Będziemy wybierać się, ale nieprędko (musimy w końcu rodzinę w Jeleniej odwiedzić). Chyba Wy wcześniej zawitacie do nas.Kabal pisze: Na pewno się odezwę, bo Lublin obiecałem sobie i Tomkowi odwiedzić jak najszybciej, może uda się jeszcze w tym rokuchoć wszystko się sprzysięga przeciwko. No i mam nadzieję, że kiedyś zawitacie na Dolny Śląsk, zapraszam gorąco, tu też mamy parę browarów
Zgajcie się z Dantim i zróbcie wypad na zachód
.Co do Białego, to poraz trzydziesty piąty - never again
![]()
PS. Zupełnie zapomniałem o mapach, ale jutro wyślę, obiecujęjeszcze raz dzięki.
Wschodnia Polska
Moderator: Misiek Bielsko
Re: Wschodnia Polska
Kabal , gratuluje świetnej wycieczki, mam nadzieję że drążki wytrzymały 

Nie ważne czym, byle MKNĄĆ
A widzisz drążki jeszcze leżą w piwnicy, bo były inne ważne sprawy do ogarnięcia przed wyjazdem, włącznie z małym strzałem i nie zdążyły się założyć. Może do wiosny się założą, bo na razie szukam czasu na naprawę mostubobon pisze:Kabal , gratuluje świetnej wycieczki, mam nadzieję że drążki wytrzymały

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Mam nadzieję że się poskładasz i znów ruszysz
,zamiast naprawiać most może spróbuj zakupić w Książkach,facet nie jest drogi.
A co do Twojej wycieczki to rzeczywiście Wschód jest fantastyczny , Ja z dzieciakami byłem na tygodniowej Transpoloni po wschodniej granicy i stwierdziliśmy jedno- musimy tam pojechać jeszcze nie raz i bardziej dogłębnie poznać niektóre rejony

A co do Twojej wycieczki to rzeczywiście Wschód jest fantastyczny , Ja z dzieciakami byłem na tygodniowej Transpoloni po wschodniej granicy i stwierdziliśmy jedno- musimy tam pojechać jeszcze nie raz i bardziej dogłębnie poznać niektóre rejony
To ja zapraszam na zamojszczyznę:) znaleźliśmy kilka miejsc, które zachwycają...bobon pisze:Ja z dzieciakami byłem na tygodniowej Transpoloni po wschodniej granicy i stwierdziliśmy jedno- musimy tam pojechać jeszcze nie raz i bardziej dogłębnie poznać niektóre rejony
Włóczykij po Roztoczu 

Właśnie chce się tam do Was wybrać - tylko z terminami kiepskodanti pisze:To ja zapraszam na zamojszczyznę:) znaleźliśmy kilka miejsc, które zachwycają...bobon pisze:Ja z dzieciakami byłem na tygodniowej Transpoloni po wschodniej granicy i stwierdziliśmy jedno- musimy tam pojechać jeszcze nie raz i bardziej dogłębnie poznać niektóre rejony

Ale będę myślał coś

Jestem Sawis jeżdżę dżipem,Nie ciekawym jestem typem.
Na weekend 24-25.09 to już z miejscami kiepsko, zostały mi 2 pokoje noclegowe...sawis pisze:Właśnie chce się tam do Was wybrać - tylko z terminami kiepsko .
Włóczykij po Roztoczu 

Danti na pewno Cię odwiedzimy, Franciszek gorąco polecał Twoje imprezy

Dokładnie, tam trzeba eksplorować szczegółowo i z każdym wyjazdem pogłębiaćbobon pisze:Mam nadzieję że się poskładasz i znów ruszysz,zamiast naprawiać most może spróbuj zakupić w Książkach,facet nie jest drogi.

W październiku mieliśmy być tam na weekend przedłużony plaskaczem, ale z powodów zdrowotnych moich kobit musimy odpuścić. A weselicho w tamtych stronach to grzech odpuszczać

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Ja terminy na 2012r będę znał najpóźniej w kwietniu:) będzie łatwiej się zgrać 

Włóczykij po Roztoczu 

Ten już mam zajęty week - jadę w świętokrzyskiedanti pisze:Na weekend 24-25.09 to już z miejscami kiepsko, zostały mi 2 pokoje noclegowe...sawis pisze:Właśnie chce się tam do Was wybrać - tylko z terminami kiepsko .

Ale 2012 koniecznie

Jedziemy jeszcze 15-16.10
wtedy robimy zakończenie sezonu 

Włóczykij po Roztoczu 

danti pisze:Jedziemy jeszcze 15-16.10wtedy robimy zakończenie sezonu
A w tym terminie mam zaplanowane inny wypad w region Kazimierza

Kazimierz jest przereklamowany... Roztocze fajowsze 

Zbowid

O widzisz:) zgadzamy się w 100%Zbowid pisze:Kazimierz jest przereklamowany... Roztocze fajowsze

Włóczykij po Roztoczu 

Też się zgadzam - jak mam wziąć pod uwagę tylko Kazimierz, ale już pewne okolice.....Zbowid pisze:Kazimierz jest przereklamowany... Roztocze fajowsze

Z pewnością się na Roztoczę wybiorę - w lato byłem tylko przejazdem - czasu zabrakło..
Oficjalnie to jest niezła nagonka wokół Kazimierza na wszystko z 4x4... Narozrabiali neofici i skupia sie na wszystkich. Nie ździw się jak w szczerym polu zatrzyma Cie policja...
Zbowid

My też sie z tym zgadamy, byliśmy ostatnio ; hmara cyganów jest gorsza od komarówZbowid pisze:Kazimierz jest przereklamowany...

Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki
Fotki
popieram z tymi cyganami to zmora i drogo jak cholera tłumy i szczerze powiedziawszy nic ciekawego tak jechać na jeden dzień i tyle z ciekawszych miejsc polecam wiatrak na skarpie wisły naprzeciwko janowca widoki niesamowite a turystów mało bo dojazd ujowy
w Janowcu uważać na hydrant obok knajpy na podzamczu( żarcie dobre ) mnie złapał deszcz jak wychodziłem ,że blisko się ustawiłem i zapomniałem to zaprzyjaźnił się z kangurem i zderzakiem w miśku no i dzień zepsuł 

2,5 TDI od dziadka najlepsze na świecie
Odświeżę kotleta, bo przygotowuję się do wycieczki wzdłuż granicy wschodniej cz. II
W związku z tym prośba o podpowiedzi i podzielenie się wiedzą, przez osoby bywałe. Szukam noclegów w przyzwoitym standardzie (pokój z łazienką), bo wyprawa rodzinna. Interesują mnie też ciekawe miejsca niekoniecznie te znane i oblegane. Może jakieś podpowiedzi co do trasy ?
Chodzi o odcinek od Białowieży do Przemyśla.
Z góry dziękuję

W związku z tym prośba o podpowiedzi i podzielenie się wiedzą, przez osoby bywałe. Szukam noclegów w przyzwoitym standardzie (pokój z łazienką), bo wyprawa rodzinna. Interesują mnie też ciekawe miejsca niekoniecznie te znane i oblegane. Może jakieś podpowiedzi co do trasy ?
Chodzi o odcinek od Białowieży do Przemyśla.
Z góry dziękuję

Duże wyzwanie...masz tam mnóstwo rzeczy do zobaczenia... Na mój gust to jakieś dwa tygodnie co najmniej 

Zbowid

Mamy jakieś 8 - 9 dni i nie ma ciśnienia, żeby przejechać całość 

Andrzeju, kiedy dokladnie sie wybierasz na Mazury Północne? znasz juz termin? 

Gazior na dozywocie....3.0 TD
Big Gaz już u mnie w garażu, tworzy się nowe
!
Big Gaz już u mnie w garażu, tworzy się nowe

a nie wrócił już?Gazior69 pisze:Andrzeju, kiedy dokladnie sie wybierasz na Mazury Północne? znasz juz termin?

My gdy robimy sobie wycieczki na zasadzie, gdzie oczy poniosą a noc zastanie, korzystamy ze schronisk młodzieżowych w szkołach. Młodzież od dawna nie jesteśmy, ale...
- te schroniska są pozaznaczane na zwykłych mapach drogowych
- są we wsiach na końcu świata, miejscowych trzeba 6 razy pytać gdzie ta szkoła, nigdy by się tam nie pojechało z innego powodu
- młodzież nie korzysta z tych schronisk bo są za mało luksusowe, w ogóle mało kto korzysta więc dostaje się: klucz do szkoły i klasę z materacami do zagospodarowania
- warunki sanitarne są lux, czyściutko, łazienki, kuchnia do dyspozycji, tyle, że materace na podłodze a nie łóżka i nikt Cię nie obsługuje, więc musisz po sobie zostawić ład
- kosztuje to śmieszne pieniądza, np. 8zł 32gr (te stawiki są jakoś urzędowo obliczane, to nie żart)
- pani nauczycielka opiekująca się obiektem, wie dużo ciekawych rzeczy o okolicy i nie spotkaliśmy się aby któraś nie miała chęci tą wiedzą się dzielić
Polecam takie rozwiązanie wielbicielom natury, gdy jest zimno, mokro lub zwyczajnie ma się chęć na porządny prysznic i domową jajecznicę na śniadanie.
udanej wyprawy
- te schroniska są pozaznaczane na zwykłych mapach drogowych
- są we wsiach na końcu świata, miejscowych trzeba 6 razy pytać gdzie ta szkoła, nigdy by się tam nie pojechało z innego powodu
- młodzież nie korzysta z tych schronisk bo są za mało luksusowe, w ogóle mało kto korzysta więc dostaje się: klucz do szkoły i klasę z materacami do zagospodarowania
- warunki sanitarne są lux, czyściutko, łazienki, kuchnia do dyspozycji, tyle, że materace na podłodze a nie łóżka i nikt Cię nie obsługuje, więc musisz po sobie zostawić ład
- kosztuje to śmieszne pieniądza, np. 8zł 32gr (te stawiki są jakoś urzędowo obliczane, to nie żart)
- pani nauczycielka opiekująca się obiektem, wie dużo ciekawych rzeczy o okolicy i nie spotkaliśmy się aby któraś nie miała chęci tą wiedzą się dzielić
Polecam takie rozwiązanie wielbicielom natury, gdy jest zimno, mokro lub zwyczajnie ma się chęć na porządny prysznic i domową jajecznicę na śniadanie.
udanej wyprawy