Mam znajomych leśniczych i jestem przekonany, że niemam czegoś takiego jak przepustka na wjazd do lasu, ponieważ mówi o tym ustawa o lasach Art.29 "1. Ruch pojazdem silnikowym, zaprzęgowym i motorowerem w lesie dozwolony jest jedynie drogami publicznymi, natomiast drogami leśnymi jest dozwolony tylko wtedy, gdy są one oznakowane drogowskazami dopuszczającymi ruch po tych drogach. Nie dotyczy to inwalidów poruszających się pojazdami przystosowanymi do ich potrzeb." Nadleśniczy mógłby wydać takie zaświadczenie tzw "ręczne", ale wydaje mi się, że to zawracanie d..y (jest w lesie dużo innej roboty niż wypisywanie przepustek, poza tym nadleśniczy jeżeli dał by ci taką przepustkę to przejmuje odpowiedzialność za ciebie i twoje czyny, takwięc niekażdy chce wylecieć z roboty), wiem także że sa ludzie i ludzie i niektórym przeszkadzają samochody terenowe a innym nie. Jeździj z głową po lesie a będzie ok.
Zostaje ci jeszcze inna alternatywa tj ŚCIEMA
Wyjątki na wjazd do lasu:
5) osób wykonujących czynności z zakresu gospodarki łowieckiej oraz
właścicieli pasiekzlokalizowanych na obszarach leśnych; 4. Lokalizowanie pasiek w lasach stanowiących własność Skarbu Państwa jest nieodpłatne.
7) osób użytkujących grunty rolne położone wśród lasów; -mam pole w lesie, lub jadę obejrzeć pole bo chcę kupić

pracowników leśnych jednostek naukowych, badawczo-rozwojowych i doświadczalnych, w związku z wykonywaniem badań naukowych i doświadczeń z zakresu leśnictwa i ochrony przyrody; -piszę pracę inż,
Jedynie czym cię mogę poratować to jednorazowa przepustka wstępu na teren poligonu.