dojazd do fiss austria
Moderator: Misiek Bielsko
- bartek_MX_1
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
dojazd do fiss austria
za kilka dni wybieram się z rodziną do austrii na narty, miejscowość fiss.
mam pytanie czy ktoś tam był i jak wygląda dojazd w zimę bo miejscówka jest na wysokości około 1500 m.n.p.m. (sa tam chyba jakieś serpentyny)
w zimę jeźdze na BFG AT 35' tak więc z łańcuchami kiepsko.
moge zamienić na zimówki, rozmiar fabryczny ale nie wiem czy jest sens. pewnie droga dojazdowa jest przygotowana.
jak ktos może udzielić informacji w tym temacie będę wdzięczny.
mam pytanie czy ktoś tam był i jak wygląda dojazd w zimę bo miejscówka jest na wysokości około 1500 m.n.p.m. (sa tam chyba jakieś serpentyny)
w zimę jeźdze na BFG AT 35' tak więc z łańcuchami kiepsko.
moge zamienić na zimówki, rozmiar fabryczny ale nie wiem czy jest sens. pewnie droga dojazdowa jest przygotowana.
jak ktos może udzielić informacji w tym temacie będę wdzięczny.
Re: dojazd do fiss austria
Łańcuchy OBOWIĄZKOWO

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Byłem tam kilka lat temu. Jest spore przewyższenie z dolny/stromo. Przy mocnych opadach bywa zaśnieżona czasem wręcz zalodzona.
Łańcuchy konieczne. Wydaje mi się - pewności nie mam - że jest znak przy wyjeździe z doliny że łańcuchy obowiązkowe więc lepiej kupić nawet najtańsze niż ryzykować 200EUR mandatu.
BTW: Jeśli masz zimówki "nominalne" to pewnie wygodniej będzie jechać niż na 35" po autostradach - abstrahując od spalania.
pozdr
Y
Łańcuchy konieczne. Wydaje mi się - pewności nie mam - że jest znak przy wyjeździe z doliny że łańcuchy obowiązkowe więc lepiej kupić nawet najtańsze niż ryzykować 200EUR mandatu.
BTW: Jeśli masz zimówki "nominalne" to pewnie wygodniej będzie jechać niż na 35" po autostradach - abstrahując od spalania.
pozdr
Y
- bartek_MX_1
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
dobra. dzięki. już wszystko wiem.
zakładam zimówki
zakładam zimówki
W zeszlym roku dowiadywalem sie w austriackim biurze turystycznym prowadzonym przez Polakow o obowiazek posiadania lancuchow - nie dotyczy aut 4x4 

XJ4.0... nastała era 4.2Donkey 
Jeśli coś się nie daje naprawić, znaczy, że nie było zepsute.

Jeśli coś się nie daje naprawić, znaczy, że nie było zepsute.
- LR Tomaszek
-
Jeżeli nie będzie mocnych opadów śniegu, to dojazd do Fiss( Serfaus, Ladis) jest spoko szybko odśnieżają. Są serpentyny ale dasz radę. Na dole jest znak (łańcuchy) ale z tabliczką nie dotyczy 4x4. Ten znak jest odsłaniany w zależności od warunków na drodze. Myślę, że łańcuchy warto mieć ze sobą. O ile dobrze pamiętam w Austrii jest obowiązek posiadania zimówek w tym czasie.
A poza tym osrodek narciarski nalezy do moich ulubionych

A poza tym osrodek narciarski nalezy do moich ulubionych

DiscoII td5
www.landklinika.pl
www.landklinika.pl
- bartek_MX_1
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
decyzja zapadła.
zakładam zimówki. łancuchy zamówiłem tyle na rozmiar 275/65/17 są strasznie drogie, prawie 900 pln. ale bezpieczeństwo na pierwszym miejscu.
słyszałem że pod dzieci miejscówka jest OK ale zobaczymy.
dzięki za informacje
zakładam zimówki. łancuchy zamówiłem tyle na rozmiar 275/65/17 są strasznie drogie, prawie 900 pln. ale bezpieczeństwo na pierwszym miejscu.
dzięki za informacje
Wczwartek bedę kupował na 265/70/17 to ci podam cenę ale nie powinna przekroczyć 300zetabartek_MX_1 pisze:decyzja zapadła.
dzięki za informacje
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Łańcuchy na moje kółka kosztowały 365 zeta