Babcia & friends

imprezy i spotkania towarzyskie, wyjazdy weekendowe w teren...

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
ANdrzej

Re: Babcia & friends

Post autor: ANdrzej » śr wrz 25, 2013 9:55 pm

Hey!

Spotkałem dziś faceta którego wydaje mi się gdzieś widziałem. Mam solidne podstawy sądzić iż spotkaliśmy go w 2011 podczas wyjazdu na płw.Kolski. Czy pamiętacie jak pośrodku niczego natknęliśmy się na Polaka - motocyklistę podróżującego samotnie ? Pamiętam że ktoś robił wtedy zdjęcia - czy mógłbym się uśmiechnąć o sprawdzenie i ewentualne podesłanie mi fotek ?

Andrzej
Andrzej
Pajero (czeka na zmiany)

Awatar użytkownika
szwecja

Post autor: szwecja » pt wrz 27, 2013 10:33 am

szwecja pisze:Jeszcze nie mam zadnego noclegu. W piatek po poludniu wracam dopiero z zurichu. Pewnie beziemy na sobote rano.
Tomek
Impreza w Kieclach odwolana. Nadal planuja zrobic Andrzejki na przelomie listopada i grudnia.
t
Defender 110 2.2 2013 :roll: :)2

Awatar użytkownika
kudełek

Post autor: kudełek » sob lis 02, 2013 12:23 pm

Coś strasznie tu cicho :)3 Wzięło mnie na wspominki z lata i wrzuciłem do galerii parę fotek z Litwy(Panie Administratorze !! znowu pojawiają się na końcu galerii)
A z innych tematów - może trochę szleństwa :)21 wybieramy się na 9-11.11 na węgierskie ciepłe żródła oraz święto młodego wina i madziarskiego jadła w okolice Egeru i Bogacsa. Ze względu na porę wyjazd planujemy kamperowy. Jak na razie jedziemy my, nasze dzieci i Marcin. Co Wy na to ??
Bogdan

Awatar użytkownika
Lenio

Post autor: Lenio » czw lis 07, 2013 11:37 pm

Bawcie się dobrze. Dla mnie za daleko na 3-dniowy wyjazd :cry:

Ale przy okazji, Kudeł, jak idzie Ci montaż filmu z Albanii? Będzie można na Święta obejrzeć?
Lenio

HJ60 pożeniony z 1HD-T (Pan Ordynator w końcu złożył :)21) / HZJ105 pożeniony z HDJ100

Awatar użytkownika
kudełek

Post autor: kudełek » śr lis 13, 2013 5:00 pm

Lenio pisze:Bawcie się dobrze. Dla mnie za daleko na 3-dniowy wyjazd :cry:

Ale przy okazji, Kudeł, jak idzie Ci montaż filmu z Albanii? Będzie można na Święta obejrzeć?
Chwilowo brak czasu i weny :)3 :D
Bogdan

Awatar użytkownika
Lenio

Post autor: Lenio » pn gru 23, 2013 11:45 pm

Rodzinnych, Spokojnych i Radosnych Świąt Bożego Narodzenia życzę wszystkim przyjaciołom Babci.

A w Nowym Roku atrakcyjnych wypraw, ciekawych tras i dużo, dużo wrażeń.

To jak? Na Białoruś?
Lenio

HJ60 pożeniony z 1HD-T (Pan Ordynator w końcu złożył :)21) / HZJ105 pożeniony z HDJ100

Awatar użytkownika
Lenio

Post autor: Lenio » pn sty 13, 2014 11:46 pm

Bogdan, jako żywo konkurencja Ci się w pojawiła:

Obrazek
Lenio

Awatar użytkownika
kudełek

Post autor: kudełek » śr sty 15, 2014 8:55 pm

Lenio pisze:Bogdan, jako żywo konkurencja Ci się w pojawiła:
Widzę że pilnie śledzisz populację IVECO :)21
Bogdan

Awatar użytkownika
Lenio

Post autor: Lenio » czw sty 16, 2014 10:10 am

kudełek pisze:
Widzisz, każdego zainteresowałby samochód, który po zrobieniu zgrabnego fikołka przeprawi się przez jezioro :lol:
Lenio

Awatar użytkownika
kudełek

Post autor: kudełek » czw sty 16, 2014 5:34 pm

Lenio pisze:
kudełek pisze:
Widzisz, każdego zainteresowałby samochód, który po zrobieniu zgrabnego fikołka przeprawi się przez jezioro :lol:
Na to nie wpadłem :)21 Myślisz, że to nowsza wersja pojazdu Pana Samochodzika :D
Bogdan

Awatar użytkownika
Lenio

Post autor: Lenio » czw sty 16, 2014 5:38 pm

A widzisz 8) Myślę, że nie tyle "nowsza" co terenowa. Oryginalna była jednak wersją "szosową" :D
Lenio

Awatar użytkownika
ANdrzej

Post autor: ANdrzej » pn sty 27, 2014 9:46 pm

hey!

Tak sobie przed chwila szuflowalem biale paskudztwo przed domem a tu ziuuuu i przelecialo nowe pajero :-) nie wiecie czy Jurek kupil ta pojarke ? jak to wyglada ?

andrzej
Andrzej
Pajero (czeka na zmiany)

Awatar użytkownika
kudełek

Post autor: kudełek » wt sty 28, 2014 6:28 pm

ANdrzej pisze:hey!

Tak sobie przed chwila szuflowalem biale paskudztwo przed domem a tu ziuuuu i przelecialo nowe pajero :-) nie wiecie czy Jurek kupil ta pojarke ? jak to wyglada ?

andrzej
Niestety !! Coraz bardziej zbliża się do plaskacza :)3 niedługo będzie chciał najwyżej równy szuter :)21
A z innej beczki rozmawiałem ostatnio z Marcinem i twierdził że operacja babci ruszyła do przodu :)2 Czyzby ktoś złożył ordynatorowi ofertę nie do odrzucenia ?? :)21
Bogdan

Awatar użytkownika
Lenio

Post autor: Lenio » wt sty 28, 2014 7:35 pm

kudełek pisze:A z innej beczki rozmawiałem ostatnio z Marcinem i twierdził że operacja babci ruszyła do przodu :)2 Czyzby ktoś złożył ordynatorowi ofertę nie do odrzucenia ?? :)21
Ciekawe skąd Pan Ordynator dowiedział się, że około 10 lutego wybieram się z inspekcją w towarzystwie Ministra Zdrowia i innych notablów na jego oddział 8)

Przy okazji. Widzę, że avatara dostosowałeś :roll:
Lenio

Awatar użytkownika
Lenio

Post autor: Lenio » wt sty 28, 2014 7:39 pm

ANdrzej pisze:hey!

andrzej
To nie jest żadne paskudztwo :)11 . To materiał wyściełający glebę celem uzyskania lepszego poślizgu zarówno w przypadku wykorzystywania sił grawitacji (zjazdówki), jak i sił mięśni (biegówki), oczywiście jeżeli jeszcze się je posiada :P . Chyba nie wyobrażasz sobie używania desek bez tego "materiału poślizgowego" :oops: ??
Lenio

Awatar użytkownika
ANdrzej

Post autor: ANdrzej » wt sty 28, 2014 10:49 pm

Lenio pisze: To nie jest żadne paskudztwo :)11
Mam nową partię - przyjedziesz zabrać to białe cudo ? Robisz koło domu igrzyska jak w Soczi ? :D

AK
Andrzej
Pajero (czeka na zmiany)

Awatar użytkownika
JeepFan

Post autor: JeepFan » śr sty 29, 2014 8:56 am

ANdrzej pisze: nie wiecie czy Jurek kupil ta pojarke ? jak to wyglada
Nie tyle kupił co wyleasingował.
Na razie wygląda tak jak widziałeś. Ale to stan przejściowy. Niedługo ma ulec zmianie :)21 .
Generalnie rokuje terenowo raczej dobrze ( skrzynka redukcyjna super select i seryjna blokada tylnego dyfra ) ale nie wiem co się stanie jak to do wody głębszej wjedzie. Jak patrzę na ilość kabelków i czujników pod maską to mnie lekkie przerażenie ogarnia.

Awatar użytkownika
JeepFan

Post autor: JeepFan » śr sty 29, 2014 9:16 am

kudełek pisze:Niestety !! Coraz bardziej zbliża się do plaskacza :)3 niedługo będzie chciał najwyżej równy szuter :)21
Patrz Bogdan jak to świat się zmienia. Teraz będą specjalne obostrzenia co tras naszych wyjazdów.

Ja potrzebuję równych szutrów coby sobie plaskacza nie zarysować spodem a dla Ciebie trzeba wybierać
drogę z wysokimi wiaduktami i mostkami żeby najwyższe piętra Twego hotelu na kołach nie ucierpiały :)21 .

Jak żyć? Jak żyć ?
To wszystko wina Tuska.

Awatar użytkownika
JeepFan

Post autor: JeepFan » śr sty 29, 2014 9:26 am

Lenio pisze:Ciekawe skąd Pan Ordynator dowiedział się, że około 10 lutego wybieram się z inspekcją w towarzystwie Ministra Zdrowia i innych notablów na jego oddział
No i po co to ogłaszasz?
Wiadomym jest ogólnie że operacja przeprowadzana pod presją może skutkować błędami w sztuce lekarskiej.
Potem będzie, ze operacja się udała ale pacjent zszedł :)21 .
Tyle się teraz na ten temat czyta. Te roszczenia, procesy, odszkodowania...
A wiesz ile dzisiaj dobry prawnik kosztuje? :wink:

Awatar użytkownika
Palinca

Post autor: Palinca » śr sty 29, 2014 11:08 am

JeepFan pisze:A wiesz ile dzisiaj dobry prawnik kosztuje? :wink:

To jednak dobrze że Ordynator ma prawnika w gratisie ... :wink:
ale czy to wystarczy to trudno stwierdzić:) zwłaszcza biorąc pod uwagę konfrontację z "warszawskimi wyjadaczami" :)21
Palinca:)

Awatar użytkownika
Palinca

Post autor: Palinca » śr sty 29, 2014 11:14 am

Lenio pisze:Ciekawe skąd Pan Ordynator dowiedział się, że około 10 lutego wybieram się z inspekcją w towarzystwie Ministra Zdrowia i innych notablów na jego oddział 8)
Ja tam nic nie wiem co by Ordynator miał jakieś informacje o "wizytacji" :o
rozumiem że chleb i sól mamy przygotować , jakieś kwiaty i komitet powitalny skoro taka świta do nas zawita ? :)21 Da się zorganizować - tylko jakaś godzina by się przydała przyjazdu - no chyba że ja w tym czasie będe musiała jechać do W-wy właśnie do Min. Zdrowia :)16 to pałeczkę przekażę innym:)
Palinca:)

Awatar użytkownika
Lenio

Post autor: Lenio » śr sty 29, 2014 11:39 am

ANdrzej pisze: Mam nową partię - przyjedziesz zabrać to białe cudo ? Robisz koło domu igrzyska jak w Soczi ? :D
AK
Koło domu to ja mam już tyle tego, że do maja wystarczy. Przy okazji okazało się, że Parch doskonale nadaje się do udeptywania :)21 Sąsiad jak to zobaczył, to wyszedł i stwierdził, że jeszcze takiej koncepcji utrzymywania przejezdności drogi, to w tej wsi nie było :o
JeepFan pisze: No i po co to ogłaszasz?
Teraz cały świat musi być medialny. Niedługo zatem wstawimy kamerkę do sali operacyjnej Pana Ordynatora i będziemy obserwować postępy :lol:
Palinca pisze:To jednak dobrze że Ordynator ma prawnika w gratisie ... :wink:
Ty tak tanio skóry nie sprzedawaj :evil: Szacunku do prawnika (i nie tylko) nabywa się, gdy trzeba słono płacić :wink:
Lenio

Awatar użytkownika
ANdrzej

Post autor: ANdrzej » śr sty 29, 2014 11:40 am

JeepFan pisze:...Generalnie rokuje terenowo raczej dobrze ( skrzynka redukcyjna super select i seryjna blokada tylnego dyfra ) ale nie wiem co się stanie jak to do wody głębszej wjedzie. Jak patrzę na ilość kabelków i czujników pod maską to mnie lekkie przerażenie ogarnia.
A dwa akumulatory mu wszczepili po co ? jest 24V jak Babcia ?

A.
Andrzej
Pajero (czeka na zmiany)

Awatar użytkownika
JeepFan

Post autor: JeepFan » śr sty 29, 2014 3:37 pm

Nie wiem po co. Jest 12V.
Ale to sie spotykało kiedyś w wielu japończykach.
Na ten przykład Patrol Y60 4.2 D też miał dwa fabrycznie dwa równolegle połączone. Mazdy osobowe
z dieslami tez tak kiedyś miały.

Awatar użytkownika
tkocy20

Post autor: tkocy20 » śr sty 29, 2014 3:46 pm

to taki myk żeby wyważenie było doskonałe! Do tego symetryczny wydech z tyłu, koło zapasowe w osi ciężkości i obciążenie w zbiorniku na wodę o pojemności średniej wielkości pasażera. Wtedy możliwa jest idealna stabilizacja w stanie obniżonego do zera współczynnika tarcia z podłożem :)21
I teraz Jurek będzie do Rumuniarni leciał na miejsce zbiórki 1,5 godziny zamiast 1,5 dnia ;)

pozdrawiam wszystkich!
z wiekiem rośnie ilość osób mogących jedynie pocałować mnie w ....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne imprezy”