2can pisze:sprostuj , gdzie popełniam błąd?
to elementarne...
podobnie jak każdy z nas, Ty również padłeś ofiarą bezgranicznego zaufania to super urządzenia jakim jest GPS ...
CNE(nie wiem jaką mam wersję) pokazuje mi super ścieżki ale to że biegną przez rezerwat czy inne HGW co, już nie wspomina, prywatne drogi są pokazywane w układach satelitarnych, nie znaczy to że można ich używać do normalnego poruszania się.
mam taki fajny przykład w okolicy, jeden "ciąg komunikacyjny"
1. ścieżka szutrowa przejezdna dla każdego osobowego auta (rezerwat jakiegoś ptaka) przechodzi potem w
2. drogę polną nad rzeką - rezerwat tejże rzeki po czym jedzie w kierunku
3. prywatnej drogi na którą nie ma zakazu wjazdu bo tam wszędzie obowiązuje zakaz ruchu.
wszystkie w/w ścieżki są przejezdne dla grzybiarza w tico i nigdzie nie znajdziesz zakazu ruchu ...
CNE poprzedniej wersji wszystko to traktuje jako "bezdroże" i wg Twojego rozumowania to jest właśnie legalne jeżdżenie do czego się przyczepiłem.
nie neguje absolutnie samodzielnego "zwiedzania" kraju bezdrożami, tylko ostrzegam przed konsekwencjami poruszania się "w nieznanym terenie".
o w/w drodze wiem doskonale, ale Ty wjedziesz tam i nawet nie wpadniesz na to że nie można, i nie będę się Tobie dziwił, tylko nie lansuj tu takiego sposobu jeżdżenia bo konsekwencje mogą być marne dla nieświadomych.
pozdrawiam ... z prawie rezerwatu