Noclegi na "bliskiej" Ukrainie
Moderator: Misiek Bielsko
Noclegi na "bliskiej" Ukrainie
Szanowni,
Macie jakieś namiary na sprawdzone noclegi na obszarze na zachód od drogi Lwów-Mukaczewo, czyli w pasie "przygranicznym"? Chcemy wyskoczyć w dwa LR na kilka dni ze znajomymi, typowo turystyczna i rodzinna przejażdżka z dziećmi. Jakieś hostele, agroturystyka, kwatery prywatne - ma być tanio (maks. 30-40 zł od łba), w miarę niesyfiasto i bezpiecznie dla aut (czyli nie parkowanie na ulicy dużego miasta, bo koledze w zeszłym roku zajumali we Lwowie auto i ma lekką traumę). Reszta, typu łazienka w pokoju czy żarcie, mało istotne - może być, może nie być. Sprawa pilna. Z góry dzięki.
Macie jakieś namiary na sprawdzone noclegi na obszarze na zachód od drogi Lwów-Mukaczewo, czyli w pasie "przygranicznym"? Chcemy wyskoczyć w dwa LR na kilka dni ze znajomymi, typowo turystyczna i rodzinna przejażdżka z dziećmi. Jakieś hostele, agroturystyka, kwatery prywatne - ma być tanio (maks. 30-40 zł od łba), w miarę niesyfiasto i bezpiecznie dla aut (czyli nie parkowanie na ulicy dużego miasta, bo koledze w zeszłym roku zajumali we Lwowie auto i ma lekką traumę). Reszta, typu łazienka w pokoju czy żarcie, mało istotne - może być, może nie być. Sprawa pilna. Z góry dzięki.
Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
Re: Noclegi na "bliskiej" Ukrainie
omijaj przejscie w medyce,bo sa straszne kolejki-w obydwie strony.z hotelami to niewiem
Będziemy jechać z Bieszczadów, więc przez Krościenko.
Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
Dobre rozwiązanie to wjazd do UA od strony SK. Można skorzystać z przejścia w Użgorodzie ale tam też czasami jest stanie na 3h (jak to brzmi w porównaiu z Medyką
gdzie ostatnio 3mali mnie ponad 8h ) ale ja polecam przejście Ubla-Velki Bereznyj czyli na pn od Użgorodu. Ostatnio wjazd zajął 30 min, wszystko w miłej atmosferze. Fajne dróźki są na pd wsch od Przełęczy Użockiej z dala od ludzi a widoki cudne.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Dżek pisze:Będziemy jechać z Bieszczadów, więc przez Krościenko.
w Krościenku luz ale swoje i tak trzeba odstać
dużo czasu zajmuje wypełnianie durnych karteczek itp itd
jak jechałem w grudniu to mimo iż byłem pierwszy przy okienku to stałem godzinę (pani szukała vinu, szmaty żeby sobie wytrzeć miejsce gdzie vin był nabity i takie tam) dziki kraj i tyle.
"brazylijski serial już nie cieszy jak kiedyś...."
- luceklucky
-

- Kontaktowanie:
Jeśli interesuje Cię namiar na kwaterę w Jaremczy to mogę podesłać dwa nr tel na PW.
Gdybyś chciał w jakiś innym miejscu to mogę się zorientować i podzwonić póki jestem na Ua
Gdybyś chciał w jakiś innym miejscu to mogę się zorientować i podzwonić póki jestem na Ua
Dzięki.
Byliśmy dwa razy. Przejścia (1) Krościenko-Mały Bereznyj-Radoszyce i (2) Roztoki-Mały Bereznyj-Krościenko. Generalnie bez problemów z granicami. Raz tylko na Bereznym trafiliśmy na upierdliwego celnika - opukiwanie błotników, macanie kanapy, szukanie fajek w baku, kanał itp. Jak zacząłem po godzinie latać po przejściu, rzucać na głos qrwami, krzyczeć o poniżaniu polskich obywateli, to odpuścili. Ale to kwestia jednego człowieka, a nie przejścia. Poza tym czasowo sprawnie, bez przestojów i niepotrzebnych gadek.
Karteczki upierdliwe, to fakt. Dobrze pamiętać jest miejsce docelowe łącznie z dokładnym adresem - nie musi być prawdziwe, ale musi być wpisane. Mniej ewentualnych pytań.
Przejazd przez Roztoki bardzo sympatyczny i szybko ląduje się na Bereznym. Jak ktoś jedzie tam pierwszy raz, to nie polecam robić tego w nocy od strony Słowacji - można pobłądzić, bo 2-3 rozjazdy są dyskusyjne. Od "góry" intuicyjnie i bez problemów.
UWAGA - na Bereznym nie ma kantoru. W Użhorodzie na granicy jest, do tego złotówki wymieniają w sklepikach po stronie UA, ale mają złodziejski kurs. W sobotę po południu ani w niedzielę czy inne święto w Użhorodzie nigdzie oficjalnie nie wymienicie złotówek, dolary i euro bez problemów.
Ropa 6,8-7 hrywien (1 hr = 0,4 zł), karton Marlboro 100 hr, wódeczka 0,7 l za 20-25 hr.
Turbaza w Wołowcu nieczynna. Spaliśmy na podwórku u gospodarza. Gość OK, lokalizacja vis a vis szpitala. Od czasu do czasu tak nocuje ludzi i sobie ciut dorabia. Ceny baaaardzo przystępne
W Użhorodzie można przekimać w hostelu Switanok - standard zróżnicowany. My wybraliśmy część najtańszą (50 hr/os.) - spartańsko, ale znośnie. Przy hostelu parking strzeżony z zapleczem warsztatowym i chętnymi do pomocy mechanikami.
Jakby ktoś miał jakieś pytania, to piszcie.
Byliśmy dwa razy. Przejścia (1) Krościenko-Mały Bereznyj-Radoszyce i (2) Roztoki-Mały Bereznyj-Krościenko. Generalnie bez problemów z granicami. Raz tylko na Bereznym trafiliśmy na upierdliwego celnika - opukiwanie błotników, macanie kanapy, szukanie fajek w baku, kanał itp. Jak zacząłem po godzinie latać po przejściu, rzucać na głos qrwami, krzyczeć o poniżaniu polskich obywateli, to odpuścili. Ale to kwestia jednego człowieka, a nie przejścia. Poza tym czasowo sprawnie, bez przestojów i niepotrzebnych gadek.
Karteczki upierdliwe, to fakt. Dobrze pamiętać jest miejsce docelowe łącznie z dokładnym adresem - nie musi być prawdziwe, ale musi być wpisane. Mniej ewentualnych pytań.
Przejazd przez Roztoki bardzo sympatyczny i szybko ląduje się na Bereznym. Jak ktoś jedzie tam pierwszy raz, to nie polecam robić tego w nocy od strony Słowacji - można pobłądzić, bo 2-3 rozjazdy są dyskusyjne. Od "góry" intuicyjnie i bez problemów.
UWAGA - na Bereznym nie ma kantoru. W Użhorodzie na granicy jest, do tego złotówki wymieniają w sklepikach po stronie UA, ale mają złodziejski kurs. W sobotę po południu ani w niedzielę czy inne święto w Użhorodzie nigdzie oficjalnie nie wymienicie złotówek, dolary i euro bez problemów.
Ropa 6,8-7 hrywien (1 hr = 0,4 zł), karton Marlboro 100 hr, wódeczka 0,7 l za 20-25 hr.
Turbaza w Wołowcu nieczynna. Spaliśmy na podwórku u gospodarza. Gość OK, lokalizacja vis a vis szpitala. Od czasu do czasu tak nocuje ludzi i sobie ciut dorabia. Ceny baaaardzo przystępne
Jakby ktoś miał jakieś pytania, to piszcie.
Siemka
podczepie się pod temat.... może ktoś polecić nocleg na takowej trasie Krzemieniec, Tarnopol, Kamieniec Podolski , Stanisławów ,Drohobycz... nie musi być w centrum,pereferie mile widziane . Wypad ma się odbyć w majowy długi weekend szukamy raczej po drodze ale jak ktoś coś będzie miał to niech zapoda .. szukałem u wujka Google ale to kiepsko wygląda jeśli chodzi tańszy nocleg... Każda pomoc i porada mile widziana ...
Z góry dzięki
podczepie się pod temat.... może ktoś polecić nocleg na takowej trasie Krzemieniec, Tarnopol, Kamieniec Podolski , Stanisławów ,Drohobycz... nie musi być w centrum,pereferie mile widziane . Wypad ma się odbyć w majowy długi weekend szukamy raczej po drodze ale jak ktoś coś będzie miał to niech zapoda .. szukałem u wujka Google ale to kiepsko wygląda jeśli chodzi tańszy nocleg... Każda pomoc i porada mile widziana ...
Z góry dzięki
Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki
Fotki
koło stanisławowa - black castle
http://www.ukrain.travel/dr-pl/2655-hot ... astle.html
czadowa sztukateria

http://www.ukrain.travel/dr-pl/2655-hot ... astle.html
czadowa sztukateria
dzięki za namiar
-nocleg już zabukowany... 
Fotki
Fotki
- Fotografik
- jestem tu nowy...

Jeśli chodzi o Lwów to polecam "hotel" Elektron. warunki spartańskie, względnie czysto. Plusem jest miła mówiąca po Polsku obsługa. Nie drogo.
A dlaczego wjeżdżacie do UA tak nisko, przecież są przejścia powyżej mniej oblegane, a wacha po 4 do 4,50 /litr
Grunthor
siemka .. noclegi znalezione bez problemu prawie wszędzie gdzie się dało i jak się chciało od 100 hr za osobę w pokoju do 120 za cały pokój dla 4 os. , na wszeli wypadek pozabierałem namiary dla potomnych i siebie
nie ma ogólnie problemu z tym jak sięwcześniej zacznie szukać ... my zaczynaliśmy tak od ok 17 -18 naszego czasu i sięudawało ... Zwiedziliśmy trrroszkę i oto efekt wypadu ... https://plus.google.com/photos/10535368 ... banner=pwa ....
Fotki
Fotki
-
12RAEL
- jestem tu nowy...

- Kontaktowanie:
Polecam u Lewa ,Pylypec okolice Wołowca, zawsze tam zaglądamy jak jesteśmy w UA , no i fajne miejsce jako baza wypadowa , bo do okoła same ciopy
BaardZo mili ludzi.
BaardZo mili ludzi.
NP300 & Y61
-
wojownik1.83
- jestem tu nowy...

Hejka! Spałem tu http://hotel-cisar.com/pol/, współczynnik cena - jakość bardzo spoko. Mam kolegów z UA to muwiłi że Hostel Just Lviv It! też jest ok, taki studenckij
przejazd przez Medykę to masakra jakaś! jeźdżilem 2 lata temu przed Sylwestrem, spędziłem tam kolo 8 godzin....

przejazd przez Medykę to masakra jakaś! jeźdżilem 2 lata temu przed Sylwestrem, spędziłem tam kolo 8 godzin....