zalew nad Soliną
Moderator: Misiek Bielsko
zalew nad Soliną
witam , pod koniec lipca przebywałem kilka dni nad zalewem solińskim , nie stety w/g mnie nad samym zalewem jest tam syf , kiła i mogiła , prywatne domki bardzo fajne , ceny za wynajęcie jak nad morzem , co wy sądzicie o tym , bo ja jestem lekko rozczarowany , a sam zalew przereklamowany , pozdr
xm10
gg 6820858
Y60 +4'' / 35''
gg 6820858
Y60 +4'' / 35''
Re: zalew nad Soliną
Byłem nas Solina w 90r i było ok a teraz jak piszesz to włos sie jeży,ale to wszystko się zmienia. Jechałem w zeszłym roku na Ukraine i przez Słowacjie wracałem- Bieszczady mnie zadziwiły- same zmiany i to w nie najlepszym wydaniu- ale zarabiać trzeba i mieszkać też gdzieś..
Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki
Fotki
- janusz k160
-

Z zalewu to się deptak taki zrobił, niestety. Najlepiej to wypada wyspa Energetyka w Polańczyku-warunek-wynająć cały domek, mieć żaglówkę, deskę lub sprzęt do nurkowania 
Paranoja to znajomość wszystkich faktów.William S.Borroughs
k1603.3TD,Y612.8TDIC,Qashqai+2 1.6dci
k1603.3TD,Y612.8TDIC,Qashqai+2 1.6dci
najlepiej mi się podobało jak gość sobie kupił loda i siadł sobie przy stoliku który był innego właściciela /miał zwykłe gałkowe lody / wyszła pani i zjeba....ła go do bólu , że je włoskiego loda z budki obok a siedzi u niej
!
/
ps. od cała solina 2010
ps. od cała solina 2010
xm10
gg 6820858
Y60 +4'' / 35''
gg 6820858
Y60 +4'' / 35''
Solina (jezioro) jest zajebista pod warunkiem omijania dwóch miejsc - Polańczyka Zdroju i Soliny (miejscowość)
'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
- Igor V8
-

Mi najbardziej podoba się Stężnica nad Soliną .... 
Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... 
Igor909 pisze:Mi najbardziej podoba się Stężnica nad Soliną ....
i te klimatyczne wieczorki na górce pod namiotem
trzeba to kiedyś powtórzyć w kameralnym gronie ..
era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..
BYŁ-> Samurai, Y60 ..
- Igor V8
-

Oj działo się działo ... z nostalgią wspominam skoki Damiana na moje plecyramzes pisze:Igor909 pisze:Mi najbardziej podoba się Stężnica nad Soliną ....
i te klimatyczne wieczorki na górce pod namiotem![]()
Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... 
Igor909 pisze:Oj działo się działo ... z nostalgią wspominam skoki Damiana na moje plecyramzes pisze:Igor909 pisze:Mi najbardziej podoba się Stężnica nad Soliną ....
nie zarejestrowałem tego faktu ..
moze w tym roku przed edycja jesienną Wilczych
era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..
BYŁ-> Samurai, Y60 ..
Ja w tym roku przejeżdżając przez Polańczyk dodałem gazu, a w Solinie to już nie było gdzie zaparkować. Auta zaczęły się przed tablicą miejscowości i skończyły za następną, masakra... PS Jak by ktoś chciał fajne lokum w okolicach Ustrzyk Dolnych to polecam www.pensjonatbeztroski.pl Fajne miejsce, sympatyczni właściciele, super jedzenie w cenie. Posiłki umawiasz na godzinę, więc można sobie sensowny plan dnia ustalić, w salonie czekają domowe naleweczki robione przez właściciela (całkiem niezłą whisky robi), do tego cichutko, brak sąsiadów, za domem strumyk, a do Ustrzyk można nawet z buta iść.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
ustrzyki dolne to piękne miasteczko , rynek cudo , w solinie tak za 100 lat nie będzie
i oco tu chodzi , kilka kilometrów a taka przepaść .
xm10
gg 6820858
Y60 +4'' / 35''
gg 6820858
Y60 +4'' / 35''
xm10 pisze:ustrzyki dolne to piękne miasteczko , rynek cudo , w solinie tak za 100 lat nie będziei oco tu chodzi , kilka kilometrów a taka przepaść .
jak to mawiają - jaki pan taki kram
takie mamy władze entelegętne i nastawione proturystycznie.....
zapora to porażka, brak ławek zeby usiąść i gofra opierdzielić na spokojne, w weekend matoły zabrały się za piaskowanie jakiś konstrukcji na środku zapory i tym piachem jebało po spacerowiczach (jak byłem to jakas panna młoda zapragnęła sesję foto sobie cyknąć i też jej się piachem dostało
z cenami tez niektórzy przesadzają ale do morza jest nam daleko.... tam za dwójkę w byle pensjonacie trzeba wyłożyć 250 a za agro 160 i samemu trzeba było sobie posciel ubrać bo panu właścicielowi się nie chciało na piętro dymać, w nietaniej knajpie barman powiedział ze nie zrobi latte bo nie ma składników itp. i wszędzie słynny tekst 100m do morza gy tak na prawdę jest 800,
jeżeli chodzi o turystykę jeziorową to zdecydowanie najlepiej wypozyczyć coś pływającego i rozbić się gdzieś na dziko w zatoczce jakiejś (wędkarzom wolno to robić wiec trzeba dla picu wędkę zarzucić i rozkoszować się ciszą i spokojem).
miejsc do miłego spędzenia czasu nad wodą jest mnóstwo ale nie nad jeziorem a np. nad rz. Solinką - można dojechać sobie odpowiednim autkiem przez las nad sam brzeg rzeki i pławić się do woli w ciepłej, czystej i wartko płynącej wodzie z dala od ciżby.
a Ty nie filozuj tylko:TomaszRT pisze:....
- machaj koledze jak kolega macha
- telefon odbieraj jak kolega dzwoni
"brazylijski serial już nie cieszy jak kiedyś...."
nie spostrzegłem Waści na drodze.. a że dzwoniłeś to w Rzeszowie dopiero zauważyłem..bredfan pisze:a Ty nie filozuj tylko:
- machaj koledze jak kolega macha
- telefon odbieraj jak kolega dzwoni
'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
Jadę 30.08 w tamte strony to sobie obejrzę tę brzydką okolicę.

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
A czy ta oczojebna wielka bilbordowa reklama swietlna
w okolicy tamy jeszcze w tym roku rozświetlała nocą całą Solinę ?
Pomysł przedni.
W zeszłym roku byłem tak zniesmaczony tą powaloną latarnią "jeziorną ", że w tym roku podczas wypadu w Bieszczady ,Solinę i Polańczyk objechałem szerokim łukiem.
.
Pomysł przedni.
W zeszłym roku byłem tak zniesmaczony tą powaloną latarnią "jeziorną ", że w tym roku podczas wypadu w Bieszczady ,Solinę i Polańczyk objechałem szerokim łukiem.
suzuki vitara 1.6 (SZARA EMINENCJA)
Suzuki Vitara 2.0 (BŁĘKITNY GROM )
T4 syncro -wyprawowy.
Suzuki Vitara 2.0 (BŁĘKITNY GROM )
T4 syncro -wyprawowy.
- patrolpulawy

- Kontaktowanie:
Również uważam, że solina nie powala. To jest miejsce na jedno popołudnie. Jedzenie droższe niż nad morzem. Jedyny plus to brak komarów.
Piotr
- Damian
-

- Kontaktowanie:
byłeś na innym turnusieramzes pisze:Igor909 pisze:Oj działo się działo ... z nostalgią wspominam skoki Damiana na moje plecyramzes pisze:
trzeba to kiedyś powtórzyć w kameralnym gronie ..kiedy co gdzie ?:)21
nie zarejestrowałem tego faktu ..![]()
![]()
na tym pamiętnym musiałem ratować Kubę przed trwałą utratą zdrowia, muszę jednak sprostować - Igor został powalony nie z zaskoczenia, ale prawilnie od frontu
z perspektywy czasu stwierdzam, że lepiej było zostawić sprawy samym sobie
było słodko, gdzie te czasy, la la la
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
Niestety nad Soliną pogoda iście barowa. Trzy dni już pada, wątroba już się buntuje

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
nie przejmuj się u nas jest to samo , a ty odpoczywaj i tyle ....
xm10
gg 6820858
Y60 +4'' / 35''
gg 6820858
Y60 +4'' / 35''