Chorwacja- woda deszczowa, jak to rozumieć?
Moderator: Misiek Bielsko
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Chorwacja- woda deszczowa, jak to rozumieć?
Witam. Wybieram się do Chorwacji (byłem tam już kilka razy). Chciałbym zarezerwować lokum już teraz (zawsze jeździłem w ciemno). Na http://www.croatia24.travel/ jest sporo ofert. Te które mnie interesują mają jednak w zakładce "komentarz agencji" informację, że w obiekcie jest woda deszczowa. Czasami jest informacja, że ją należy oszczędzać ,a czasami że nie.
Domyślam się, ze woda ta jest zbierana w okresie gdy padają deszcze. Na wakacje jedziemy z dwiema nastolatkami (15 i 16 lat) te płuczą się nieustannie, dwie dorosłe już panie, także (nam -dwóm facetom- tak częste mycie, nie jest potrzebne, skoro będziemy mieli wino:) ) Nie bardzo wiem jak korzystanie z owej deszczówki się odbywa. Co będzie jak się skończy, jaki jest duży zbiornik itd.? Pytanie może i jest banalne, ale zawsze jeździliśmy w miejsca gdzie z wodą nie było problemu.
Domyślam się, ze woda ta jest zbierana w okresie gdy padają deszcze. Na wakacje jedziemy z dwiema nastolatkami (15 i 16 lat) te płuczą się nieustannie, dwie dorosłe już panie, także (nam -dwóm facetom- tak częste mycie, nie jest potrzebne, skoro będziemy mieli wino:) ) Nie bardzo wiem jak korzystanie z owej deszczówki się odbywa. Co będzie jak się skończy, jaki jest duży zbiornik itd.? Pytanie może i jest banalne, ale zawsze jeździliśmy w miejsca gdzie z wodą nie było problemu.
Re: Chorwacja- woda deszczowa, jak to rozumieć?
Byłem na jednym campingu, gdzie wodę dowozili beczkowozem. Własciciel tylko na początku zaznaczył, żeby oszczędzać i tyle. Bez żadnych ujemnych następstw. Z drugiej strony, nie wyobrazam sobie sytuacji, kiedy płacisz i to pewnie niemało i nie masz wody.
Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
W Chorwacji zwłaszcza na wyspach nie które kwatery faktycznie nie mają wody bieżącej tylko zbierają deszczówkę w podziemnych zbiornikach pod domem. Warto się upewnić u gospodarza czy woda z kranu w jego domu nadaje się do picia czy tylko do mycia bo sraka murowana
Wiem coś o tym ......
.............. Biura czy operatorzy turystyczni często sami nic o tym nie wiedzą ,a samemu ciężko wyczaić
ps: Zbiorniki z reguły są bardzo duże tak że deszczówki nie powinno zabraknąć.

chevy K5, yamaha V-max, Fz 750 smietnik2??
poszukaj przez interhome.
...........Ha hagruszkin pisze:poszukaj przez interhome.

za malo chlalistaRR V8 pisze:...........Ha hagruszkin pisze:poszukaj przez interhome......Właśnie ten dom wynajeliśmy ze znajomymi przez interhome i nic nie było napisane w ofercie żeby nie chlać wody z kranu . .......Karwa jak se przypomnę tą męczarnię.....
![]()

....Trza było trzymać fason bo wysepka Ugljan czy jakoś tak
to prawie same szutry i wiele miejsc do zobaczenia było ,a Policaje miejscowe czujne niestety były 

Mogę Ci polecić apartament na wyspie Pag i wyspie Krk. Byłem, sprawdziłem i było OK. Jeszcze byłem na Brać ale nie polecam. Jakby co to na PW
Suzuki Grand Vitara / Suzuki Jimny
http://magia-modelarstwa.blogspot.com/
http://magia-modelarstwa.blogspot.com/