Topienie Marzanny 19-21 marca

Moderator: Misiek Bielsko

LenyXJ

Kontaktowanie:

Topienie Marzanny 19-21 marca

Post autor: LenyXJ » czw sty 28, 2010 10:43 pm

Mazurskie powitanie wiosny czyli "TOPIENIE MARZANNY"

Zapraszam do spędzenia czasu w pięknej,malowniczej i dzikiej krainie jaką jest Kraina Wielkich Jezior Mazurskich.Sercem tego regionu jest malowniczo położone,nad brzegiem jeziora Niegocin Giżycko.
Bazą naszego rajdu będzie blisko dwustuletnia pruska twierdza BOYEN zbudowana na tzw. wyspie giżyckiej.Jej potężne ceglane mury stoją do dziś w niemal nienaruszonym stanie i zadziwiają kunsztem dawnej sztuki budowlanej.
Z pewnością wszyscy oglądaliście film "C.K. Dezerterzy'' i doskonale pamiętacie klimat pruskich koszar w których toczy się akcja,to właśnie w takim magicznym klimacie starych pruskich koszar będziemy biesiadować w blasku pochodni i tutaj też będzie nocleg.
Na dziedzińcu i w podziemiach jednej z kaponier,przy blasku pochodni i ogniska spędzimy piątkowy wieczór a może i noc,jedząc mazurskie specjały np.wiejski chleb i popijając naturalne mazurskie piwo "Kormoran"
W sobotę rano wyruszymy na zwiedzanie Mazur.Trasa wiedzie drogami szutrowymi pośród malowniczych pól,niesamowicie pachnących lasów i cudownych mazurskich jezior. W wzdłuż trasy napotkamy zaczarowane miejsca,które koniecznie trzeba zwiedzić: stara mazurska chata w której znajduje się "Muzeum ziemi mazurskiej",młyn wiatrowy tzw. holender,zamek krzyżacki,siedzibę a.Hitlera "Wilczy szaniec",monumentalne i unikatowe na skalę światową śluzy i jazy Kanału mazurskiego oraz wiele innych ciekawych miejsc na których opisanie zabraknie tu miejsca.
Trasa opisana w formie roadbooka,z elementami offroudu,dugość trasy ok 150-200 km,do przejechania samochodem fabrycznym.
Dla łaknących większej dawki emocji przygotowaliśmy trasę off-road.Tras o zróżnicowanym stopniu trudności,kręta,dużo błota,woda o różnej głębokości,trawersy,ostre podjazdy i zjazdy.Wszystko skomponowane tak by każdą z przeszkód można było pominąć.Długość trasy ok 35-50 km,nawigacja wg. roadbooka.
Wieczorem(sobota)spotykamy się wszyscy w Twierdzy Boyen,schodzimy do jej kazamatów,przy blasku pochodni i świeżym mazurskim piwie biesiadujemy do rana,dzieląc się z innymi wrażeniami z dobrze spędzonego dnia.
W niedzielę na dobry początek dnia, w towarzystwie Wojtka Różewicza autora wielu książek i przewodników o mazurach zwiedzamy całą Twierdzę Boyen.

Więcej info o imprezie na http://www.OFFROAD.MAZURY.PL

Zapraszam
"Lenin" Darek Kamieniecki
Jeep xj Cherokiee 4,0 awtomat
Zapraszam na Mazury http://www.offroad.mazury.pl

kpr4x4
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Re: Topienie Marzanny 19-21 marca

Post autor: kpr4x4 » pn lut 01, 2010 1:53 am

Super impreza się zapowiada, na pewno będziemy!
XJ, 4.0, '90, +4.5", KL71 31", snorkel, trochę przydatnego szpeja

www.task4x4.pl

LenyXJ

Kontaktowanie:

Post autor: LenyXJ » wt lut 02, 2010 9:55 pm

Nagrody tez zapowiadają się super :)2 Wszystko wskazuje na to że nagrodami za pierwsze miejsca będzie łikend dla dwojga w hotelu na Mazurach :)2 Szczegóły niebawem.

Awatar użytkownika
Misiek Bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: Misiek Bielsko » śr lut 03, 2010 12:17 am

LenyXJ pisze: w pięknej,malowniczej i dzikiej krainie.
Fajnie fajnie, ale jakby bylo 50kg egzaltacji mniej, to nie zaszkodziloby :)21

Ani te mazury dzikie, ani Boyen magiczna, a i wiejski chleb to nie jakiś mega specjał chyba?

Awatar użytkownika
Student

Post autor: Student » śr lut 03, 2010 12:40 am

LenyXJ pisze:Z pewnością wszyscy oglądaliście film "C.K. Dezerterzy'' i doskonale pamiętacie klimat pruskich koszar w których toczy się akcja,to właśnie w takim magicznym klimacie starych pruskich koszar będziemy biesiadować w blasku pochodni i tutaj też będzie nocleg.
Eeee, nie żebym się czepiał, ale filmowe koszary C.K. Dezerterzyów to nic innego jak Twierdza Modlin.

Czyli carskie koszary :)21 Nie pruskie :)21

kpr4x4
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: kpr4x4 » śr lut 03, 2010 1:19 am

Misiek Bielsko pisze:

Ani te mazury dzikie, ani Boyen magiczna, a i wiejski chleb to nie jakiś mega specjał chyba?

Co do percepcji magii i specjałów to zależy od wrażliwości i podejścia do tematu.

A tereny znam, jeżeli chodzi o wyzwania off-roadowe, to to z czym będzie trzeba się zmierzyć jest dzikie dość mocno. W lecie suchym w pewnym torfowisku 1800 m robili koledzy ... jakieś 8 godzin. A po tegorocznej zimie to w extrimie i wyczynie ... będzie się działo, Lenin łatwych tras nie robi, za to imprezy ogólnie zacne.

PS
Tak się zastanawiam, czemu typowym działaniem "braci" jest przysrywanie i czepianie się zza klawiatury.

Przyjedź, powalcz z terenem, zrelaksuj się w fajnej ekipie i fajnym miejscu (od Ciebie będzie zależało na ile magicznym!).

A jak nie będzie Ci się podobało, to wal konkret do organizatora. Na razie mnie takie komentarze po prostu śmieszą. A tak szczerze to zasmucają, a nawet [...] Cenzura Panie :)21
XJ, 4.0, '90, +4.5", KL71 31", snorkel, trochę przydatnego szpeja

www.task4x4.pl

sochoW

Post autor: sochoW » śr lut 03, 2010 10:28 am

kpr4x4 pisze:
Misiek Bielsko pisze:

Co do percepcji magii i specjałów to zależy od wrażliwości i podejścia do tematu.

A tereny znam, jeżeli chodzi o wyzwania off-roadowe, to to z czym będzie trzeba się zmierzyć jest dzikie dość mocno. W lecie suchym w pewnym torfowisku 1800 m robili koledzy ... jakieś 8 godzin. A po tegorocznej zimie to w extrimie i wyczynie ... będzie się działo, Lenin łatwych tras nie robi, za to imprezy ogólnie zacne.

PS
Tak się zastanawiam, czemu typowym działaniem "braci" jest przysrywanie i czepianie się zza klawiatury.

Przyjedź, powalcz z terenem, zrelaksuj się w fajnej ekipie i fajnym miejscu (od Ciebie będzie zależało na ile magicznym!).

A jak nie będzie Ci się podobało, to wal konkret do organizatora. Na razie mnie takie komentarze po prostu śmieszą. A tak szczerze to zasmucają, a nawet [...] Cenzura Panie :)21

Bo nic tak nie cieszy jak nieszczescie kolegi! Nie slyszales o tym?! Poza tym zawisc to narodowa cecha polakow, o tym tez pewnie nie slyszales? To powinno Ci dac wyobrazenie i odpowiedz na Twoje pytanie. Wszedzie, nawet na rybach czy przy szachownicy mozna spotkac fajna ekipe, zalezy co kto lubi. Koledzy tylko ukazali delikatnie niescislosci historyczne i troche watpliwa magie miejsca oraz unikalnosc tematu a Ty sie od razu czepiasz. Ale na pewno nie robili tego dlatego, zeby urazic bezposrednio zainteresowanych, o takie paszkwile nigdy bym ich nie posadzal. Wiec Twoje (cenzura)jest chyba nieeleganckie a przynajmniej nie na miejscu.
transgranica4x4.pl

Awatar użytkownika
Misiek Bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: Misiek Bielsko » śr lut 03, 2010 1:38 pm

W rzeczy samej 8)
Zawisci zero, a jakby dokladniej sie przyjrzec, to podpisujac cokolwiek w topiku podnosimy jego tzw. czytalnosc, czyli "niewazne jak, ale wazne, ze pisza" :wink:

Poza tym kompletnie nie pisze nic o imprezie, bo na niej nie bylem, sam co nieco organizuje i wiem, ze nielatwo jest. Chodzilo wiec tylko o forme, niczym opisy przyrody w "Nad Niemnem"....

Wałek

Kontaktowanie:

Post autor: Wałek » śr lut 03, 2010 4:56 pm

No szykuję się na tą imprezkę na pewno będę
Tylko twardziele pierdzą przy sikaniu
http://www.forum-gaz-uaz.pl

LenyXJ

Kontaktowanie:

Post autor: LenyXJ » czw lut 04, 2010 5:59 pm

Jak się chce psa uderzyć to i kij się znajdzie.
Dajcie mi człowieka, a paragraf sam znajdę.

Takich przysłów nie brakuje.

W tekście rzeczywiście pojawiły się małe nieścisłości.Przepraszam mój błąd,nikogo nie chciałem celowo oszukiwać.
Czy miejsce jest magiczne czy nie zależy od tego co komu w duszy gra. Dla mnie Twierdza Boyen jest :)2 Mieszkałem w twierdzy pól roku :)2 Może kiedyś znów mi sie uda tam zamieszkać :roll:
Student pisze:Czyli carskie koszary :)21 Nie pruskie :)21
W filmie grały rolę koszar Austryjackich nie Carskich. Przez jakiś czas stacjonowała w nich Armia Czerwona a później Ludowe Wojsko Polskie - co wcale nie oznacza,że jest to twierdza radziecka lub polska :)21
Misiek Bielsko pisze:wiejski chleb to nie jakiś mega specjał chyba?
Zależy dla kogo i jaki to chleb. Wypieku chleba nauczyła mnie moja babka,robiony na zakwasie pieczony w piecu opalanym drewnem. To nie jest wiejski chleb z hiper markietu :)21

Panowie jeśli chcieliście mi pomóc i podbić temat to bardzo wam dziękuję :)2 I z wdzięczności
udzielam wam 10% rabatu na imprezę :)2
Ale jeśli chcieliście po prostu sobie pokpić to walcie się na ryje :)21

P.S
Jedną z nagród w klasie podróżnik będzie kilku godzinny kurs doszkalający- jazda offroad. Nagroda ufundowana przez dobre biuro podróży :)2

Wałek

Kontaktowanie:

Post autor: Wałek » czw lut 04, 2010 6:11 pm

Misiek Bielsko pisze: wiejski chleb to nie jakiś mega specjał chyba?
Jak to nie w życiu nie jadłem

sochoW

Post autor: sochoW » czw lut 04, 2010 8:44 pm

Widzisz Darek, Moderator napisal wiec sie zna czyli ma racje. Forum jest od wszystkiego ale swoj regulamin ma. Jesli nikt go nie narusza to znaczy, ze jest ok. Mysle, ze to zwykly brak poczucia humoru sie odezwal. Wspomniales o lamerach a ja uwazam, ze gorzej jest byc wszystkowidzacym i stronniczym i majac szmal udawac eksperta bo bylo sie na jakims slynnym rajdziku watpliwej renomy. Mysle, ze lepsi ci lamerzy bo oni nie wymadrzaja sie, oni po prostu ucza sie i chca to robic. Moze pozniej i wyrosna z nich experci albo experci, zalezy od wychowania, pozytywnych przykladow, moze i poczucia humoru aby ktos byl kiedys normalnym.
transgranica4x4.pl

LenyXJ

Kontaktowanie:

Post autor: LenyXJ » ndz lut 07, 2010 11:50 am

Wałek, będziesz miał okazję spróbować :)2

Wałek

Kontaktowanie:

Post autor: Wałek » ndz lut 07, 2010 1:45 pm

LenyXJ pisze:Wałek, będziesz miał okazję spróbować :)2
musze

Awatar użytkownika
Student

Post autor: Student » ndz lut 21, 2010 12:13 pm

LenyXJ pisze:
Student pisze:Czyli carskie koszary :)21 Nie pruskie :)21
W filmie grały rolę koszar Austryjackich nie Carskich. Przez jakiś czas stacjonowała w nich Armia Czerwona a później Ludowe Wojsko Polskie - co wcale nie oznacza,że jest to twierdza radziecka lub polska :)21

Ja pierdziele.

Ruski człowiek to zbudował.

TO JEST ROSYJSKA TWIERDZA.

Dżizas.

Tak jak cytadela, i wianek fortów wokół niej .

Rosyjskie budownictwo.

no.

LenyXJ

Kontaktowanie:

Post autor: LenyXJ » ndz lut 21, 2010 12:23 pm

Student, nie bardzo kumam o co Ci biega.... :roll:

LenyXJ

Kontaktowanie:

Post autor: LenyXJ » śr lut 24, 2010 2:06 pm

No, podaję oficjalna informację :wink:
Trzy nagrody, po jednej w każdej klasie funduje hotel MAZURY ** są to trzy dwu osobowe weekendy w tym hotelu :)2 Termin odbioru nagrody dowolny.

Zablokowany

Wróć do „Turystyczne zorganizowane”