Gory z dziecmi - stacjonarnie

imprezy i spotkania towarzyskie, wyjazdy weekendowe w teren...

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
grzes

Kontaktowanie:

Gory z dziecmi - stacjonarnie

Post autor: grzes » wt sty 15, 2008 6:50 am

Chce gdzies pojechac badz zone wyslac z dziecmi, na okolo tydzien. Najlepiej gory, czy jest mi w stanie ktos polecic jakis fajny osrodek badz baze noclegowa ?

Pierwotnie myslelismy o Karpaczu, ale w sumie miejsce jest nam obojetne, moze bardziej Beskid Niski, badz Bieszczady, chodzi nam o to zeby dzieciakom sie nie nudzilo...

Mozecie mi cos polecic ?

Awatar użytkownika
galubap

Post autor: galubap » wt sty 15, 2008 8:14 am

Karpacz to dobry pomysł. Z dziećmi za bardzo po górach nie połazicie, a w Karpaczu jest dużo innych rozrywek. Koniecznie Western City :)2 Wjechać na Kopę i kawałek podejść na Śnieżkę :)2 Jak się zrobi nudno, to blisko Szklarska Poręba i Jelenia Góra z Cieplicami.

cgpsmapper
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: cgpsmapper » wt sty 15, 2008 9:21 am

Z 3 dzieciaków (8,2,1) - w zeszłym roku byliśmy na Słowacji, niedaleko Liptovskiego Mikulasa - Jasna - 'Junior hotel'.

Trochę zaciąga socializmem, ale nam bardzo odpowiadało. Przede wszystkim dlatego że wysoko (ponad 1000m). W razie czego centrum narciarskie. Ale uprzedzam - rozrywek innych niż łażenie / zjazdy tam nie ma!

Awatar użytkownika
darkman

Kontaktowanie:

Post autor: darkman » wt sty 15, 2008 11:13 am

ja grzesiu byłem w zielencu z maluchem - było super, ale drogie noclegi w sezonie niestety, no i zdecydowanie sankowo/narciarsko jest. blisko duszniki, kudowa, łowiska - dzieci są zachwycone jak złowią rybę.
do karpacza masz jednak sporo dalej.
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi

Awatar użytkownika
Ptak

Post autor: Ptak » wt sty 15, 2008 9:20 pm

Jest cos takiego w Małych Pieninach nazywa się Pod Durbaszką, uważam że jest super.
http://www.durbaszka.pl/
LR Disco 300
LR SIII reanimacja
Chodój łópiesz

Awatar użytkownika
Jekke

Post autor: Jekke » wt sty 15, 2008 9:39 pm

Karpacz :)2 bywam często służbowo i czasem bym został na dłużej.
Dzieciaki nie powinny się nudzić, dużo fajnych atrakcji- jak już ktoś wcześniej pisał i w okolicach Karpacza też ciekawie

Awatar użytkownika
bartek_MX_1
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: bartek_MX_1 » wt sty 15, 2008 11:46 pm

jesli mowa o Karpacza to jak dysponujesz kaska bardzo jest fajny hotel alpejski. zrobiony niemalże jak kopia hoteli w tyrolu. niezły basen w środku. ja byłem z moimi dzieciakami (3 i 4,5) i było git. poza tym w Karpaczu inne atrakcje ale o tym juz koledzy pisali

Awatar użytkownika
kpeugeot

Kontaktowanie:

Post autor: kpeugeot » śr sty 16, 2008 7:55 am

Ptak pisze:Jest cos takiego w Małych Pieninach nazywa się Pod Durbaszką, uważam że jest super.

super miejesce ale dla dorosłych - z tego co się doczytałem nie da się dojechać autem - choćby 4x4 - tzn jest zakaz

a z dwójka małych małolatów troszkę ciężko walić pod góre z tobołkami 30 minut - albo i więcej
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!

Awatar użytkownika
Ptak

Post autor: Ptak » śr sty 16, 2008 7:12 pm

kpeugeot pisze:
Ptak pisze:Jest cos takiego w Małych Pieninach nazywa się Pod Durbaszką, uważam że jest super.

super miejesce ale dla dorosłych - z tego co się doczytałem nie da się dojechać autem - choćby 4x4 - tzn jest zakaz

a z dwójka małych małolatów troszkę ciężko walić pod góre z tobołkami 30 minut - albo i więcej
Za niewielką opłatą obsługa może zawieźć na górę tylko trzeba sie ugadać nie ma z nimi problemów. Ja darłem do góry z dzieciakiem i betami i żyje.
Ale miejsce i jedzenie jest super, jedynym mankamentem przy pobycie z małymi dziećmi jest to że łazienka jest wspólna.
LR Disco 300
LR SIII reanimacja
Chodój łópiesz

Awatar użytkownika
grzes

Kontaktowanie:

Post autor: grzes » śr sty 16, 2008 7:44 pm

Wszystkim dzieki za wypowiedzi.
Stanelo na Ustroniu w Beskidach.
zaklepalismy wstepnie miejsce :)

Przewazylo to ze jest blisko, bo cenowo to jak widze wszedzie jest podobnie :)

Awatar użytkownika
Bartek 4.7

Post autor: Bartek 4.7 » śr sty 16, 2008 7:57 pm

Krynica.

Jeśli dzieci lubią sanki to na górze Parkowej jest trasa dla sanek z wyciągiem/chodnikiem ruchomym który transportuje maluchy i sanki w górę.
Sam wyjazd na Górę Parkową kolejką już jest dla dzieci sporą frajdą.

Jeśli dzieci lubią narty to na szczycie Jaworzyny Krynickiej jest super przygotowana i wydzielona siatkami część łagodnego stoku gdzie dzieci mogą sie uczyć jeździć. Stok ma własny wyciąg orczykowy tzw. żółwika. Dorośli na Jaworzynie oczywiście też mają co robić.

W centrum Krynicy mamy stok "Henryk" koło lodowiska. Też niezły dla dzieci-narciarzy.

Lodowisko kryte - wstęp wolny codziennie ok południa i wieczorem w godz 18-20. Wstęp na 45min 6 zł/dziecko, 10zł/dorosły. Wypożyczalnia łyżew na miejscu.

Pozatym pijalnie wód, deptak, kino i takie tam.

Polecam
Lepiej grzeszyć i żałować niż żałować że sie nie grzeszyło

sebalodz

Post autor: sebalodz » ndz sty 20, 2008 12:48 pm

grzes pisze:Wszystkim dzieki za wypowiedzi.
Stanelo na Ustroniu w Beskidach.
zaklepalismy wstepnie miejsce :)

Przewazylo to ze jest blisko, bo cenowo to jak widze wszedzie jest podobnie :)
a na kiedy ??
?? bo tez sie wybieram :D
Seba Lodz
MAM SYNKA :-)
GG - 1103907

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne imprezy”