Suwalszczyzna, Polesie, Kresy wschodnie.
Moderator: Misiek Bielsko
- Thomas B
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Suwalszczyzna, Polesie, Kresy wschodnie.
Witam...
Zamierzam wybrać się w sierpniu na północny wschód kraju. Macie moze jakieś informacje, ciekawe miejsca, uwagi odnośnie tych terenów?
Pozdrawiam
Zamierzam wybrać się w sierpniu na północny wschód kraju. Macie moze jakieś informacje, ciekawe miejsca, uwagi odnośnie tych terenów?
Pozdrawiam
Suzuki Vitara LONG 2.0 V6
Duża woda -Wigry (najlepsza część północno-wschodnia)
Mała woda - jez. Hańcza
Las - okolice Studzienicznej i Przewięzi
Góry - od Leszczewa do Becejł oraz na płn-wsch od Wiżajn
Doliny - jedna, za to sześciogwiazdkowa
- dol. Szeszupy
aha....
Rzeka - Marycha (ale tam jeszcze nie byłem
) 
Mała woda - jez. Hańcza
Las - okolice Studzienicznej i Przewięzi
Góry - od Leszczewa do Becejł oraz na płn-wsch od Wiżajn
Doliny - jedna, za to sześciogwiazdkowa

aha....
Rzeka - Marycha (ale tam jeszcze nie byłem

JimnyJeans + 2" - jeździmy bez śladów 

http://www.sp4mph.suw.pl/suw.html
Do tego mozna dlozyc:
Piramide w Rapie
Gołdap
Stanczyki
Kazde z wymienionych wyzej miejsc jest warte odwiedzenia.
Do tego mozna dlozyc:
Piramide w Rapie
Gołdap
Stanczyki
Kazde z wymienionych wyzej miejsc jest warte odwiedzenia.
Disco 300 ES
Zobacz http://www.mojuaz.com ->Wyprawy 2004 -> Wyprawa 18Thomas B pisze:Witam...
Chcę zacząć od Stańczyków i kierować sie w dół na południe. Mam 9-10 dni i namiot do dyspozycji. Mam nadzieje, że z noclegami "na dziko" nie ma probl;emu i nikt sie nie czepia.
Pozdrawiam
zobacz tez na mojuaz.com inne zdjecia i tam Moj Uaz
Polecam Dowspude, Wigry, Kanał Augustowski, Góry Suwalskie
Jeśli chodzi o podlasie to oczywiście tatarskie meczety w Kryszynianach i Bohonikach, Synagoga w Tykocinie, Letnia rezydencja Branickich w Choroszczy i pałac Branickich w Białysmtoku, nie iwem czy dalej na południe bedziesz jechal ale dalej to koniecznie zobacz Klasztor na Gorze Grabarka.
A jesli chodzi o Warmie i Mazury to tam jest duuuzo do zwiedzania... Niesamowite Dwory, Zamki Krzyzackie... oj duuzo tego... Tylko polecam Ci byście sie kierowali bocznymi drogami... o wiele wiecej zobaczycie.
i jeszcze jedno - stanczyki stracily swoj urok. goscie kupili i poogradzali... warto zajechac zobaczyc ale uwazaj bo za wejsciena mosty trzeba placic...
Polecam raczej wiadukty w Kjejpojntach (czy jakos tak), tylko tam jedne sa obok drogi a drugie troche dalej... zreszta na maila moge przeslac mapke.
Poza tym jak juz ktos napisal... Piramida w Rapie i tam tez jest kilka fajnych miejsc obok
Jesli jakies blizsze szczegoly to zapraszam droga mailowa na stefgo@o2.pl
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r