Wyspa Korfu-Grecja
Moderator: Misiek Bielsko
Re: Wyspa Korfu-Grecja
to mała wyspa jest jak się uprzesz to 1 max 2 dni.
wjechałbym na najwyższy szczyt chyba Pantrakor się nazywa.
Na północy sa same ośrdki wczasowe podobnie jak i na południu wiec tam niewiele zobaczysz.
Stolica wyspy czyli Korfu jest fajna aby pospacerować uliczkami.
poniżej masz muzeum Achillesa lekko poniżej stolicy jest położone. Na przeciwko wejścia jest mała knajpka na klifie, super makaron tam jadłem z sosem pomidorowym.
i ja miło wspominam włóczęgę samochodem na południe wzdłuż wschodniego wybrzeża. tylko nie główną drogą ale najbliżej jak się da. jak będziesz szukał dzikich plaż to tam coś znajdziesz.
północne-zachodnie wybrzeże tez było w miarę dzikie ale jakoś nie utkwiło mi w pamięci.
to jest mocno turystyczna wyspa wiec opisów znajdziesz mnóstwo. A jak masz więcej czasu to z Korfu organizują 1 dniowe wypady do Albanii, jak nie byleś to przewiozą cię autokarem i pokażą ruiny rzymskie Butrinti i trochę odpowiednika naszego Sopotu czyli Sarande.
paweł
wjechałbym na najwyższy szczyt chyba Pantrakor się nazywa.
Na północy sa same ośrdki wczasowe podobnie jak i na południu wiec tam niewiele zobaczysz.
Stolica wyspy czyli Korfu jest fajna aby pospacerować uliczkami.
poniżej masz muzeum Achillesa lekko poniżej stolicy jest położone. Na przeciwko wejścia jest mała knajpka na klifie, super makaron tam jadłem z sosem pomidorowym.
i ja miło wspominam włóczęgę samochodem na południe wzdłuż wschodniego wybrzeża. tylko nie główną drogą ale najbliżej jak się da. jak będziesz szukał dzikich plaż to tam coś znajdziesz.
północne-zachodnie wybrzeże tez było w miarę dzikie ale jakoś nie utkwiło mi w pamięci.
to jest mocno turystyczna wyspa wiec opisów znajdziesz mnóstwo. A jak masz więcej czasu to z Korfu organizują 1 dniowe wypady do Albanii, jak nie byleś to przewiozą cię autokarem i pokażą ruiny rzymskie Butrinti i trochę odpowiednika naszego Sopotu czyli Sarande.
paweł
fj40+1uz=uzj40
-
-
Reklamiarzowi odpisujesz
.

- Misiek Cypr
-
Nie bede zaczynal nowego tematu.
Pyt:
Czy na Teneryfie mozna wypozyczyc 4x4?
Czy mozna wjechac na szczyt lub w okolice wulkanu?
Czy ma to sens (turystyczny)?
Pyt:
Czy na Teneryfie mozna wypozyczyc 4x4?
Czy mozna wjechac na szczyt lub w okolice wulkanu?
Czy ma to sens (turystyczny)?
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Kiedyś powyżej górnej stacji kolejki trzena było mieć permit na wejście pieszo, więc obawiam się, że kulanie się autem odpada. Poza tym to wysoka górka jest. A teren raczej twardy. Jak zaorasz wyspę furą z wypożyczalni, nie omieszkaj się pochwalić. Jak zmienisz zdanie jedź na przełęcz Maska, zobacz Loro Park i wymocz dupę w Siam Park jak inni
albo płyń na La Gomerę i wypożycz... rower. Serio

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172