widzisz, każdego zainteresowałby samochód, który po zrobieniu zgrabnego fikołka przeprawi się przez jeziorokudełek pisze:Widzę że pilnie śledzisz populację IVECOLenio pisze:Bogdan, jako żywo konkurencja Ci się w pojawiła:

Lenio

Na to nie wpadłemLenio pisze:Widzisz, każdego zainteresowałby samochód, który po zrobieniu zgrabnego fikołka przeprawi się przez jeziorokudełek pisze:Widzę że pilnie śledzisz populację IVECOLenio pisze:Bogdan, jako żywo konkurencja Ci się w pojawiła:

Bogdan
A widzisz
Myślę, że nie tyle "nowsza" co terenowa. Oryginalna była jednak wersją "szosową" 

Lenio

hey!
Tak sobie przed chwila szuflowalem biale paskudztwo przed domem a tu ziuuuu i przelecialo nowe pajero
nie wiecie czy Jurek kupil ta pojarke ? jak to wyglada ?
andrzej
Tak sobie przed chwila szuflowalem biale paskudztwo przed domem a tu ziuuuu i przelecialo nowe pajero

andrzej
Andrzej
Pajero (czeka na zmiany)
Pajero (czeka na zmiany)
NiestetyANdrzej pisze:hey!
Tak sobie przed chwila szuflowalem biale paskudztwo przed domem a tu ziuuuu i przelecialo nowe pajeronie wiecie czy Jurek kupil ta pojarke ? jak to wyglada ?
andrzej

A z innej beczki rozmawiałem ostatnio z Marcinem i twierdził że operacja babci ruszyła do przodu

Bogdan
Ciekawe skąd Pan Ordynator dowiedział się, że około 10 lutego wybieram się z inspekcją w towarzystwie Ministra Zdrowia i innych notablów na jego oddziałkudełek pisze:A z innej beczki rozmawiałem ostatnio z Marcinem i twierdził że operacja babci ruszyła do przoduCzyzby ktoś złożył ordynatorowi ofertę nie do odrzucenia
![]()

Przy okazji. Widzę, że avatara dostosowałeś

Lenio

To nie jest żadne paskudztwoANdrzej pisze:hey!
Tak sobie przed chwila szuflowalem biale paskudztwo przed domem a tu ziuuuu i przelecialo nowe pajeronie wiecie czy Jurek kupil ta pojarke ? jak to wyglada ?
andrzej

Lenio

Mam nową partię - przyjedziesz zabrać to białe cudo ? Robisz koło domu igrzyska jak w Soczi ?Lenio pisze: To nie jest żadne paskudztwo![]()

AK
Andrzej
Pajero (czeka na zmiany)
Pajero (czeka na zmiany)
Nie tyle kupił co wyleasingował.ANdrzej pisze: nie wiecie czy Jurek kupil ta pojarke ? jak to wyglada
Na razie wygląda tak jak widziałeś. Ale to stan przejściowy. Niedługo ma ulec zmianie

Generalnie rokuje terenowo raczej dobrze ( skrzynka redukcyjna super select i seryjna blokada tylnego dyfra ) ale nie wiem co się stanie jak to do wody głębszej wjedzie. Jak patrzę na ilość kabelków i czujników pod maską to mnie lekkie przerażenie ogarnia.
Patrz Bogdan jak to świat się zmienia. Teraz będą specjalne obostrzenia co tras naszych wyjazdów.kudełek pisze:NiestetyCoraz bardziej zbliża się do plaskacza
niedługo będzie chciał najwyżej równy szuter
Ja potrzebuję równych szutrów coby sobie plaskacza nie zarysować spodem a dla Ciebie trzeba wybierać
drogę z wysokimi wiaduktami i mostkami żeby najwyższe piętra Twego hotelu na kołach nie ucierpiały

Jak żyć? Jak żyć ?
To wszystko wina Tuska.
No i po co to ogłaszasz?Lenio pisze:Ciekawe skąd Pan Ordynator dowiedział się, że około 10 lutego wybieram się z inspekcją w towarzystwie Ministra Zdrowia i innych notablów na jego oddział
Wiadomym jest ogólnie że operacja przeprowadzana pod presją może skutkować błędami w sztuce lekarskiej.
Potem będzie, ze operacja się udała ale pacjent zszedł

Tyle się teraz na ten temat czyta. Te roszczenia, procesy, odszkodowania...
A wiesz ile dzisiaj dobry prawnik kosztuje?

JeepFan pisze:A wiesz ile dzisiaj dobry prawnik kosztuje?
To jednak dobrze że Ordynator ma prawnika w gratisie ...

ale czy to wystarczy to trudno stwierdzić:) zwłaszcza biorąc pod uwagę konfrontację z "warszawskimi wyjadaczami"

Palinca:)
Ja tam nic nie wiem co by Ordynator miał jakieś informacje o "wizytacji"Lenio pisze:Ciekawe skąd Pan Ordynator dowiedział się, że około 10 lutego wybieram się z inspekcją w towarzystwie Ministra Zdrowia i innych notablów na jego oddział![]()

rozumiem że chleb i sól mamy przygotować , jakieś kwiaty i komitet powitalny skoro taka świta do nas zawita ?

Palinca:)
Koło domu to ja mam już tyle tego, że do maja wystarczy. Przy okazji okazało się, że Parch doskonale nadaje się do udeptywaniaANdrzej pisze: Mam nową partię - przyjedziesz zabrać to białe cudo ? Robisz koło domu igrzyska jak w Soczi ?
AK

Teraz cały świat musi być medialny. Niedługo zatem wstawimy kamerkę do sali operacyjnej Pana Ordynatora i będziemy obserwować postępyJeepFan pisze: No i po co to ogłaszasz?

Ty tak tanio skóry nie sprzedawajPalinca pisze:To jednak dobrze że Ordynator ma prawnika w gratisie ...![]()

Lenio

A dwa akumulatory mu wszczepili po co ? jest 24V jak Babcia ?JeepFan pisze:...Generalnie rokuje terenowo raczej dobrze ( skrzynka redukcyjna super select i seryjna blokada tylnego dyfra ) ale nie wiem co się stanie jak to do wody głębszej wjedzie. Jak patrzę na ilość kabelków i czujników pod maską to mnie lekkie przerażenie ogarnia.
A.
Andrzej
Pajero (czeka na zmiany)
Pajero (czeka na zmiany)
Nie wiem po co. Jest 12V.
Ale to sie spotykało kiedyś w wielu japończykach.
Na ten przykład Patrol Y60 4.2 D też miał dwa fabrycznie dwa równolegle połączone. Mazdy osobowe
z dieslami tez tak kiedyś miały.
Ale to sie spotykało kiedyś w wielu japończykach.
Na ten przykład Patrol Y60 4.2 D też miał dwa fabrycznie dwa równolegle połączone. Mazdy osobowe
z dieslami tez tak kiedyś miały.
- tkocy20
to taki myk żeby wyważenie było doskonałe! Do tego symetryczny wydech z tyłu, koło zapasowe w osi ciężkości i obciążenie w zbiorniku na wodę o pojemności średniej wielkości pasażera. Wtedy możliwa jest idealna stabilizacja w stanie obniżonego do zera współczynnika tarcia z podłożem
I teraz Jurek będzie do Rumuniarni leciał na miejsce zbiórki 1,5 godziny zamiast 1,5 dnia
pozdrawiam wszystkich!

I teraz Jurek będzie do Rumuniarni leciał na miejsce zbiórki 1,5 godziny zamiast 1,5 dnia

pozdrawiam wszystkich!
z wiekiem rośnie ilość osób mogących jedynie pocałować mnie w ....