Szklarska Poręba- turystyczny off-road
Moderator: Misiek Bielsko
Szklarska Poręba- turystyczny off-road
Witam szanowne grono!
W ten weekend wybieram się z rodzinką jeepem xj do szklarskiej poręby na tydzień i chciałbym zapytać czy może znacie jakieś fajne widokowe trasy, gdzie można wjechać. Myślę może o jakiejś górze. Czy na Szrenicę mozna wjechać?
Mam czas do soboty żeby wytyczyć jakieś trasy. Prosze o podpowiedź.
Zbychu
W ten weekend wybieram się z rodzinką jeepem xj do szklarskiej poręby na tydzień i chciałbym zapytać czy może znacie jakieś fajne widokowe trasy, gdzie można wjechać. Myślę może o jakiejś górze. Czy na Szrenicę mozna wjechać?
Zbychu
Był Jeep Cherokee XJ 2,5 PB/LPG
Re: Szklarska Poręba- turystyczny off-road
jeśli słowo "można" wyraża pytanie o to czy się da, to jak najbardziej, ale odradzałbym szczerze, gdyż jest to teren Parku Narodowego i "winietka" może być ciut droga 
niestety nie jeździłem tam nigdy upalać, wiec sugestie nieszczególnej jkości, ale może da się w rejonie "Stanisława". Generalnie odradzam wszystkie lokacje skałkowe, bo jak się wspinasz, to pierdzenie zmoty strasznie wkurza i ludzie mogą dość szybko sięgać po komórkę do gajowego.

niestety nie jeździłem tam nigdy upalać, wiec sugestie nieszczególnej jkości, ale może da się w rejonie "Stanisława". Generalnie odradzam wszystkie lokacje skałkowe, bo jak się wspinasz, to pierdzenie zmoty strasznie wkurza i ludzie mogą dość szybko sięgać po komórkę do gajowego.
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
W Polsce po górach syfem jeździć??
Nie znam takiej lokalizacji...
Najbliżej chyba Rumunia...

Nie jestem mechanikiem, na autach w sumie się nie znam, ale pojeździć lubię i tyle 

de Sade pisze:Witam szanowne grono!
Zbychu

co ty z choinki się urwałeś z tą Szrenicą

wejdź sobie na forum sudety4x4 i tam popytaj chłopaków może są jakieś fajne trasy ale praktycznie całe Karkonosze to park narodowy więc na jakąś jazdę poza asfaltem nie licz zbytnio, prędzej zaplanuj trasę na Przedgórzu Sudeckim tam przy odrobinę szczęścia można znaleźć jakieś fajne traski z widokami
KZJ95 , Suzuki SV650, Celica GT-FOUR też 4x4 

a jednak się da...http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=30&t=84768spinnaker1 pisze:W Polsce po górach syfem jeździć??![]()
o coś takiego mi właśnie chodzi
z choinki, od razu z choinki...nie znam tamtych terenów więc pytam, jakbym znał, to bym nie zakładał tematu.kuba500 pisze:de Sade pisze:Witam szanowne grono!
Zbychu
![]()
co ty z choinki się urwałeś z tą Szrenicą![]()
wejdź sobie na forum sudety4x4 i tam popytaj chłopaków może są jakieś fajne trasy ale praktycznie całe Karkonosze to park narodowy więc na jakąś jazdę poza asfaltem nie licz zbytnio, prędzej zaplanuj trasę na Przedgórzu Sudeckim tam przy odrobinę szczęścia można znaleźć jakieś fajne traski z widokami
ale i tak dzieki za odpowiedź
- kulkagsx1200
legalnych tras to raczej nie ma chyba ze jakies polne miedzy wiochamy
ale i tak fajnie
mialem przyjemnosc pojezdzic po KPN'ie w 2008 i 2009r w ramach sprzatania karkonoszy
kilka fotek mam
https://picasaweb.google.com/kulkagsx12 ... directlink
niestety w 2009 pogoda nie dopisala ale i tak bylo zajebiscie
nadmienie tylko, ze uzyskac pozwolenie nawet w takich sprawach jak sprzatanie bylo prawie ze niemożliwe
kilkoro z nas mialo to szczescie i udalo sie

mialem przyjemnosc pojezdzic po KPN'ie w 2008 i 2009r w ramach sprzatania karkonoszy

kilka fotek mam

niestety w 2009 pogoda nie dopisala ale i tak bylo zajebiscie

nadmienie tylko, ze uzyskac pozwolenie nawet w takich sprawach jak sprzatanie bylo prawie ze niemożliwe

jeepniety 
Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos

Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos

- alibia1112
wejdz na strone kowery 4x4 (chłopaki z tamtych regionów)
jeśli chcesz pojedzić, zapisz się na jakieś zawody w grupie turystycznej to sobie legalnie posmigasz poznasz ludzi itp
Inaczej odradzam, wjazd do parku i ewentualne zatrzymanie to kilka tyś szelestów mniej w portfelu
jeśli chcesz pojedzić, zapisz się na jakieś zawody w grupie turystycznej to sobie legalnie posmigasz poznasz ludzi itp
Inaczej odradzam, wjazd do parku i ewentualne zatrzymanie to kilka tyś szelestów mniej w portfelu

CARPE DIEM
PAHero III LONG nie seria
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
- alibia1112
sorrki za nazwę kuba500 poprawnie napisał
pozdo dla całej ich ekipy, fajna impreza w zeszły weekend u was była

pozdo dla całej ich ekipy, fajna impreza w zeszły weekend u was była

CARPE DIEM
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
dzięki za namiary. napisałem i czekam na jakieś infoalibia1112 pisze:wejdz na strone kowery 4x4 (chłopaki z tamtych regionów)
widoki piękne, właśnie takie coś bym chciał zobaczyć...kulkagsx1200 pisze:legalnych tras to raczej nie ma chyba ze jakies polne miedzy wiochamyale i tak fajnie
![]()
mialem przyjemnosc pojezdzic po KPN'ie w 2008 i 2009r w ramach sprzatania karkonoszy![]()
kilka fotek mam![]()
niestety w 2009 pogoda nie dopisala ale i tak bylo zajebiscie![]()
nadmienie tylko, ze uzyskac pozwolenie nawet w takich sprawach jak sprzatanie bylo prawie ze niemożliwe![]()
oooo coś takiego http://www.e-gory.com/galeria16.php
Witam
Chciałem odświeżyć temat. Jadę do Szklarskiej Poręby na narty i fajnie by było gdzieś jeszcze się przejechać. Może ma ktoś jakiegoś roadbooka na tamte okolice. Wiem że do parku nie można wjechać ale chodzi o trasę bocznymi drogami przez wsie, takie jak trasy np. z BFG Roadbook.
A może ktoś będzie też tam między 10 i 16.02. Można by było się przejechać w dwa lub więcej aut i może na stoku się spotkać....
Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich
Chciałem odświeżyć temat. Jadę do Szklarskiej Poręby na narty i fajnie by było gdzieś jeszcze się przejechać. Może ma ktoś jakiegoś roadbooka na tamte okolice. Wiem że do parku nie można wjechać ale chodzi o trasę bocznymi drogami przez wsie, takie jak trasy np. z BFG Roadbook.
A może ktoś będzie też tam między 10 i 16.02. Można by było się przejechać w dwa lub więcej aut i może na stoku się spotkać....

Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich