Impreza dla SUV w okolicy Turoszowa
Moderator: Misiek Bielsko
Impreza dla SUV w okolicy Turoszowa
Zaprzyjaźniony klub z Bogatyni organizuje rajd pod kątem SUV i podobnych pojazdów.
Klub nie ma doświadczenia w rajdach off-road, ale za to organizuje dużo imprez
typu rajdy, zloty dla zwykłych asfalciaków, weteranów itp.
Jeśli kogoś zainteresuje udział to proszę o osobisty kontakt z organizatorami.
Z racji znajomości wziął bym udział, ale termin jest kolidujący.
Tyle tytułem wstępu, teraz anons:
Burmistrz Miasta i Gminy Bogatynia
Sekcja OFF ROAD 4 X 4 Klubu Motorowego ELTUR przy PGE Elektrownia Turów S.A. w Bogatyni
zapraszają miłośników turystyki i motoryzacji na
I Turystyczny Rodzinny Rajd Terenowy „TUROSZOWSKIE BEZDROŻA” 2009
Rajd odbędzie się w dniach 27-28 czerwca 2009 roku
Zapraszamy wszystkich miłośników motoryzacji i turystyki samochodowej, którzy brali już udział w podobnych imprezach oraz tych wszystkich, którzy nigdy nie brali udziału w terenowych rajdach turystycz-nych. Trasa rajdu jest przystępna dla każdego. Uczestnikiem Rajdu (załogą) – w myśl przepisów regulaminu – może być jedynie kierowca i pilot samochodu. Pasażerowie są osobami towarzyszącymi.
Pozostałe informacje tu: www.kwbturow.bot.pl
Klub nie ma doświadczenia w rajdach off-road, ale za to organizuje dużo imprez
typu rajdy, zloty dla zwykłych asfalciaków, weteranów itp.
Jeśli kogoś zainteresuje udział to proszę o osobisty kontakt z organizatorami.
Z racji znajomości wziął bym udział, ale termin jest kolidujący.
Tyle tytułem wstępu, teraz anons:
Burmistrz Miasta i Gminy Bogatynia
Sekcja OFF ROAD 4 X 4 Klubu Motorowego ELTUR przy PGE Elektrownia Turów S.A. w Bogatyni
zapraszają miłośników turystyki i motoryzacji na
I Turystyczny Rodzinny Rajd Terenowy „TUROSZOWSKIE BEZDROŻA” 2009
Zapraszamy wszystkich miłośników motoryzacji i turystyki samochodowej, którzy brali już udział w podobnych imprezach oraz tych wszystkich, którzy nigdy nie brali udziału w terenowych rajdach turystycz-nych. Trasa rajdu jest przystępna dla każdego. Uczestnikiem Rajdu (załogą) – w myśl przepisów regulaminu – może być jedynie kierowca i pilot samochodu. Pasażerowie są osobami towarzyszącymi.
Pozostałe informacje tu: www.kwbturow.bot.pl
LJ-80 - FUN
LJ-81 jeszcze lepsza
LJ-81 jeszcze lepsza

Re: Impreza dla SUV w okolicy Turoszowa
Nie chciałem zapychać forum ale widać nie ma innego wyjścia, bo faktycznie informacja na stroniejaciomp pisze:No i gdzie mam szukać info?
organizatora się nie pokazała. Wklejam zatem pełny anons:
"
1. KIEROWNICTWO RAJDU
Komandor Honorowy - Andrzej Grzmielewicz – Burmistrz MiG Bogatynia
Komandor Rajdu - Krzysztof Suszczyński
Szef Trasy - Andrzej Chróścicki
Szef Komisji Obliczeń - Ewa Maciaszek
2. WPISOWE: Odpłatność uczestnika wynosi 70 zł od osoby. W ramach wpisowego uczestnik otrzymuje materiały rajdowe, nocleg, dwa posiłki (wieczorny grill + śniadanie). Za miejsca I-III dyplom i puchar, za miejsca IV-VI dyplom.
3. ZGŁOSZENIA są przyjmowane, a wszelkie informacje udzielane do 19.06.2009 r.
PGE ELEKTROWNIA TURÓW S.A. ul. Młodych Energetyków 12, 59-916 Bogatynia
Włodzimierz Maciaszek tel. 075 77 37 882 e-mail: wlodzimierz.maciaszek@elturow.bot.pl
PGE KWB Turów S.A., 59-916 BOGATYNIA
Artur Skrzęta tel. 075 77 36 069 e -mail: artur.skrzeta@kwbturow.bot.pl
BOGATYNIA
Renata Tymczyna FHU MADA-MOT0, Bogatynia ul. Turowska 63, tel. 075 77 32 280 wew. 101.
4. MIEJSCE STARTU Urząd Miasta i Gminy Bogatynia, ul. Daszyńskiego 1.
5. PRZEWIDYWANY PROGRAM IMPREZY
godz. 9.00 - zbiórka zawodników, wydawanie dokumentacji i kontrolne badania techniczne pojazdów
godz. 9.45 - odprawa zawodników
godz. 10.00 - start pierwszej załogi
6. PRZEBIEG I CHARAKTER IMPREZY
Trasa imprezy liczy ok. 75 km. Do wykonania „na trasie” m.in.: pytania testowe z bezpieczeństwa w ruchu drogowym, pytania testowe z pomocy przedmedycznej, pytania turystyczno-krajoznawcze (opis fotografii z trasy), podbijanie pieczątek na PKP (Punkt Kontroli Przejazdu). Trasa jest jednoetapowa, uczestnik zobo-wiązany jest do wykonania zadań zawartych w materiałach rajdowych zgodnie z regulaminem. Rajd jest rozgrywany w warunkach normalnego ruchu drogowego.
7. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA I ODPOWIEDZIALNOŚCI ZAWODNIKÓW
· kierowca musi posiadać aktualne prawo jazdy
· samochód powinien być w pełni sprawny technicznie, posiadać aktualny dowód rejestracyjny i ubez-pieczenie OC i NW, gaśnicę i apteczkę
· pasażerowie są osobami towarzyszącymi.
· obowiązuje bezwzględny nakaz przestrzegania przepisów ruchu drogowego oraz podporząd-kowanie się poleceniom organizatora.
8. POSTANOWIENIA KOŃCOWE
Uczestnicy biorą udział w rajdzie na własne ryzyko i odpowiedzialność. Organizator i kierownictwo imprezy nie ponosi żadnej odpowiedzialności za szkody powstałe lub spowodowane zarówno przez uczest-ników jak i osoby trzecie w czasie trwania imprezy.
Komandor Rajdu
/-/ Krzysztof Suszczyński"
LJ-80 - FUN
LJ-81 jeszcze lepsza
LJ-81 jeszcze lepsza

WPISOWE: Odpłatność uczestnika wynosi 70 zł od osoby. W ramach wpisowego uczestnik otrzymuje materiały rajdowe, nocleg, dwa posiłki (wieczorny grill + śniadanie)

Czy organizator nie dopłaca do interesu?
W sumie to fajnie

Coś mi się zdaje, że plaskacze też będą brały udział zwłaszcza, że organizator nie ma doświadczenia w ofrołdzie.Rajd jest rozgrywany w warunkach normalnego ruchu drogowego.
Fercia`93
606297666
606297666
Też myślę że tak będzie ...jaciomp pisze: Coś mi się zdaje, że plaskacze też będą brały udział zwłaszcza, że organizator nie ma doświadczenia w ofrołdzie.
LJ-80 - FUN
LJ-81 jeszcze lepsza
LJ-81 jeszcze lepsza

Akuratnie tam bede to podjade zobaczyc jak to bedzie wygladało.
Bierz życie tak by na Twoim pogrzebie nawet grabarz płakał...
A ja to bym byl sklonny wystartowac, moze ktos jeszcze? Tak we forumowym gronie razniej by bylo 

nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F
i tak dalej...
ja bedę na 100%
To i ja sie zapisalem 

nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F
i tak dalej...
Bylismy, pojechalismy, impra bardzo sympatyczna,
kolejna edycje tez chetnie pojade.
PS1: ciekawe co to za takie plaskie terrano sie wcielo miedzy te patrole na podium???
PS2: Tak to ja
Miejsce numer dwa
senkju senkju

PS1: ciekawe co to za takie plaskie terrano sie wcielo miedzy te patrole na podium???

PS2: Tak to ja

senkju senkju
nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F
i tak dalej...
Impreza -
Rewelacja, wspaniale zorganizowany klasyczny rodzinny turystyk.
Czyli imprezy o jakie już coraz trudniej. Długa trasa kilkadziesiat km po fantastycznie pieknym przedgórzu Izerskim. Wspaniałe widoki piekne lasy , była zabawa, było trochę błota, trochę trudnych kolein.
Przygotowanie i organizacja imprezy na najwyższym poziomie.
Opracowania roadbook'a to organizatorzy wielu imprez mogliby sie uczyć od chłopaków z Bogatyni.
Imprezka która dała nam wspaniały smaczek turystyki a poczatkujacym załogom smak tego co przed nimi.
Po wszystkim fenomenalna zabawa imprezka dla niektórych do rana - wszystko w śmiesznej cenie 70 zł od twarzy...
Oby wiecej takich imprez.
Klasyfikacja brała pod uwage nie tylko zebranie pieczątek ale równiez testy z pierwszej pomocy i testy z przepisów ruchu drogowego. Atmosfera -rewelacja.
Na pewno bedziemy na kazdej następnej edycji.

Czyli imprezy o jakie już coraz trudniej. Długa trasa kilkadziesiat km po fantastycznie pieknym przedgórzu Izerskim. Wspaniałe widoki piekne lasy , była zabawa, było trochę błota, trochę trudnych kolein.
Przygotowanie i organizacja imprezy na najwyższym poziomie.
Opracowania roadbook'a to organizatorzy wielu imprez mogliby sie uczyć od chłopaków z Bogatyni.

Imprezka która dała nam wspaniały smaczek turystyki a poczatkujacym załogom smak tego co przed nimi.
Po wszystkim fenomenalna zabawa imprezka dla niektórych do rana - wszystko w śmiesznej cenie 70 zł od twarzy...
Oby wiecej takich imprez.
Klasyfikacja brała pod uwage nie tylko zebranie pieczątek ale równiez testy z pierwszej pomocy i testy z przepisów ruchu drogowego. Atmosfera -rewelacja.
Na pewno bedziemy na kazdej następnej edycji.
ale o sssso chodziŁosiu pisze: senkju senkju

było superowo

zabawa po pachy, nie tylko na trasie
okazało się, że najtrudniejsze pieczątki były do zdobycia dopiero wieczorem przy stole, że nie wpomnę o nagodzie fair play
do następnego, oby jak najszybciej
jako Wonsz i nie Wonsz...
Organizatorom też się podobało
Przekazują pozdrowienia
Gdyby nie to, że bawiłem się równie dobrze na Wilczych Echach, zżarła by mnie zazdrość

Przekazują pozdrowienia

Gdyby nie to, że bawiłem się równie dobrze na Wilczych Echach, zżarła by mnie zazdrość

LJ-80 - FUN
LJ-81 jeszcze lepsza
LJ-81 jeszcze lepsza

Jak na samym początku napisał matchbox Klub nie ma doświadczenia w off roadzie ,klub nie ,ale grupa ludzi która stworzyła w tym klubie sekcję off road ma dość spore doświadczenie o czym świadczy ich udział w wielu Rajdach i organizacji rajdów na swoim terenie. Zapraszamy na www.4x4bogatynia.pl Pozdrawiam 

No dobra, tylko czemu nie ma w tym roku turystyka??? 

nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F
i tak dalej...
Ze względu na to ,że od dłuższego czasu mamy opady i drogi gruntowe na naszych terenach są takie jakie są musimy odłożyć tą imprezę na przełom sierpnia-września gdyż ten turystyczny rodzinny rajd terenowy stracił by swoją formułę i z turystyka zrobił by się wyczyn. Musimy się liczyć z tym że na ten rajd przyjadą jak to ktoś nazwał "plaskacze" a wtedy to za daleko nie zajadą . Ten rajd jest dedykowany dla wszystkich posiadaczy samochodów 4x4 nawet tych całkiem seryjnych po to , żeby każdy mógł spróbować swoich sił w lekkim terenie i w innych konkurencjach jadąc w rodzinnym gronie. Rajd się odbędzie o terminie będzie info. Tydzień temu jeszcze raz objeżdżałem trasę Pajero III lift 3" i oponka MT 33" ,wszystko płynie na AT-kach był by już problem ale nie oto chodzi w tej imprezie. Pozdrawiam Suchy
Aaaa
No to git,w takim razie czekamy na ogloszenie terminu. Stronke Wasza bede przegladal co czas jakis. Do zobaczenia. Pozdrawiam. Łukasz.

nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F
i tak dalej...