Przygoda błotem i piaskiem pisana z Azymut4x4
Moderator: Misiek Bielsko
Przygoda błotem i piaskiem pisana z Azymut4x4
Zapraszamy na sobotni wyjazd w okolicach Parku Krajobrazowego Orle Gniazda. Odwiedzimy m.in. linię obrony pochodzącą z 1944r. ze świetnie zachowanymi bunkrami ukrytymi w lasach . Zajrzymy również do kamieniołomu, z którego surowiec służył do budowy i wykończenia najbardziej reprezentacyjnych budowli w Warszawie, czyli gmachów Sejmu i Urzędu Rady Ministrów.
Przygotowaliśmy dla Was ok. 80 km trasy , na której nie zabraknie piasku i błota, będą strome zjazdy i podjazdy. Przygotujemy dla Was również konkurencje zręcznościowe , które wyłonią najdzielniejsze załogi. Zwycięzców nagrodzimy pamiątkowymi medalami .
Gwarantujemy Wam świetną zabawę w gronie innych pozytywnie zakręconych off-roadowców. Będzie przerwa na kawkę w plenerze i pyszny obiad w miłym miejscu .
Zapraszamy wszystkich właścicieli samochodów terenowych i SUV z napędem 4x4. Jak zawsze impreza ma charakter rodzinny , dlatego nie zapomnijcie o Waszych Milusińskich .
Zgłoszenia prosimy wysyłać na azymut4x4@gmail.com
Dodatkowe informacje 608 035 343 "Mały"
Termin – 20 sierpnia 2016
Start - Częstochowa
Wymagania - Auto 4x4, radio CB, nastawienie na dobrą zabawę! Mile widziany szpej off-roadowy !
Zapewniamy - Przygodę,
doborowe towarzystwo,
przygotowanie trasy,
gorący posiłek ,
pamiątkowe naklejki,
pomoc organizatora.
Minimum załóg - 4
Maximum załóg - 12
Wpisowe - 180 zł/załoga (kierowca + pilot)
Dodatkowa osoba +30 zł (dzieci do lat 10 bezpłatnie)
UWAGA : Dla pierwszych pięciu załóg, które dopełnią zgłoszenia, niespodzianka od Azymut 4x4!
Przygotowaliśmy dla Was ok. 80 km trasy , na której nie zabraknie piasku i błota, będą strome zjazdy i podjazdy. Przygotujemy dla Was również konkurencje zręcznościowe , które wyłonią najdzielniejsze załogi. Zwycięzców nagrodzimy pamiątkowymi medalami .
Gwarantujemy Wam świetną zabawę w gronie innych pozytywnie zakręconych off-roadowców. Będzie przerwa na kawkę w plenerze i pyszny obiad w miłym miejscu .
Zapraszamy wszystkich właścicieli samochodów terenowych i SUV z napędem 4x4. Jak zawsze impreza ma charakter rodzinny , dlatego nie zapomnijcie o Waszych Milusińskich .
Zgłoszenia prosimy wysyłać na azymut4x4@gmail.com
Dodatkowe informacje 608 035 343 "Mały"
Termin – 20 sierpnia 2016
Start - Częstochowa
Wymagania - Auto 4x4, radio CB, nastawienie na dobrą zabawę! Mile widziany szpej off-roadowy !
Zapewniamy - Przygodę,
doborowe towarzystwo,
przygotowanie trasy,
gorący posiłek ,
pamiątkowe naklejki,
pomoc organizatora.
Minimum załóg - 4
Maximum załóg - 12
Wpisowe - 180 zł/załoga (kierowca + pilot)
Dodatkowa osoba +30 zł (dzieci do lat 10 bezpłatnie)
UWAGA : Dla pierwszych pięciu załóg, które dopełnią zgłoszenia, niespodzianka od Azymut 4x4!
Re: Przygoda błotem i piaskiem pisana z Azymut4x4
-
-
Zawsze mnie ciekawiło co mają tacy kierownicy w głowach, kiedy czując że już auto siedzi to jeszcze butują tak, by już w ogóle siadło na mostach i to najlepiej obu
. Chyba że te Discovery z ostatniego zdjęcia ma inną historię
.
U nas jest tak że, jak się już któremuś zdarzy wklejka to nie stoi na luzie czekając na kinetyka/windę, tylko musi jeszcze wbić bieg, faja i zagrzebać się po progi.

U nas jest tak że, jak się już któremuś zdarzy wklejka to nie stoi na luzie czekając na kinetyka/windę, tylko musi jeszcze wbić bieg, faja i zagrzebać się po progi.
Macie za dużo testosteronu, a za mało neuronów.
sorki
Zakopane Disko, czy inne 4x4 na PŁASKIM piachu jest to dla mnie zaskoczenie. Zwłaszcza Disko, które jest fultajm.

sorki
Zakopane Disko, czy inne 4x4 na PŁASKIM piachu jest to dla mnie zaskoczenie. Zwłaszcza Disko, które jest fultajm.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
To wklejone Disco ma inną historię
i wbrew pozorom nie jest to płaskie miejsce, a zakopanie go w ten sposób to dwa obroty kół
i leniwość kierowcy który nie spuścił ciśnienia z opon
W tym miejscu poległo już wiele jednostek
,
Zapraszam następnym razem do zmierzenia się z tą górką

W tym miejscu poległo już wiele jednostek

Zapraszam następnym razem do zmierzenia się z tą górką

Bylem, nawet 2razy.
-
-
Disko to zazwyczaj kołami przypomina mi kolarzówkę. Rower duży a kółka cieniusieńkie - tak jak w Disko gdzie samochód spory a koła z zasady cienkie/wąskie jak dupa wężajradek pisze:

Radek,ale na tą "góreczkę" nie wjeżdżałeś 

Alez oczywiscie ze wjezdzalem, jest na filmie moim. Za 2gim razem od tylca mi sie udalo. Miesiac pozniej to powtorzylem sam, kontrolujac na jakim cisnieniu sie da to zrobic. Wyszlo 1,2.
Radek, ale Ty piszesz o górce ze słupem na szczycie, a ja piszę o górce gdzie zakopałem Disco i to było moje pierwsze zakopanie auta na pustyni Siedleckiej i uprzedzając komentarze, zrobiłem to z pełną premedytacją 

Okej, okej co kto lubi. Ja też czasem się topię z premedytacją, ale raczej tak bliżej domu.