Czarnogóra - rafting na rzece Tara

Wycieczki, te dalekie i te bliskie... Turystyczne wyjazdy za granice itp.

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
trawers

Re: Czarnogóra - rafting na rzece Tara

Post autor: trawers » czw maja 13, 2010 8:09 pm

Jestem bliski zamówienia pianki na miarę :-)
Uaz and GR Y61

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » ndz maja 16, 2010 12:38 am

dorwałem człowieka, który był uprawiał rafting na Tarze
podobnież spokojnie można flaszkie brać i rozpić z gwarancją, że nic się nie rozleje

najlepiej próbować umawiać się bezpośrednio z orgami i próbować wynegocjować indywidualny wypad ze zdefiniowanym stopniem trudności
puszczę kilka zapytań, zobaczymy czy cena wzrośnie dramatycznie (jak łatwo policzyć przy zwykłym wypadzie i grupie na 6 osób mają przychód 250 EUR...)
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.

LR

Awatar użytkownika
trawers

Post autor: trawers » ndz maja 16, 2010 8:15 am

Damian pisze:dorwałem człowieka, który był uprawiał rafting na Tarze
podobnież spokojnie można flaszkie brać i rozpić z gwarancją, że nic się nie rozleje
Czyli jednak atrakcja turystyczna dla emerytów :-)
Niedługo spływ Dunajcem też nazwą raftingiem, wrzucom dziadkom kapoki, kaski na głowy i będzie profi :-)
Uaz and GR Y61

Awatar użytkownika
nomad-ka

Kontaktowanie:

Post autor: nomad-ka » ndz maja 16, 2010 4:22 pm

trawers pisze:
Damian pisze:dorwałem człowieka, który był uprawiał rafting na Tarze
Czyli jednak atrakcja turystyczna dla emerytów :-)
Niedługo spływ Dunajcem też nazwą raftingiem, wrzucom dziadkom kapoki, kaski na głowy i będzie profi :-)

Hehe, ja tam się dziwię, że biurwokraci z Brukseli jeszcze tych kapoków i kasków na Dunajcu nie wmusili, ale to pewnie kwestia czasu...
.
Damian@, flaszka NIGDY się nie rozleje (wg. prawa zachowania lepszego płynu) - ale na dwoje babka wróżyła - może bez flaszki strach wsiadać :wink:

Ale swoją drogą, gdyby ten rafting był naprawdę trudny, to by go nie reklamowali w necie - organizatorzy odpowiadają za klientów - a z ludźmi z przypadku różnie bywa...
Patrolek Y61 2,8 td Grrr... Mój ci on! :D
nomad-instinct.com

Awatar użytkownika
streamline

Post autor: streamline » czw sie 26, 2010 4:12 pm

Ja byłem ale nie pływałem na raftingu, rozmawialiśmy z ludzmi którzy tam byli i dzieciaki po 7 lat mówiły że nudno to odpuściliśmy z kolegami
Ale uwaga uwaga polecam bungie - szał kut**a 80 ojro za osobe ale leci się 107m a most ma 150m - rewelacja :)
UAZ '80 > Samurai '95

Awatar użytkownika
trawers

Post autor: trawers » pt sie 27, 2010 10:34 am

Dwa tygodnie temu spałem na campie - bazie raftingu nad samą Tarą.
Chłopaki mają 4 pontony 6-8 osobowe i kilka kajaków widziałem. Ale.. widziałem też najbardziej "ekstremalne" zdjęcia z raftingu :-)
Myślę, że w wannie zrobiłbym córce "mocniejszy" rafting :-)
Uaz and GR Y61

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » pn sie 30, 2010 2:13 pm

taaaa...szkoda prądu, te raftingi to wycieczki dla niemieckich emerytów :)21
jedynym plusem jest możliwość podziwiania Tary i wznoszących się nad nią klifów - to jedyny sposób na zwiedzenie wąwozu Tary od dołu (powyżej są płaskowyże idące w masyw Durmitor i tam już jest gdzie pakować się 4x4)

LR

Awatar użytkownika
trawers

Post autor: trawers » pn sie 30, 2010 6:54 pm

Damian pisze:taaaa...szkoda prądu, te raftingi to wycieczki dla niemieckich emerytów :)21
jedynym plusem jest możliwość podziwiania Tary i wznoszących się nad nią klifów - to jedyny sposób na zwiedzenie wąwozu Tary od dołu (powyżej są płaskowyże idące w masyw Durmitor i tam już jest gdzie pakować się 4x4)
I pewnie w końcu kiedyś popłynę własnie z powodu tych, podobno niesamowitych, widoków
Uaz and GR Y61

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » pn sie 30, 2010 7:13 pm

tak se czasami myślę - a może by tak coś innego niż to podróżowanie za kółkiem? może jakieś kajaczki na dach, spłynąć Tarą, potem wejść na szczyty Durmitoru i zapaść na kilka dni z plecaczkiem w Alpy Albańskie?

na szczęście szybko mi przechodzi :)21

LR

Awatar użytkownika
trawers

Post autor: trawers » wt sie 31, 2010 4:36 am

Damian pisze:tak se czasami myślę - a potem wejść na szczyty Durmitoru i zapaść na kilka dni z plecaczkiem w Alpy Albańskie?

na szczęście szybko mi przechodzi :)21

Chodzenie po górach jest niebezpieczne :-)
Uaz and GR Y61

aszy

Post autor: aszy » pn wrz 27, 2010 7:13 pm

Witam,
Byłem na raftingu na Tarze i jak dla mnie to było OK. Zgodnie ze zaprezentowanym zdjęciem 3 była w kilku miejscach. Ogólnie fajna zabawa ale woda (w połowie lipca) miała 8 stopni. Przewodnicy powiedzieli że zabawa to jest w kwietniu, maju gdy wody jest 1-2 metry więcej. Płyneliśmy w piankach tzw. mokrych. W trakcie spływy mozna było ponurkować, poskakać ze skał do krystalicznie czystej wody. Dla mnie to była sympatyczna, relaksująca zabawa w drodze powrotnej z Albanii. Adrenalina to może byc ale wiosną.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
bancik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: bancik » czw wrz 30, 2010 7:55 pm

też zaliczyłem ten rafting w sierpniu,widoki super nie do opisania pare miejsc do skoków ze skał też robi wrażenie a posiłkiem nie był batonik a konkretny regionalny szwedzki stół.Płynąłem z ekipą z campingu GRAB już sam dojazd na miejsce startu był dość extremalny...polecam
Samuraj 1.9D,Discovery II,Patrol Y61,Discovery 200,to było a na Iveco Daily 4x4 się skończyło.

mon
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mon » czw lut 03, 2011 6:28 pm

byłem, przeżyłem, wydałem 40 euro i .... nie warto było.
Ale dlatego, że to było we wrześniu - ok. 5 metrów poniżej stanu z wiosny. To musiał być hardcore.
Korzystaliśmy ze spływu z campingu koło mostu. Most każdy powinien zobaczyć, w końcu chodzili po nim Komandosi z Navarony. Z mostu widać zajebisty camping u pana Drażana, który jest na permanentnym cyku. Jak przyjedziecie autem, to podstępnie poczęstuje Was rakiją uziemiając całą wycieczkę.
jest dobrze, ale nie beznadziejnie

Awatar użytkownika
s3R

Post autor: s3R » wt kwie 19, 2011 2:42 pm

http://www.raftingtara.com/galerijaRaftingENG.html

Tylko oni tam organizują te pontony ?
Zdrapek i poharatka

Piotrul

Post autor: Piotrul » śr kwie 20, 2011 7:49 am

mon pisze:byłem, przeżyłem, wydałem 40 euro i .... nie warto było.
Ale dlatego, że to było we wrześniu - ok. 5 metrów poniżej stanu z wiosny. To musiał być hardcore.
Korzystaliśmy ze spływu z campingu koło mostu. Most każdy powinien zobaczyć, w końcu chodzili po nim Komandosi z Navarony. Z mostu widać zajebisty camping u pana Drażana, który jest na permanentnym cyku. Jak przyjedziecie autem, to podstępnie poczęstuje Was rakiją uziemiając całą wycieczkę.
A ten zajebisty camping to jakiś w miarę jest? Bo campy w Czarnogórze to takie sobie są :)21
Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.

Awatar użytkownika
h0MER

Kontaktowanie:

Post autor: h0MER » pt kwie 22, 2011 12:39 pm

pontony nie tylko oni. gdzies w domu mialem linka do innej 'firmy' Jest ich raczej kilka.
Co do temp wody... zgadza się. Nawet jak byłem latem to Tara miała 7*C
Co do samego spływu - jeszcze nie byłem - ale znajoma mówiła ze straszna nuda. Lecz też była w podobnym do mnie okresie.
W tym roku chciałem w początkiem czerwca jechać by ocenic już na własnej skórze (nie wiem czy sie uda wyrwać)

Ale z uwagi na kilka 'firm' to którego byście polecali by zalapać się na coś ciekawszego jeszcze nie emerytalnego? Widoki już tam oceniałem.. teraz chciałbym popływać :D

edit:
http://rafting.czarnogora.tv/ to wlasnie mnie zainteresowalo... ale widze ze to wyzej wspominany GRAB :)
Nissan Patrol 2.8 TD GR Long 33"
GrupaWschodu.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wycieczki”