Wiosenne SUVary
Moderator: Misiek Bielsko
Wiosenne SUVary
Mam przejechana niedawno z kolega Karolem fajna traske w okolicach Gor Swietokrzyskich. Mimo, ze jestem prawie lokalesem i wydawalo mi sie, ze nic mnie nie zaskoczy to pozostaje pod wrazeniem. Trasa prowadzi przez wawozy lessowe i skaliste, graniami wzgorz, zobaczylismy bijace zrodelka, krete potoczki, mroczne jary, oryginalne kapliczki. Postanowilem zorganizowac rajd dla pomijanego segmentu SUV. Trasa jest latwa w proporcji drogi gruntowe do asfaltu 70/30. Termin przejazdu koniec kwietnia. Spodziewane koszty beda zwiazane z przygotowaniem trasy tak, byscie nie porysowali lakieru cennych aut. Konieczne bedzie tez oplacenie przejazdu przez tereny prywatne. Na zachete podaje link do zdjec z okolic. http://picasaweb.google.com/zahorski/WiosenneSUVary
Osoby zainteresowane prosze o kontakt na priv albo sj413@op.pl
Osoby zainteresowane prosze o kontakt na priv albo sj413@op.pl
Ostatnio zmieniony pn mar 24, 2008 3:37 pm przez harakiri, łącznie zmieniany 1 raz.
Start w okolicach Brodów Iłżeckich 26 kwietnia. Przed nami labirynty wąwozów w oklicach Kunowa i Chmielowa. Polnymi drogami dojedziemy do Grzegorzewic - przez nieczynny kamieniołom do Wąwozu w Skałach gdzie zobaczycie pieczare Czarci Piec i romanska rotunde w której mieszkali mnisi budujący klasztor na Swietym Krzyzu. Jesli pozwoli czas to dotrzemy do ciekawej drewnianej kaplicy w okolicach pasma Jeleniowskiego.
Ostatnio zmieniony pt kwie 11, 2008 8:30 pm przez harakiri, łącznie zmieniany 1 raz.
co roku się zenisz?leon zet pisze:Akurat w ten łikend mam wesele...
W zeszłym roku z tego samego powodu musiałem zrezygnować z koncertu TSA...
[autocenzura] mać - myślałem, że na ten rok rodzinę i znajomych mam z bani...
kurcze to ty ale teściowych masz, wyrazy współczucia

Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

-
- jestem tu nowy...
Jak bardzo SUVowa to trasa - czy bez reduktora, z żałosnymi kątami (18,18,24) i na zimówkach (ewentualnie universalnych) można się tam pchać? Przynajmniej trakcji i mocy mi nie brakuje.
Innaczej mówiąc - czy to dla SUVów typu Cherokee, czy typu RAV, czy nawet typu Outlander (z którym mogę już konkurować)
Innaczej mówiąc - czy to dla SUVów typu Cherokee, czy typu RAV, czy nawet typu Outlander (z którym mogę już konkurować)
Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru
- Paweł Pajak
-
TERMIN USTALONYIzzy pisze:Pomysl i oklica jak najbardziej.
Tez sie wstepnie dopisuje. Wszystko zalezy od ostatecznego terminu.

Ostatnio zmieniony sob mar 29, 2008 9:40 pm przez harakiri, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pafcio
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
To ja Witam i również proszę:
Jeep Grand Cherokee + ekipa
Pozdrawiam,
Jeep Grand Cherokee + ekipa
Pozdrawiam,
Jeep Grand Cherokee (WG) 1999 4.7 V8 - się mota
Forum ludzi poJEEpanych http://jeepnieci.org.pl
- Paweł Pajak
-
Dzis odbyly sie ostatnie negocjacje z lokalesami. Mamy twardo wynegocjowane zgody na przejazdy 
Dla zalog z daleka, ktore beda chcialy przenocowac jest kilkanascie miejsc w motelu, w ktorym zjemy obiadokolacje. Koszt noclegu okolo 35 pln. W sprawie rezerwacji prosze na prv.
Trwaja rozmowy z mlodym muzykiem gitarzysta, który ma zgrac kilka kawalkow Nirvany, no ale to nie jest jeszcze pewne...
Kazda zaloga dostanie najnowsza, laminowana mape Gor Swietokrzyskich.
Koszt wpisowego zostal skalkulowany na 100pln. W cenie wytyczenie i przygotowanie trasy, zgody lokalesow i mapa. Posilki wybierzemy i zaplacimy za nie we wlasnym zakresie. Jesli akceptujesz te warunki wpisz sie nizej

Dla zalog z daleka, ktore beda chcialy przenocowac jest kilkanascie miejsc w motelu, w ktorym zjemy obiadokolacje. Koszt noclegu okolo 35 pln. W sprawie rezerwacji prosze na prv.
Trwaja rozmowy z mlodym muzykiem gitarzysta, który ma zgrac kilka kawalkow Nirvany, no ale to nie jest jeszcze pewne...
Kazda zaloga dostanie najnowsza, laminowana mape Gor Swietokrzyskich.
Koszt wpisowego zostal skalkulowany na 100pln. W cenie wytyczenie i przygotowanie trasy, zgody lokalesow i mapa. Posilki wybierzemy i zaplacimy za nie we wlasnym zakresie. Jesli akceptujesz te warunki wpisz sie nizej
- Paweł Pajak
-
- Pafcio
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Ja również..a może by zrobić coś ala lista społeczna i każdy się będzie dopisywać
Co wy na to:
1. Paweł Pajac (Patrol Y60)
2. Pafcio + ekipa (Jeep Grand Cherokee 4,7 V8)
3.
4.
itd.
Pozdrawiam

1. Paweł Pajac (Patrol Y60)
2. Pafcio + ekipa (Jeep Grand Cherokee 4,7 V8)
3.
4.
itd.
Pozdrawiam
Jeep Grand Cherokee (WG) 1999 4.7 V8 - się mota