Bieszczady Zima 26-30 Grudzień

Wycieczki, te dalekie i te bliskie... Turystyczne wyjazdy za granice itp.

Moderator: Misiek Bielsko

przem81

Re: Bieszczady Zima 26-30 Grudzień

Post autor: przem81 » śr lis 20, 2013 6:27 pm

Trakt jest :)2
Od piatku działam no chyba że mi dochtór jutro znów ten syf każe łykać.
No pomagier mój warczy czasem, ale jakos dajemy rade wspólnie działać. :wink:
W260 2.8D 32MT/32M+S

coco27
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: coco27 » śr lis 20, 2013 9:15 pm

U mnie prace poszły do przodu Dzis toyota dostała nowy zderzak (narazie stal jest na przedzie ,tył pozniej )i mocowanie koła zapasowego :D Teraz jeszcze winde załoze i prawie bedzie wszystko ps z rodzina to tak zawsze jest ,żartuje oczywiscie :wink:
MARCIN
1.TOYOTA FZJ80 4.5PB/LPG
2.MITSUBISHI PAJERO I 3.0V6 PB/LPG

przem81

Post autor: przem81 » śr lis 20, 2013 9:50 pm

Kto sie czubi ten sie lubi, a z bratem nieraz mięcho poleci- dzieki temu atmosfera szybko się oczyszcza i można w zgodzie robić dalej. :wink:
Napierasz z robotą, fajnie, mi choróbsko bruździ. Jak mi jutro powiedza że mam dalej łykać piguły to odstawiam je w piz.du i przechodze na medycyne naturalną.
Mam jeszcze połóweczke harcianki i drógą sliwowicy. plus herbatki z imbirem, miodem i czosnek.
W260 2.8D 32MT/32M+S

coco27
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: coco27 » czw lis 21, 2013 7:11 pm

I jak tam leczenie rozpoczete,medycyną naturalną :wink:
MARCIN
1.TOYOTA FZJ80 4.5PB/LPG

przem81

Post autor: przem81 » czw lis 21, 2013 7:41 pm

Nie, po kontroli okazało sie że jest prawie ok.
Zato ortopeda zaordynowal fizjoterapie masaże i elektrocostam oraz serie zastrzyków w bark. :roll:
Moge jednak ruszać z robotą przy aucie, w tym tygodniu jeszcze ostrożnie żeby ta zaraza nie wróciła.
Nareszcie cos ruszy.
W260 2.8D 32MT/32M+S

coco27
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: coco27 » czw lis 21, 2013 8:26 pm

A co masz za problem z barkiem?Jakas stara kontuzja?ps dobrze ze zdrowko ci wraca i bedziesz mogł powoli zacząc grzebac ,super!!!
MARCIN
1.TOYOTA FZJ80 4.5PB/LPG

przem81

Post autor: przem81 » czw lis 21, 2013 10:38 pm

Nie tyle bark co połączenie obojczyka ze stawem barkowym.
Narwany człowiek do roboty, a że krzepy troszke w łapkach jest to się dźwigało a teraz cierpieć trzeba.
Na szczescie rentgen i usg kolan, barków i kregosłupa(rtg) wykazał brak poważnych uszkodzeń.
Ortopeda powiedział że jest dobrze i bardzo mnie tym pocieszył, bo miałem spore obawy że sobie rozpierdzieliłem kregosłup, lewe kolano i bark.
Stwierdził ze jesli chcę aby przestało boleć to najlepiej żebym prace zmienił i pozbył się nadwagi.
Jutro rozpoczynam prace przy aucie. :D
Jak Twoje postępy prac przy landku?
W260 2.8D 32MT/32M+S

coco27
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: coco27 » sob lis 23, 2013 12:14 am

Dobrze ze lekarz cie zbadał i masz pewnosc ze nic powaznego ci nie jest :) i kregosłup cały Człowiek zawsze cos musi sobie zmajstrowac Prace mozna zmienic i kilogramy zgubic ale to nie takie proste jak sie wydaje U mnie robota narazie przy landku staneła chwilowo, walcze z motorem Kupiłem sobie chopera i mysle co tu z nim wykombinowac Mam w planie troche go przerobic ,bo orginał taki jakis dziwny :wink: Fajnie ze zdrowie wrociło i za auto sie bierzesz Jak sie spotkamy to bedzie o czym gadać Geby nam sie nie beda zamykac :wink:
MARCIN
1.TOYOTA FZJ80 4.5PB/LPG

przem81

Post autor: przem81 » sob lis 23, 2013 11:48 am

Wracam do zdrowia, został miesiąc na przygotowanie auta do wyjazdu.
Najchętniej to już bym jechał do Polski, niestety robota trzyma.
W Polsce mam dużo lepsze warynki do pracy przy aucie.
Tutaj warunki polowe w ogrodzie, garaż za mały na patrola.
Musiałbym drzwi garażowe powiększyć i podwieszany sufit w garażu zrzucić żeby się zmiescił. :)21

@Coco27 odgrzebałem przewodnik BFG, może by tak trase bieszczadzką zimą zrobić?
Nie ma dużo offroadu, ale zima wystarczająco ją utrudni, nawet asfaltówki mogą być ciekawe.
W260 2.8D 32MT/32M+S

coco27
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: coco27 » ndz lis 24, 2013 12:48 am

Masz dobry pomysł z ta trasa z przewodnika BF :)2 Zima bedzie napewno o wiele trudniej bez dwoch zdan Ja sie pisze na ta traske Nie mam za bardzo pojecia jak sie nawiguje z tego przewodnika Moze masz wieksze doswiadczenie w tym zakresie bo ja szczerze to zerowe Ale co to dla nas ,damy rade :wink:
MARCIN
1.TOYOTA FZJ80 4.5PB/LPG

przem81

Post autor: przem81 » ndz lis 24, 2013 12:58 am

Teoretycznie przydałby sie przynajmniej w jednym aucie metromierz albo navi z taka opcją, jednak odcinki off są na tyle krótkie
ze da sie je zrobic bez a w razie W będzie można wrócić po własnych sladach.
Sa jeszcze trasy z rajdu nieustajacego, jednak nie wiem czy się czasem z ta z bfg nie pokrywają.
Jest czas jeszce na znalezienie interesujacych punktów, dojazd do nich to już mniejszy problem.
Odgrzebałem demarta i jeszcze paru pozycji bieszczadzkich szukam w domu, na grudzień będe gotowy.
Najlepsze jest to że Biesy to prawie moje rodzinne strony a jakos nigdy nie było czasu ich lepiej poznać.
Jak to mówią, cudze chwalicie swego nie znacie. :wink:
W260 2.8D 32MT/32M+S

Awatar użytkownika
jezus

Post autor: jezus » ndz lis 24, 2013 7:57 pm

coco27 pisze:Masz dobry pomysł z ta trasa z przewodnika BF :)2 Zima bedzie napewno o wiele trudniej bez dwoch zdan Ja sie pisze na ta traske Nie mam za bardzo pojecia jak sie nawiguje z tego przewodnika Moze masz wieksze doswiadczenie w tym zakresie bo ja szczerze to zerowe Ale co to dla nas ,damy rade :wink:
w gps-sie powinieneś mieć metromierz..
Osobiście tez myślałem nad polataniem po biesach tej zimy....zobaczymy ...jak będą mrozy to i czas się znajdzie...tak to mam już w budowlance...więc może było by więcej autek do upalania z rodzinka w terenie.
Jak kto ma łańcuchy to powinien zabrać...bo guma po śniegu kiepsko trzyma....
Kilka razy byliśmy na Łemkowiadzie onanizowanej przez Zetora i naprawdę powiadam wam ...łańcuchy ponad wszystko...zwłaszcza w ciężkiej landcrowie.... :)2

PS...zmień podpis z hdj80 4.5 benz z gazem na FZJ80 4.5... :)21
bądz twardy ........ i odpuść sobie!!!!!

coco27
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: coco27 » ndz lis 24, 2013 9:57 pm

Przem super ze obczajasz trasy :D i bedziesz wiedział gdzie pojechać Ja mam jakies GPS-Y w PL ,jeden zwykły a drugi bardziej pod wyprawy Moze tam bedzie ten metromierz :wink: Kolega Jezus podpowiada zeby zabrac łancuchy i teraz mam problem ,bo gdzie tu kupic na te moje koliska (35x12,5r15)A nie chce wydac nagle na łancuchy z 1000zł ps dłubnełes cos przy patrolu w weekend?
MARCIN
1.TOYOTA FZJ80 4.5PB/LPG

coco27
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: coco27 » ndz lis 24, 2013 10:06 pm

Kolega z Gdanska moze do nas dołaczy :wink: Może razem uda nam sie w jednym czasie przyjechac :) My bysmy stanowili grupe uderzeniowa z północy a ty Przem z południa :wink:
MARCIN
1.TOYOTA FZJ80 4.5PB/LPG

przem81

Post autor: przem81 » ndz lis 24, 2013 10:19 pm

Coco tu masz łańcuchy
http://www.opony-4x4.pl/osprzet/lancuchy.html.
i tu
http://www.goralmet.pl/ ta podobno lepsza http://www.adar.wroc.pl/panek/panek_ofirmie.htm

Nie dłubnałem :oops: moja do pracy musiała w sobote pojechać i miałem dyżur z dzieciakami, a w piątek aura nie pozwoliła.
Ja łańcuchy mam na jedną oske, potrzebują tylko dołożenia paru ogniw, zastanawiam się nad dokupieniem na drugą os, ja mam mniejszy problem u mnie buciki 235/85 r16.
Jak masz czas to poszukaj co chcesz zobaczyć, dojazdy się ogarnie już na miejscu, w Biesach nie ma za dużo opcji pojeżdżenia offroadowo.
Pociągne roadbooki z rajdu nieustającego, są bardziej aktualne niż przewodnik BFG, pogrzebałem troche i wiem o jednym miejscu gdzie na trasie bfg jest zakaz postawiony
od czasu wydani przewodnika mogło ich się więcej pojawić dwa lata to sporo czasu na zmiany.
@Jezus jak będziesz miał czas to dawaj w Biesy.

@Coco grupa południowa będzie liczna w okresie okołonoworocznym w Biesach.
Ja zaczynam najwczesniej, bo już swięta spędzam w Biesach.
Jak się okaże że roboty całkiem nie ma (u nas juz martwy sezon sie zaczął) to będe przed swiętami. :D
W260 2.8D 32MT/32M+S

coco27
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: coco27 » pn lis 25, 2013 10:14 pm

Dzieki za linki :wink: Łanuchy jak bym miał, to by nie zaszkodziło Moze zakupie zestaw :wink:Ty przynajmniej na jedna oske juz masz to juz zawsze cos Szkoda ze sie nie dało nic zrobic tobie przy patrolu,siła wyzsza Czas i na to sie znajdzie :) Kolega latem był w Biesach i sporo zakazow widział A tak jak piszesz w ciagu dwoch lat duzo sie mogło zmienic Ja postaram sie obczaic jaks traske moze uda nam sie nia pojechac Super ze bedziesz miał te roadbooki z nieustajacego Ja cos czuje ze w Biesach to zostane do nowego roku :wink: bo zapowiada sie bardzo ciekawie!! Ty to juz wogole bedziesz miał pełen wypas ,Swieta juz w Bieszczadach :wink:
MARCIN
1.TOYOTA FZJ80 4.5PB/LPG

przem81

Post autor: przem81 » pn lis 25, 2013 11:58 pm

Na Twoje kółka to drogawo wychodzi, do mojego cały zestaw 400 pln. :lol:
Niestety stawiają te zakazy jak podupczeni, na drogach nieremontowanych przez wiele lat kiedys były znaki informacyjne ze droga nie remontowana xkilometrów , teraz zakazy.
To co sie wyrabia denerwuje tez lokalesów, parki blokują rozwój regionu, podobnie jest w Beskidzie Niskim- niestety nic na to się na dzien dzisiejszy nie poradzi.
Damy rade pojeździć w terenie o to sie nie bój, będzie dobrze.
Często jestem w Biesach, dzieciaki w odwiedziny do dziadków woże. 8)

Na dojazdówce zachacz o okolice Krosna, bo na powrocie to do domu będziesz gnał byle jak najszybciej do łóżka i w końcu się wyspać. :lol:
-Czarnorzeki, rezerwat prządki
http://www.czarnorzeki.pl/index.php?ids=1
-zamek w Odrzykoniu
http://www.czarnorzeki.pl/index.php?ids=2
-Bóbrka
http://www.bobrka.pl/pl/zwiedzanie_i_cennik/

Mogę Ci towarzyszyć, mój syn jeszcze nie był w tych miejscach.
To nasze rodzinne strony z dziada, pradziada.
W260 2.8D 32MT/32M+S

coco27
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: coco27 » wt lis 26, 2013 10:25 pm

Drogo wyjedzie jak h,, jasny :wink: Mam sporo roznych wydatków w tym miesiacu i musze troche wyluzowac I tak wpakowałem kupe kasy w swoje zabawki w tym miesiacu Jeszcze doszły mi podatki do zapłacenia w takiej kwocie ze włos sie na głowie jerzy :wink: A świeta tuz tuż :wink: Mysle ze damy sobie rade Kazdy z nas ma troche sprzetu w razie co,typu liny,łopaty itp A co do zakazów to wszedzie tak sie dziej U mnie na mazurach tez jest coraz gorzej,do lasu ciezko wjechać Nie dość ze zakazy to i kamery montują Mnie i kolegów straz lesna mandatami juz uraczyła. Zaczynali od 500zł, ale po spokojnej rozmowie na 50 zł sie konczyło Teraz zwracam uwage gdzie mozna a gdzie nie :wink: tym bardziej po prywatnych terenach Przem o teren sie nie martwie,bo kto lepiej zna te tereny jak nie ty :wink: Na spokojnie traske jakos sobie zrobimy :)
Dzieki jeszcze raz za te linki Człowiek nawet nie ma pojecia ze takie miejsca sa w Polsce aż wstyd sie przyznac Przem pewnie twoi jak i moi znajomi wczasuja sie w turcjach,hiszpaniach itp Ale jakich zapytasz Byłeś w Białowierzy,Bieszczadach to gały wytrzeszczaja i pytaja a gdzie to Moim zdaniem ludzie Polski nie znaja ktora jest taka piekna a zachwycaja sie innymi krajami Ale to temat na dłuzsza rozmowę
Mozemy objezdzic te miejsca wspólnie Dla mnie super, bo przewodnika bede miał :wink:
MARCIN
1.TOYOTA FZJ80 4.5PB/LPG

przem81

Post autor: przem81 » wt lis 26, 2013 11:41 pm

Nawet mi nie mów, parch wciągnął od wrzesni tyle kasy że masakra.
Realizacja przebudowy mojego Patrola przekroczy jego wartosć i to znacznie. :)21
Niektórzy mi mówią, że pojebany jestem robiąc tego resoraka, doradzają zakup Gr'a. :lol:
Ja mam jednak plan i powoli go realizuje.

O teren się nie martw, jednak nie będzie to moja zasługa.
My to sobie popycimy legalem ogólnie dostepnym po fajnych miejscowkach. 8)
Szczerze powiedziawszy to te kilka dni w Biesach tylko Ci zaostrzy apetyt. :wink:
W Biesach jest fajnie, a jak chcesz legalnie bez wiekszy stresów pojeździc to trzeba mieć paszport i zielona karte, jednak nie w zimowym czasie.

W Polsce jest mnóstwo fajnych i ciekawych miejsc.
Wstyd sie przyznać, ale np mam kilkanascie kilometrów od rodzinnego domu najwiekszy w Europie kosciół drewniany o konstrukcji zrębowej
i jeden z najstarszych w Polsce - nigdy go na oczy nie widziałem. :oops:
http://wypadnaweekend.blogspot.co.at/20 ... zowie.html

Powoli zaczynam nadrabiać zaległosci.
Jak bedziecie na miejscu weźmie się do kupy wsio co chcemy zobaczys i sie traskibedzie modyfikowało,
będe wtedy też wiedział konkretnie gdzie i kiedy w teren uderzymy. :D
W260 2.8D 32MT/32M+S

coco27
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: coco27 » śr lis 27, 2013 11:32 pm

Masz racje ,trzymaj sie swojego planu Koszty sa bardzo duze takich przerobek ,ostatecznie ciezko okreslic kiedy je zakonczyc bo zawsze mozna cos poprawic ,dokupic itd itd :wink:
Powiem ci ze jak robiłem swojego miska to mowili ,eee wachacze ma na przedniej ośće,trza było patrola kupic albo jeepa Cholerni znawcy ,a jeden z drugim w zyciu w terenie nie byli ani terenowki nie mieli A jak toyote mam to mowia ,taka wielka ,takie koła to pali pewnie My wiemy swoje i to sie liczy :wink:
Przem objezdzimy se miejscowki te dostepne bez naginania przepisów :) Ja jestem jak duzy chłopiec ,bedzie troche sniegu,pare górek i zabawa gwarantowana :wink:
Ja byłem juz raz w Biesach 2 lata temu Tak mi sie spodobało ze doczekac sie juz nie moge :wink: Poprostu maja swoj charakter i specyficzny urok :)
Powiem ci szczerze ze w tym roku, w maju zwiedziłem Suwalszczyzne i Dalsze regiony Mazur Dopiero oczy mi sie otworzyły ze tak blisko mojego domu mam takie piekne tereny Dobrze ze staram sie to jakos nadrobic na dwóch i czterech kołach
ps co tam w resoraku nadłubałes?? :wink:
MARCIN
1.TOYOTA FZJ80 4.5PB/LPG

przem81

Post autor: przem81 » czw lis 28, 2013 9:20 pm

Dzis ręke wsadziłem w progi, ... jest dużo gorzej niz myslałem. :)16

Wiedziałem na 80% że bedzie zonk jak rusze, ale i tak łapsko wsadziłem :roll: :)21 .
Teraz nie ma odwrotu, na szczescie mam materiał w domu.
Był plan dopiero na wiosne bude zrzucic i poleciec po całosci z remontem.
Niestetu progi i nadkole nie moga czekać.
Bedzie zabawa i kure.w mnogosć na ustach. :)21
W260 2.8D 32MT/32M+S

coco27
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: coco27 » sob lis 30, 2013 9:44 pm

To gruba robota ci sie trafiła Samochód nie nowy i predzej czy pozniej kazdego taka naprawa czeka
Ja w misku wiosna robiłem ramę przy okazji wymiany mostu Niby ładnie wygladała ale jak dostała strzał młotkiem odrazu dziura :wink:
Oprócz ramy znalazły sie dziury w budzie ,podłoga ,nadkola Ale teraz jest zrobione i mam z tym spokój
W landku mam mała dziurę pod chlapaczem ale to pikus,z godzine roboty dla blacharza :)
Na wiosne musze spod zakonserwować,wszystko jest zdrowe bez rdzy Wiec jak to zrobie bedzie z bańki na jakis czas :wink:
MARCIN
1.TOYOTA FZJ80 4.5PB/LPG

przem81

Post autor: przem81 » pn gru 09, 2013 9:55 pm

Kto ma chec na offroadowego Sylwestra w Bieszczadach,
to zapraszam tutaj http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... 0#p7943010
W260 2.8D 32MT/32M+S

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wycieczki”