Witam!
Przez ostatnie dni kilka ułożyliśmy całkiem nową trasę z wieloma elementami przeprawowymi. Na trasie znajdzie się kilkusetmetrowa przeprawa rzeką(miejscami głęboko!), głęboki bród, liczne zjazdy oraz podjazdy, odcinki wymagające i mocno techniczne. Zapraszamy wszystkie chętne terenówki do weryfikacji swego wyposażenia na trasie letniej edycji Gołdapskiej Góry już w najbliższy weekend(7-9 sierpień).
Szczegóły na stronie SOCHO.
POZDRAWIAMY
Gołdapska Góra lato 2009
Moderator: Misiek Bielsko
Gołdapska Góra lato 2009
transgranica4x4.pl
Re: Gołdapska Góra lato 2009
Ciekawe czy ta rzeka to prywatna jest
bo raczej wydaje mi się że nie.
Wiem że jeździsz po lasach Skaliskich a nie wiem czy wiesz że to Natura 2000.
Myślę że te twoje imprezy nie są do końca legalne i powiem ci że nadleśnictwu się to wcale nie podoba a cierpliwość się kończy.

Myślę że te twoje imprezy nie są do końca legalne i powiem ci że nadleśnictwu się to wcale nie podoba a cierpliwość się kończy.
RR zmota, mechanik itp.
RAV4 żony
RAV4 żony

A Pan z którego nadleśnictwa? To może proszę skierować kroki do odpowiedniego nadleśnictwa.RRDriver pisze:Ciekawe czy ta rzeka to prywatna jestbo raczej wydaje mi się że nie.
Rzeka konkretnie akurat leży na terenie prywatnym(tzn. z jednej i drugiej jej strony sa prywatne tereny), tak jak cześć trasy, też może Pan to sprawdzić. Co do właściciela rzeki to trudno polemizować ale można spróbować łapać rolników, którzy przejeżdżaja przez nia swoimi traktorami. Jak postawisz Pan tam strażników to skarb Państwa zyska trochę gotówki, może też dostaniesz Pan order od prezydenta. Ciekaw jestem czy znajdzie się w tym kraju tyle strażników aby obstawić wszystkie brody ale Unia więc można zapożyczyć z innych państw członkowskich, pewnie z chęcią przyjadą.
Natura 2000, ten temat jest ogólnie znany ale jeśli chce Pan podyskutować to również zapraszam na PW.
Lasy Skaliskie, owszem, bywam, nawet często ale jak dotąd nikt nie wydał zarządzenia, które zabraniałoby poruszania się pojazdem samochodowym(również quadem) po udostępnionych drogach publicznych na tym terenie jak również drogami publicznymi w obrębie Gór Klewińskich gdzie u stóp znajduje się tzw. "Republika Ściborska". I tu także dla Pana wiadomości istnieją drogi, po których można się normalnie poruszać.
Co do legalności, cierpliwości i nadleśnictwa odsyłam znów do PW albo bezpośrednio do LP oddział w Whitestocku(kontakty znajdzie Pan bez problemu w internecie).
Tak, że grożby doniesienia w odpowiednich nadleśnictwach proszę skierować gdzie indziej, mi robi Pan najwyżej złą reklamę w tym miejscu ale takimi prawami rządzi się nieuczciwa konkurencja.
Nie zapraszam Pana na imprezę pomimo "miłości"do LR-ów ale jeśli uważa Pan, że drogi, którymi prowadzę trasy są niedostępne dla ruchu to może mi Pan podpowiedzieć gdzie i którędy mogę poprowadzić swoje trasy.
SOCHO
Ostatnio zmieniony pn sie 03, 2009 9:38 am przez sochoW, łącznie zmieniany 1 raz.
transgranica4x4.pl
W jednym z moich tematów odnośnie imprezy Pan RR Driwer tez zabrał głos,oczywiście były to jakies nieuzasadnione pretęsjie że niby prowadzę trasy wycieczek przez teren gdzie gniazdują orły,i przez lasy.Szanowny Panie RR Driwer,przestań ssać palec bo same głupoty z niego wysysaszsochoW pisze: mi robi Pan najwyżej złą reklamę w tym miejscu ale takimi prawami rządzi się nieuczciwa konkurencja.

Chłopaku z kąd Ty się wziołeś?Kim ty jesteś? Od dziecka mieszkam w okolicy Gizycka a nie widziałem jeszcze tej Twojej zmoty którą masz opisaną wpodpisie.Spodkajmy się na jakimś małym piwku lub wielkim błotku

Jeep xj Cherokiee 4,0 awtomat
Zapraszam na Mazury http://www.offroad.mazury.pl
Zapraszam na Mazury http://www.offroad.mazury.pl
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Mieszkam w okolicy i mogę powiedzieć tyle. Miałem okazję kilka razy brać udział w imprezach organizowanych przez Socho i wiem, że dokłada maksimum starań co do wytyczenia tras i uzgodnień z tym związanych. Sam podrzucałem mu kontakty na właściwe osoby, aby nie było niepotrzebnych problemów. Oprócz Natyty 2000 mamy tu Park Krajobrazowy Puszczy Rominckiej, Suwalski Park Krajobrazowy, strefę nadgraniczną, Lasy Państwowe i tereny prywatne. Jeśli jest ktoś z kim jeszcze powinie porozmawiać, to podpowiedz kolego RRDriver, a nie atakuj. Wydzie to z pożytkiem dla wszystkich. Bezproduktywne bicie piany i zamieszanie nic nie da. Jeśli chodzi o Naturę 2000 to mieszkam w parku krajobrazowym i w obszarze Natury 2000 i na szczęście nikt mi do domu dojeżdżać samochodem jeszcze nie zabronił
, a że drogi mamy jakie mamy to tylko się cieszyć tym co mają 4x4 i lubią pojeździć. 400 m od domu mam taką dróżkę gminną, jak popada to i Twoj LR nie da rady...