Wakacje w Siodle -Kresy
Moderator: Misiek Bielsko
Re: Wakacje w Siodle -Kresy
i te wąwozy to były w lasach janowskich? cała trasa z AŚ?
Włóczykij po Roztoczu 

- milczacy12
Będę męczył!:) ma ktoś ten nr AS z wszystkimi roadbookami? po kioskach wszystko pofoliowane, nie mge w necie znaleść czy to w aktualnym nr AŚ4x4 są te booki wsadzone.
Jak ktoś posiada ten magazyn to poprosze o jego nr albo zdjęcie okładki:)
Z góry dzieki!
Jak ktoś posiada ten magazyn to poprosze o jego nr albo zdjęcie okładki:)
Z góry dzieki!
Włóczykij po Roztoczu 

- milczacy12
Po kioskach to (chyba) co najwyżej możesz dostać aktualny numer AŚ4x4. Z tego co koledzy pisali zbiór roadbooków
kupisz tylko w Empik'u lub na dobrych stacjach benzynowych. Szukaj ... a znajdziesz
kupisz tylko w Empik'u lub na dobrych stacjach benzynowych. Szukaj ... a znajdziesz

-
Hilux has me...
Hilux has me...
Witam!
Nie wiem, czy nie jest już za późno na jakieś rady odnośnie wyjazdu na wschodnią ścianę, ale polecam przewodnik "Polska Egzotyczna" Grzegorza Rąkowskiego. Z tym przewodnikiem w garści przejechałem na rowerze prawie całą ścianę wschodnią, w tym część trasy z mapki (od Siemiatycz do Zamościa). Wiele z tych tras, które opisuje Rąkowski, jest przejezdne tylko dla aut 4x4. Jadąc góralami czasami ledwo dawaliśmy radę.
Od siebie polecam jeszcze fajne tereny położone trochę bardziej na północ, wschodnią Białostocczyznę, a zwłaszcza okolice Krynek i Puszczę Augustowską. Tereny znakomicie nadają się do jazdy autem z napędem 4x4, bo do wielu miejsc po prostu nie da się dojechać asfaltem, turystów niewielu, a miejsca przepiękne. Warto odwiedzić Wierszalin, ciągle jeszcze stoi tam dom, w którym żył prorok Ilia. Mało kto tam dociera, a szkoda.
Gdyby ktoś był zainteresowany bliższymi szczegółami, chętnie napiszę.
Nie wiem, czy nie jest już za późno na jakieś rady odnośnie wyjazdu na wschodnią ścianę, ale polecam przewodnik "Polska Egzotyczna" Grzegorza Rąkowskiego. Z tym przewodnikiem w garści przejechałem na rowerze prawie całą ścianę wschodnią, w tym część trasy z mapki (od Siemiatycz do Zamościa). Wiele z tych tras, które opisuje Rąkowski, jest przejezdne tylko dla aut 4x4. Jadąc góralami czasami ledwo dawaliśmy radę.
Od siebie polecam jeszcze fajne tereny położone trochę bardziej na północ, wschodnią Białostocczyznę, a zwłaszcza okolice Krynek i Puszczę Augustowską. Tereny znakomicie nadają się do jazdy autem z napędem 4x4, bo do wielu miejsc po prostu nie da się dojechać asfaltem, turystów niewielu, a miejsca przepiękne. Warto odwiedzić Wierszalin, ciągle jeszcze stoi tam dom, w którym żył prorok Ilia. Mało kto tam dociera, a szkoda.
Gdyby ktoś był zainteresowany bliższymi szczegółami, chętnie napiszę.
Disco II
- franc_ek
-
- Kontaktowanie:
eeee.... domu, w którym żył Ilija nie ma. Jest tylko drewniane obejście vis a vis fundamentów cerkwi, którą próbowano tam wznieść. Dom Ilji rozebrano w latach 70-tych a pamiątki po nim ponoć zalegały gdzieś w Nadlesnictwie.
Z tego co ja wiem oczywista
BTW to dość dziwne miejsce i raczej nie polecam tam samotnych noclegów. Zła karma tam się czai

Z tego co ja wiem oczywista

BTW to dość dziwne miejsce i raczej nie polecam tam samotnych noclegów. Zła karma tam się czai

przeca kilka postów wyżej jest link - orientuj się )21.............. a prorok ilja to chyba ćóś z teatra telewizji czy tak??Rajmundus pisze:Witam!
Nie wiem, czy nie jest już za późno na jakieś rady odnośnie wyjazdu na wschodnią ścianę, ale polecam przewodnik "Polska Egzotyczna"..............
masz prawo do własnego zdania-inni maja prawo mieć je w d.u.p.i.e
- czarnypiotruś
-
A kolega piątkowy zrealizował plany wakacyjne ? Bo my jednak na przyszły rok odłożyliśmy południe.. Piotruś wstawi gaz do auta to poszalejemy. Chociaż nie powiem - w tym roku też było cudnie. Ruszyliśmy Suwalszczyzna - Litwa - Podlasie tak do Siemianówki.
Roadbook się przyda za rok.
Pozdrówka
Roadbook się przyda za rok.
Pozdrówka

LC LJ70 - z nowym sercem : silnik 2JZ-GE
Ach,ach przepraszam że dopiero teraz wcześniej gdzieś mi umykało
-nie pojechałem wschodu: czynnik -kasa i czas , objechałem tylko mazury.
poniżej link do photosów https://picasaweb.google.com/karol.kacz ... directlink
podróż pod tytułem za jeden uśmiech (i flaszkę wódki ) rozbijaliśmy się jak najdalej od cywilizacji prosząc rolników o rozbicie się na łące z niektórych alokacji nie chciało się ruszać ,np. pod Giżyckiem
znaleźliśmy można powiedzieć prywatne jezioro na własność ,rolnika który co rano przynosił Świerze mleko itd.
w drugim miejscu udostępniono nam miejsce na łące, łódkę ,wędkę, kuchnie i to wszystko bezinteresownie ,jednak nie jest jeszcze z tym naszym krajem tak źle jednak uważam i zawsze uważałem że ludzie na wsi zawsze mieli więcej
ufności ,bez interesowności ,i charakteru. Polecam było ciekawie może to nie maroko ale uroki takiego wypoczynku każdy kto raz tego spróbował i czuje zna i zachwalać nie muszę - zainteresowanym gdzie w środku sezonu można spotkać bezludne duże jezioro i wspaniałych ludzi zapraszam na Priv .

poniżej link do photosów https://picasaweb.google.com/karol.kacz ... directlink
podróż pod tytułem za jeden uśmiech (i flaszkę wódki ) rozbijaliśmy się jak najdalej od cywilizacji prosząc rolników o rozbicie się na łące z niektórych alokacji nie chciało się ruszać ,np. pod Giżyckiem
znaleźliśmy można powiedzieć prywatne jezioro na własność ,rolnika który co rano przynosił Świerze mleko itd.
w drugim miejscu udostępniono nam miejsce na łące, łódkę ,wędkę, kuchnie i to wszystko bezinteresownie ,jednak nie jest jeszcze z tym naszym krajem tak źle jednak uważam i zawsze uważałem że ludzie na wsi zawsze mieli więcej
ufności ,bez interesowności ,i charakteru. Polecam było ciekawie może to nie maroko ale uroki takiego wypoczynku każdy kto raz tego spróbował i czuje zna i zachwalać nie muszę - zainteresowanym gdzie w środku sezonu można spotkać bezludne duże jezioro i wspaniałych ludzi zapraszam na Priv .
Ostatnio zmieniony pt lut 04, 2011 5:41 pm przez 55555, łącznie zmieniany 1 raz.
masz prawo do własnego zdania-inni maja prawo mieć je w d.u.p.i.e
Też właśnie rozmyślam nad taką letnią eskapadą przez Polskę tylko trochę szerzej. Będzie to pierwsza od lat moja dalsza wyprawa urlopowa i pierwsza z synkiem (5 lat). Wymyśliłem sobie trasę - Trójmiasto - Kętrzyn - Mikołajki (z powodu aquaparku w Gołębiewskim) - Gołdap - Suwałki - Białystok - Lublin - Wieliczka - Żywiec - Kraków - Jura - Częstochowa - Dom (Gdynia), lub odwrotnie kończąc na Warmii. Po drodze trasy z przewodnika Auto Świata 4x4 - żaden ciężki teren bo rodzinka (w tym 2 psy) i auto za słabe w terenie (to raptem trochę lepszy niż typowy SUV) ale szutrów będę szukał. Po drodze typowe zabytki i trochę szukania tajemnic - militaria, legendy itp., chciałbym tego trochę u syna zaszczepić. Uwielbiam w ogóle ścianę wschodnią, właśnie ze względu na naturę, ludzi i klimat. Zobaczymy co będzie, bo koszta równe w życiu mam i nie wiadomo ile na ten urlop zostanie, ale póki co rozmyślam. Ale tak czy siak - Podlasie i Mazury/Warmia to najciekawsze turystycznie tereny Polski.
Pajero Pinin - najdzielniejszy SUV
.
Ostatnio zmieniony pn wrz 09, 2013 8:57 pm przez mazeno, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolego "PiątkowY" podany przez ciebie link to budowa bagażnika
ale fotki znalazłem. Zaje fajne.
mstrucz- jak poczytasz troche postów o wycieczkach mazurskich to spokojnie ułożysz sobie wspaniałą trasę z wielona ciekawymi miejscami a i młodzież zapali sie do zwiedzania bo jest tam tego bez liku i do woli. Powodzenia w szukaniu zawsze możesz zasięgnąc języka u miejscowych "magików" .
Wracając do Kresów to Ja/My w tym roku zaczynamy od Soliny a gdzie skończymy to jeszczze nie wiemy ...będziemy myśleć po drodze bo o Ukraine mam zamiar zahaczyć...

mstrucz- jak poczytasz troche postów o wycieczkach mazurskich to spokojnie ułożysz sobie wspaniałą trasę z wielona ciekawymi miejscami a i młodzież zapali sie do zwiedzania bo jest tam tego bez liku i do woli. Powodzenia w szukaniu zawsze możesz zasięgnąc języka u miejscowych "magików" .
Wracając do Kresów to Ja/My w tym roku zaczynamy od Soliny a gdzie skończymy to jeszczze nie wiemy ...będziemy myśleć po drodze bo o Ukraine mam zamiar zahaczyć...
Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki
Fotki
Oriętuje się ktoś czy przejście w krościenku jest dostępne dla samochodów osobowych i nie ma z tym problemu..

Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki
Fotki
Może ma ktoś fotkę okładki tego przewodnika AŚ , bo nie bardzo wiadomo co szukać.milczacy12 pisze:Punktami orientacyjnymi są waypointy z Auto Świata![]()
Koledzy pisali na forum że wyszedł już
zbiór wszystkich opracowanych do tej pory roadbooków AŚ4x4 - szukaj na swej stacji benzynowej lub w Empiku
P.S. jak bardzo chcesz to mogę podesłać zapis przejechanej trasy do Ozi Explorer
FZJ80
Wgoogluj "Przewodnik po Polsce 4x4 Auto Świat i Ci wyjdzie", jest nawet dostępny w jakiejś księgarni internetowej za 11,50.
Pajero Pinin - najdzielniejszy SUV