Pilica 9
Moderator: Misiek Bielsko
Re: Pilica 9
Silnik zgasł bo nie miał prądu, prąd wyssała winda. Silnik nie łyknął wody bo pracował potem jeszcze godzinę. Rozrusznik nie dygał i altek nie ładował. Z elektryki zrobiła się choinka.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
jradek pisze:Silnik zgasł bo nie miał prądu, prąd wyssała winda. Silnik nie łyknął wody bo pracował potem jeszcze godzinę. Rozrusznik nie dygał i altek nie ładował. Z elektryki zrobiła się choinka.
Ok. Rozumiem , to juz troche sie uklada w calość opowieści

naprawić alternator albo tylko podładować aku i bedzie dobrze

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
1. na widndzie mam zjarany 1 selenoid więc pracuje tylko na 1 czyli mam tylko 250 A a nie 500A + odwrócony bęben więc wciąganie to tak naprawdę wyciąganie liny 
2. lewą częścią zderzaka byłem wbity w skarpę
3. nie planowałem tam wjechać , chciałem wycofać i zawrócić niestety przednie koła wpadły w koleinę i było już pozamiatane, teren wcześniej sprawdziłem i widziałem że tam nie przejadę.
4. organki (wykręcenie świec itd....) ma zastosowanie tylko i wyłącznie do silników diesla a nie do benzyny
5 snrokel gaźniki i inne rzeczy mam uszczelnione
6 w vitarze nie ma możliwości żeby woda dostała się pod świece, przynajmniej w mojej
są specjalne kopułki na świecach z uszczelnieniem 
7. tak musieliśmy szukać zmoty.... pajero nie dało by rady a kinetyka mieliśmy tylko 16m a pajero nawet na taką odległość by się nie zbliżyło bo by też się łutopiło bo było na AT a tu MT ledwo dawały radę ....
8. łatwo mówić jak się nie było....
9. zawiodły wszelkie sposoby ....włącznie z łopatą i modlitwą
10. samochód jechał o własnych siłach przez jakieś 15-20 km i popsuł się na asfalcie nie w wodzie ...
11.Jak ktoś jest kozak i mówi że przejedzie to na szosówkach to było tam być i to pokazać z chęcią bym to zobaczył
12 przebywanie samochodem (przez 3 godziny)w błocie o głębokości 50 cm i wodzie o tafli 10 cm ma wpływ na podzespoły np. łożysko, tuleje prowadzącą i przeguby jak nie wierzysz sam sprawdź
13 aku naładowany i tak dupa ... rozrusznik i alternator nawet nie były pod wodą
14 panowie którzy przyjechali zmotami powiedzieli krótko i treściwie .....tylko raz się tam komuś udało przejechać ....
15 podejrzewam któryś czujnik ale to się okaże

2. lewą częścią zderzaka byłem wbity w skarpę
3. nie planowałem tam wjechać , chciałem wycofać i zawrócić niestety przednie koła wpadły w koleinę i było już pozamiatane, teren wcześniej sprawdziłem i widziałem że tam nie przejadę.
4. organki (wykręcenie świec itd....) ma zastosowanie tylko i wyłącznie do silników diesla a nie do benzyny
5 snrokel gaźniki i inne rzeczy mam uszczelnione
6 w vitarze nie ma możliwości żeby woda dostała się pod świece, przynajmniej w mojej

7. tak musieliśmy szukać zmoty.... pajero nie dało by rady a kinetyka mieliśmy tylko 16m a pajero nawet na taką odległość by się nie zbliżyło bo by też się łutopiło bo było na AT a tu MT ledwo dawały radę ....
8. łatwo mówić jak się nie było....
9. zawiodły wszelkie sposoby ....włącznie z łopatą i modlitwą
10. samochód jechał o własnych siłach przez jakieś 15-20 km i popsuł się na asfalcie nie w wodzie ...
11.Jak ktoś jest kozak i mówi że przejedzie to na szosówkach to było tam być i to pokazać z chęcią bym to zobaczył

12 przebywanie samochodem (przez 3 godziny)w błocie o głębokości 50 cm i wodzie o tafli 10 cm ma wpływ na podzespoły np. łożysko, tuleje prowadzącą i przeguby jak nie wierzysz sam sprawdź

13 aku naładowany i tak dupa ... rozrusznik i alternator nawet nie były pod wodą
14 panowie którzy przyjechali zmotami powiedzieli krótko i treściwie .....tylko raz się tam komuś udało przejechać ....
15 podejrzewam któryś czujnik ale to się okaże
Suzuki Vitara 1,6
https://plus.google.com/photos/10233665 ... banner=pwa
15 punktów dla których lepiej ofrołdu nie uprawiać

... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
a co to za z dupy teoria?prychu666 pisze: 4. organki (wykręcenie świec itd....) ma zastosowanie tylko i wyłącznie do silników diesla a nie do benzyny
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
RudeBoy pisze:a co to za z dupy teoria?prychu666 pisze: 4. organki (wykręcenie świec itd....) ma zastosowanie tylko i wyłącznie do silników diesla a nie do benzyny

no wlaśnie, żekłbym ze jest zupelnie na odwrót
era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
ramzes nie raz się z diesla wodę wylewało z silnika przez otwory po świecach ...z benzyny jeszcze nigdy i nigdy nie słyszałem o tym .... za to słyszałem jak w benzynie pięknie się korbowody ukręcają
wierz mi nie wystarczy parę razy zakręcić rozrusznikiem. jak kiedyś zaśsiesz wodę to pogadamy
Tu masz filmik jak parchaty diesel zassał wodę (filmik mojego autorstwa) i jak się suszy diesla i wierz mi z benzyną nie jest tak łatwo https://www.youtube.com/watch?v=_TuA6luhK4w

Tu masz filmik jak parchaty diesel zassał wodę (filmik mojego autorstwa) i jak się suszy diesla i wierz mi z benzyną nie jest tak łatwo https://www.youtube.com/watch?v=_TuA6luhK4w
Suzuki Vitara 1,6
To wyjaśnij nam czemu ma być trudniej z benzyną?
Bo bzdury opowiadasz totalne.
Akurat zdecydowanie łatwiej zarznąć wodą diesla niż benzynę.
Bo bzdury opowiadasz totalne.
Akurat zdecydowanie łatwiej zarznąć wodą diesla niż benzynę.
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
?
Sorry, ale nie widzę różnicy. Diesel ma wyższy stopień sprężania, ale po wykręceniu świec to bez znaczenia.
Sorry, ale nie widzę różnicy. Diesel ma wyższy stopień sprężania, ale po wykręceniu świec to bez znaczenia.
Właśnie wyższy stopień sprężania i turbina po drodze sprawiają, że szkody przy zaciągnięciu wody w dieslu mogą być katastrofalne.
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
Ale jak to się ma do wykrecania świec zarowych i mielenia rozrusznikiem?
Większy spręż, mniejszy otwór.jradek pisze:Ale jak to się ma do wykrecania świec zarowych i mielenia rozrusznikiem?
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
Nooo, co fakt to fakt.czaya pisze:Dobrze że żyjecie. Totalny hard-core widać...
![]()
Szkoda, że Cię było, mógłbyś pokazać co potrafisz.
czaya pisze:Dobrze że żyjecie. Totalny hard-core widać...
![]()

Grand Vitara 2.5 Benzyna manual
"Suzi" Vitara Long 2.0TD automat
"Suzi" Vitara Long 2.0TD automat
No bo się uzewnętrzniasz że żonę masz i cudem nie spędziłeś nocy na bagnach (pewnie forfiter?) a Wy po prostu wjechaliście w jakieś rozlewisko i wkleiliście jedno auto z dwóch..jradek pisze:Nooo, co fakt to fakt.czaya pisze:Dobrze że żyjecie. Totalny hard-core widać...
![]()
Szkoda, że Cię było, mógłbyś pokazać co potrafisz.
Nie żałuje że mnie nie było.

Pewnie masz trochę racji, za bardzo się uzewnetrzniam. Już nie będę. Chyba podstawowy błąd polega na tym, że ja mam auto do wycieczek a Marcin do przepraw. Jak On się gdzieś wpakuje to ja nie mam szans mu pomódz. Na szczęście Pajero zostało na twardym i wrocililismy dzięki temu do domu.
Wczoraj tak na szybko wracając z działki zrobiłem króciutki objazd nad samą Pilicą (okolice mostu za Warką) - sucho i piaszczysto, ale za to wąsko i gałęziowato
W sumie to dobrze bo byłem na łysych atekach i zapomniałem komórki

W sumie to dobrze bo byłem na łysych atekach i zapomniałem komórki

WJ21
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie
Ja nic nie planuje. W następny reż nie, ale obserwuj Pilica 10.
macie foty
https://plus.google.com/u/0/11672092928 ... 4928861708
macie foty
https://plus.google.com/u/0/11672092928 ... 4928861708