Babcia & friends

imprezy i spotkania towarzyskie, wyjazdy weekendowe w teren...

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
s3R

Re: Babcia & friends

Post autor: s3R » pt sty 19, 2018 8:08 pm

szwecja pisze:
pt sty 19, 2018 7:29 pm
Lenio pisze:
śr sty 17, 2018 2:02 am
Obawiam się ze z powodów służbowych i organizacyjnych po stronie moich dzieci niestety nie
i nam rownież pasuje tylko wtedy, kiedy Lesiowi
Transmisję już zorganizowałeś ?
Jakiś przekaz satelitarny czy coś ?
Lub chociaż jakaś naziemny cyfrowy przekaz. :)21
Zdrapek i poharatka

Awatar użytkownika
tkocy20

Post autor: tkocy20 » sob sty 20, 2018 11:54 pm

Siema! A z tej Bułgarii nie chciałoby się Wam pociągnąć do Gruzji? Bo ja mam taki plan w tym czasie. Zapracowana część rodziny przyleci na miejsce Wizzairem albo Lotem na gotowe. Jak na średnio szybko to po 4 dni dojazdu no i z tydzień na miejscu. Połowę już objechaliśmy i jest fajnie, przyjaźnie i smacznie. Ale jak nie Gruzja to chętnie skorzystam z okazji wypicia z Wami piwa gdzie popadnie a Gruzja poczeka.
W marcu 11-18 jestem wynajętym autem w Maroco. Jak ktoś sobie życzy to zapraszam. Przelot Wizzairem 650 zł, TLC 150 2800 za tydzień. Spanie niestety raczej w hotelach.
No i ponownie zapraszam do nas do Bornego. Spokój, świeże powietrze no i po bunkrach można pojeździć.
z wiekiem rośnie ilość osób mogących jedynie pocałować mnie w ....

Awatar użytkownika
s3R

Post autor: s3R » ndz sty 21, 2018 12:52 am

tkocy20 pisze:
sob sty 20, 2018 11:54 pm
Siema! A z tej Bułgarii nie chciałoby się Wam pociągnąć do Gruzji?
Słabo te 1900km widzę w 3 dni ...
Własnie pozyskałem członka załogi solidnego wiec mam z kim jechać.
Zdrapek i poharatka

Awatar użytkownika
kudełek

Post autor: kudełek » ndz sty 21, 2018 9:56 am

Lenio pisze:
sob sty 13, 2018 11:57 pm
Jeszcze nie. Lub raczej ogólny, znaczy patrzę na Serbie, Bułgarię, Grecję i Albanię. Dużo morza może być 😜
Jeśli myślisz w jakiejś części o Grecji to polecam Peloponez :)2 . Dużo ciekawych ścieżek po górach, może bez jakichś ekstremów terenowych, ale z poziomu morza podjazdy na 700 - 1000 npm takie, że nawet betonową ścieżką jechaliśmy z Wojtkiem na reduktorach i robili zakręty na dwa trzy razy.
Z noclegami na lub przy plażach jak na kraj UE też bez problemu ale my byliśmy koniec września i były totalne luzy. W lipcu może być duża konkurencja kamperowców. Natomiast wybrzeże Albani urbanizuje się w kosmicznym tempie :)3
Postaram się wrzucić parę fotek do galerii to zobaczycie
Bogdan

Awatar użytkownika
tkocy20

Post autor: tkocy20 » ndz sty 21, 2018 4:26 pm

s3R pisze:
ndz sty 21, 2018 12:52 am
tkocy20 pisze:
Siema! A z tej Bułgarii nie chciałoby się Wam pociągnąć do Gruzji?
Słabo te 1900km widzę w 3 dni ...
Własnie pozyskałem członka załogi solidnego wiec mam z kim jechać.
Turcja po zachodnim brzegu morza to sama nudna autostrada. 2 dni. Chyba że przez fajne góry ale wtedy robi się 5 dni bo jazda przez nie to średnia 40 km/h

Awatar użytkownika
szwecja

Post autor: szwecja » ndz sty 21, 2018 11:11 pm

s3R pisze:
pt sty 19, 2018 8:08 pm
szwecja pisze:
pt sty 19, 2018 7:29 pm
Lenio pisze:
śr sty 17, 2018 2:02 am
Obawiam się ze z powodów służbowych i organizacyjnych po stronie moich dzieci niestety nie
i nam rownież pasuje tylko wtedy, kiedy Lesiowi
wezmiemy Lenia rzutnik i go na jakims przescieradle bedziemy puszczać :)
Defender 110 2.2 2013 :roll: :)2

Awatar użytkownika
szwecja

Post autor: szwecja » ndz sty 21, 2018 11:19 pm

s3R pisze:

a tak na powaznie to za 500-600 pln mozna kupic telewizor 12v (22-24 cale). Prawa do mistrzostw w Albanii ma telewizja publiczna. Cos tam sie da obejrzec.... Albo knajpy...

Awatar użytkownika
szwecja

Post autor: szwecja » ndz sty 21, 2018 11:29 pm

szwecja pisze:
ndz sty 21, 2018 11:19 pm
s3R pisze:

a tak na powaznie to za 500-600 pln mozna kupic telewizor 12v (22-24 cale). Prawa do mistrzostw w Albanii ma telewizja publiczna. Cos tam sie da obejrzec.... Albo knajpy...
i jeszcze są opcje na projektor zasilany 12v, tak wiec z tym przescieradlem to nie żarty

Awatar użytkownika
Lenio

Post autor: Lenio » pn sty 22, 2018 1:22 am

tkocy20 pisze:
Siema! A z tej Bułgarii nie chciałoby się Wam pociągnąć do Gruzji? Bo ja mam taki plan w tym czasie. Zapracowana część rodziny przyleci na miejsce Wizzairem albo Lotem na gotowe. Jak na średnio szybko to po 4 dni dojazdu no i z tydzień na miejscu. Połowę już objechaliśmy i jest fajnie, przyjaźnie i smacznie. Ale jak nie Gruzja to chętnie skorzystam z okazji wypicia z Wami piwa gdzie popadnie a Gruzja poczeka.
W marcu 11-18 jestem wynajętym autem w Maroco. Jak ktoś sobie życzy to zapraszam. Przelot Wizzairem 650 zł, TLC 150 2800 za tydzień. Spanie niestety raczej w hotelach.
No i ponownie zapraszam do nas do Bornego. Spokój, świeże powietrze no i po bunkrach można pojeździć.
Na Zakaukazie kiedyś bym się wybrał, ale nie uśmiech mi się jechać kilka dni asfaltem. Może kiedyś wybiorę się na dłużej w połączeniu z Turcją/Iranem, ale na ten rok wyczerpałem limit pobytów 4x4 poza Europą 8) Dlatego pozostają Bałkany, zwłaszcza, że od kilku dni coraz bardziej mnie wciąga Serbia. Dotychczas przez nią tylko przemykaliśmy, ewentualnie "zwiedzaliśmy" lotnisko w Belgradzie :P , a okazuje się, że są tam całkiem niezłe widoki i trasy.

Maroko, jak powyżej, ale jakbyś jeszcze kiedyś wybierał się kolejny raz, to daj znać wcześniej. Prezentowana koncepcja mi bardzo odpowiada, tylko muszę dużo wcześniej organizować sobie odpowiednią ilość czasu wolnego.

Nie wiem jeszcze co w tym roku z długim weekendem majowym, ale coraz bardziej skłaniam się do koncepcji wyjazdu albo w Alpy ..., albo właśnie na Pomorze Zachodnie. Oba przypadki Babcią, co oczywiście wiązać się będzie z ostatecznym rozwiązaniem kwestii Ordynatora. Znaczy się, zastanawiam się, czy przypadkiem nawet szewc doprowadzony do ostateczności nie zacznie chodzić w butach :evil:
Lenio

HJ60 pożeniony z 1HD-T (Pan Ordynator w końcu złożył :)21) / HZJ105 pożeniony z HDJ100

Awatar użytkownika
Lenio

Post autor: Lenio » pn sty 22, 2018 1:27 am

kudełek pisze:
ndz sty 21, 2018 9:56 am
Lenio pisze:
sob sty 13, 2018 11:57 pm
Jeszcze nie. Lub raczej ogólny, znaczy patrzę na Serbie, Bułgarię, Grecję i Albanię. Dużo morza może być 😜
Jeśli myślisz w jakiejś części o Grecji to polecam Peloponez :)2 . Dużo ciekawych ścieżek po górach, może bez jakichś ekstremów terenowych, ale z poziomu morza podjazdy na 700 - 1000 npm takie, że nawet betonową ścieżką jechaliśmy z Wojtkiem na reduktorach i robili zakręty na dwa trzy razy.
Z noclegami na lub przy plażach jak na kraj UE też bez problemu ale my byliśmy koniec września i były totalne luzy. W lipcu może być duża konkurencja kamperowców. Natomiast wybrzeże Albani urbanizuje się w kosmicznym tempie :)3
Postaram się wrzucić parę fotek do galerii to zobaczycie
Bogdan, jedziesz?

Peloponez odpada, za daleko na południe. Zahaczymy o półwysep Chalcydycki, a dokładniej o jego "środkowy palec", a dokładniej o dziką plażę na jego południowym końcu :D, pźniej Saloniki i północny Epir. Co do Albanii to zdaję sobie sprawę, ale wygląda na to że ostatnia dzika plaża do której można zjechać wyłącznie terenówką jeszcze jest, więc na pożegnanie spróbujemy. No i oczywiście trochę po albańskich górach, może zaliczymy intrygującą mnie od dawna przejażdżkę przy granicy kosowskiej i czarnogórskiej.
Lenio

HJ60 pożeniony z 1HD-T (Pan Ordynator w końcu złożył :)21) / HZJ105 pożeniony z HDJ100

Awatar użytkownika
Lenio

Post autor: Lenio » pn sty 22, 2018 1:33 am

szwecja pisze:
ndz sty 21, 2018 11:29 pm
szwecja pisze:
s3R pisze:

i jeszcze są opcje na projektor zasilany 12v, tak wiec z tym przescieradlem to nie żarty
Niniejszym oświadczam, iż pełną i wyłączną odpowiedzialność za organizację transmisji piłkarskich ponosić będzie Szwecja (a jak namówi Andrzeja na zrobienie samochodu i wyjazd, to mogą podzielić się odpowiedzialnością). Te wszystkie pierdoły sprzętowo-techniczno-łącznościowe działają mi na nerwy :-? Jak mogę co najwyżej zabrać flagę :D Zobaczymy jaki z PT Kolegi Tomaszka jest mądrala w działaniu :D Oby tylko nie skończyło się tym, że z całego sprzętu zorganizuje ... prześcieradło :)21
Lenio

Awatar użytkownika
szwecja

Post autor: szwecja » pn sty 22, 2018 9:09 am

Lenio pisze:
pn sty 22, 2018 1:33 am

Niniejszym oświadczam, iż pełną i wyłączną odpowiedzialność za organizację transmisji piłkarskich ponosić będzie Szwecja (a jak namówi Andrzeja na zrobienie samochodu i wyjazd, to mogą podzielić się odpowiedzialnością). Te wszystkie pierdoły sprzętowo-techniczno-łącznościowe działają mi na nerwy :-? Jak mogę co najwyżej zabrać flagę :D Zobaczymy jaki z PT Kolegi Tomaszka jest mądrala w działaniu :D Oby tylko nie skończyło się tym, że z całego sprzętu zorganizuje ... prześcieradło :)21
Ej, ty mnie nie strasz pełnymi i wyłącznymi, bo na obrońcę wezmę sobie Giertycha, albo co gorsza dla Ciebie moją małżonkę. :lol:

A co do prześcieradła, to mam takie z nocy poślubnej, ale nie wiem do końca czy spełnia normy wyświetlania transmisji w 1080p :o

Awatar użytkownika
szwecja

Post autor: szwecja » pn sty 22, 2018 4:07 pm

Lenio pisze:
pn sty 22, 2018 1:22 am

Nie wiem jeszcze co w tym roku z długim weekendem majowym, ale coraz bardziej skłaniam się do koncepcji wyjazdu albo w Alpy ..., albo właśnie na Pomorze Zachodnie. Oba przypadki Babcią, co oczywiście wiązać się będzie z ostatecznym rozwiązaniem kwestii Ordynatora. Znaczy się, zastanawiam się, czy przypadkiem nawet szewc doprowadzony do ostateczności nie zacznie chodzić w butach :evil:
Lechu, w te Alpy to byśmy się z moją Zofią wybrali chętnie. A ponieważ dzieciarnia ma w tym czasie szkołę, to tym bardziej chętnie pojedziemy sami.

Co do szewca to nie chce się wypowiadać, bo wszędzie widzisz spisek i prowokację.

Awatar użytkownika
JeepFan

Post autor: JeepFan » pn sty 22, 2018 4:59 pm

Lenio pisze:
pn sty 22, 2018 1:22 am
Nie wiem jeszcze co w tym roku z długim weekendem majowym, Oba przypadki Babcią, co oczywiście wiązać się będzie z ostatecznym rozwiązaniem kwestii Ordynatora.
Nie sądziłem, że to napiszę ale jestem skłonny uwierzyć w majowy wyjazd Babci. :)2
Byłem ostatnio u Maćka i szok. Babka polakierowana, buda stoi na ramie i daje się zauważyć wzmożony ruch wokół.
Na ile to możliwe będę wywierał presję.

Mam w tym swój interes zresztą. Właśnie przed chwilą sprzedałem Dyskotekę i mam zamiar zanabyć jakiegoś Parcha.
Następnie Maciek musi mi go przebudować do wakacji abym miał czym jechać na Bałkany.
Ponieważ obiecałem sobie, że nie wstawię Maćkowi auta do przebudowy zanim nie skończy Babci, to Jego, (Maćka znaczy) sytuacja się nieco skomplikowała.
Jednym słowem, masz Lechu sprzymierzeńca :)21 . Będę wizytował "klinikę" jak najczęściej i napie...lał do pracy.

Awatar użytkownika
JeepFan

Post autor: JeepFan » pn sty 22, 2018 5:06 pm

szwecja pisze:
tak na powaznie to za 500-600 pln mozna kupic telewizor 12v (22-24 cale). Prawa do mistrzostw w Albanii ma telewizja publiczna. Cos tam sie da obejrzec.... Albo knajpy...
Trzeba rozeznać temat dekodera na 12V. Może jakieś do kamperów są na 12V.
Z zasięgiem internetu może być różnie ale małą antenę satelitarną można by zabrać.
Tyle że zasilanie z przetwornicy szybko wyczerpie aku. Albo dekoder 12V, albo mały generator 220.

Jest jeszcze sporo czasu. Coś się wymyśli.

trudus

Post autor: trudus » pn sty 22, 2018 5:10 pm

..."Nie wiem jeszcze co w tym roku z długim weekendem majowym, ale coraz bardziej skłaniam się do koncepcji wyjazdu albo w Alpy ..., albo właśnie na Pomorze Zachodnie. Oba przypadki Babcią, co oczywiście wiązać się będzie z ostatecznym rozwiązaniem kwestii Ordynatora. Znaczy się, zastanawiam się, czy przypadkiem nawet szewc doprowadzony do ostateczności nie zacznie chodzić w butach :evil:..."

Ale kolor ma Zajefajny 8) Będą się oglądać jeszcze za Tobą :)21 sorry za Babcią :D
Wojtek

Awatar użytkownika
JeepFan

Post autor: JeepFan » pn sty 22, 2018 5:14 pm

Ogarniemy transmisję spoko.
Takie coś na przykład:
http://go-market.pl/Akcesoria_turystycz ... oducts.xml

zasilanie 12V, 1,5A

Awatar użytkownika
Lenio

Post autor: Lenio » pn sty 22, 2018 5:25 pm

JeepFan pisze:
pn sty 22, 2018 4:59 pm
Właśnie przed chwilą sprzedałem Dyskotekę
:)2 :)2 :)2 :)2 :)2 :)2 :)2

To teraz jeszcze trzeba Szwecję namówić, aby to g... sprzedał :)21 Próbowaliście w tym siedzieć dłużej niż 5 min :)16

A co do pozostałych info w Twym poście, to dziękuję pięknie za wsparcie. Nie wykluczam, że więcej tym samym robisz dla Ordynatora, gdyż moja cierpliwość naprawdę ma granice :)11 i tak czy inaczej na majówkę pojadę Babcią. W rękach Ordynatora jest tylko, czy wybrnie z tego.
Lenio

Awatar użytkownika
kudełek

Post autor: kudełek » pn sty 22, 2018 7:10 pm

Lechu!
Jeśli w planach wakacyjnych będzie Ci pasował nocleg w okolicach Belgradu to mamy z Wojtkiem namierzoną fajną miejscówke - kamping, knajpa regionalna, agroturystyka, fajni ludzie - wszystko w jednym :)2 . Wojtek nawet robił tam przez dwa dni za ciecia :lol:
Bogdan

Awatar użytkownika
tkocy20

Post autor: tkocy20 » pn sty 22, 2018 7:21 pm

[quote=Lenio post_id=8213920 time=1516580523 user_id=373

[/quote]

Na majówce mnie nie będzie u siebie bo grzeję dupę w Bułgarii. Ale inną razą zapraszam. Miejscem ""zakaziłem"" już znajomych którzy kolejny rok na majówkę spływają po okolicy. Ja tłoku nie lubię i spływam kiedy chcę bez majówkowej konkurencji. Jak kto lubi kajaki tym bardziej zapraszam. Rzek w okolicy wybór zacny.
T

Awatar użytkownika
JeepFan

Post autor: JeepFan » pn sty 22, 2018 8:12 pm

kudełek pisze:
pn sty 22, 2018 7:10 pm
Lechu!
Jeśli w planach wakacyjnych będzie Ci pasował nocleg w okolicach Belgradu to mamy z Wojtkiem namierzoną fajną miejscówke - kamping, knajpa regionalna, agroturystyka, fajni ludzie - wszystko w jednym :)2 . Wojtek nawet robił tam przez dwa dni za ciecia :lol:
Ale to miejsce jest naznaczone. Raczej Patrole niech tam nie stacjonują. :wink:

Awatar użytkownika
szwecja

Post autor: szwecja » pn sty 22, 2018 9:25 pm

trudus pisze:
pn sty 22, 2018 5:10 pm
..."Nie wiem jeszcze co w tym roku z długim weekendem majowym, ale coraz bardziej skłaniam się do koncepcji wyjazdu albo w Alpy ..., albo właśnie na Pomorze Zachodnie. Oba przypadki Babcią, co oczywiście wiązać się będzie z ostatecznym rozwiązaniem kwestii Ordynatora. Znaczy się, zastanawiam się, czy przypadkiem nawet szewc doprowadzony do ostateczności nie zacznie chodzić w butach :evil:..."

Ale kolor ma Zajefajny 8) Będą się oglądać jeszcze za Tobą :)21 sorry za Babcią :D
taki Twój ulubiony pomarańczowy? :D :D

Awatar użytkownika
szwecja

Post autor: szwecja » pn sty 22, 2018 9:40 pm

JeepFan pisze:
pn sty 22, 2018 5:14 pm
Ogarniemy transmisję spoko.
Takie coś na przykład:
http://go-market.pl/Akcesoria_turystycz ... oducts.xml

zasilanie 12V, 1,5A
o to to jest dobre.
ja namierzyłem telewizory 22-24 cale 12V na allegro, ale co lepsze jest cos takiego (przenośny rzutnik na prześcieradło Lecha):
https://ibb.co/f1CxTb
mozna 100cali tym rzucić
:)

Awatar użytkownika
szwecja

Post autor: szwecja » pn sty 22, 2018 9:42 pm

JeepFan pisze:
Właśnie przed chwilą sprzedałem Dyskotekę i mam zamiar zanabyć jakiegoś Parcha.
Łączę się w bólu, teraz tylko defender :)

Awatar użytkownika
szwecja

Post autor: szwecja » pn sty 22, 2018 9:44 pm

Lenio pisze:
pn sty 22, 2018 5:25 pm
JeepFan pisze:
Właśnie przed chwilą sprzedałem Dyskotekę
:)2 :)2 :)2 :)2 :)2 :)2 :)2

To teraz jeszcze trzeba Szwecję namówić, aby to g... sprzedał :)21 Próbowaliście w tym siedzieć dłużej niż 5 min :)16
będziesz chciał posiedzieć. Ale nie martw się, wpuszczę na chwilę za leasing prysznica co wieczór :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne imprezy”