Jak na narty to do Włoch... jest gdzie jeździć, się bawić, klimaty ok.
Szczególnie polecam Valturnenche (tu co prawda apreski do d...) ale stosunkow tanio i gebit włosko-szwajcarski przeogromny. Atrakcją jest zjazd z Kleinmaternhornu (panorama z niego genialna) najwyzej położonego miejsca w Europie z którego mozna zjechać utrzymaną trasą. Ze strony szwajcarskiej klasyczny powalający widok "mnicha" góry gór. Pod koniec marca i początku kwietnia na Plateu Rossa śnieg cały czas pulver, zero firnu nawet po południu. Wyciągi nowoczesne, szybkie ławki, Kolejki linowe zabierające do 100 osób z 1800m na 3500 wyjeżdża się w 20 min.
Jeszcze nie dawno była w Austrii w Bad Kleinkirchheim fajna posezonowa oferta all inclusive obejmująca z noclegiem (40-70 ojro appartament 4-os/dzień) skikarnet i wstęp do term gratis. Dla czterosobowej rodzinki pobyt zamykał się maks w 2500zł za tydzień (noclegi, karnet, termy). Spędzałem tam trzy razy święta Wielkanocne.
Nie wiem jak teraz w Livigno ale też da się pojeździć i pobawić znakomicie.
Dolomity jak Dolomity można się zaj... na Sella Ronda
Szwajcarii samej nie polecam, zjeździłem 4 doliny z bazą w Veysonaz, poza widokami to klimaty do d... no i te stare wyciagi dla emerytów, blisko stamtąd do Chamonix zaliczyć Aquil di Midi posmyrać u podnóża Mont Blanc.
Generalnie w Polsce nie jeżdżę z powodu z powodu małej ilości urozmaiconych tras. Zeszłej zimy spróbowałem po latach Zakopanego i... poczekam jeszcze parę lat do kolejnego występu...