Praga co zobaczyc
Moderator: Misiek Bielsko
-
Praga co zobaczyc
witam. w pazdzierniku bede na pilzner fest na 4 dni i przy okazji zobaczyc prage. mam pytanie co warto zobaczyc, co warto zjesc w tamtych rejonach?
Pajero 92 2,5 TD 

Re: Praga co zobaczyc
To jak na piwnej imprezie to koniecznie piwnym szlakiem Dobrego Wojaka Szwejka 

Był Samuraj na MT
Była Navara na AT...
Jest Sharan 4Motion
Była Navara na AT...
Jest Sharan 4Motion

jak pytasz co warto to nic nie warto

zanim pojedziesz do poczytaj Haska chociaż..
Magiczne miasto. Wielbię pasjami i potrafię tam 2 tygodnie siedzieć

zanim pojedziesz do poczytaj Haska chociaż..
Magiczne miasto. Wielbię pasjami i potrafię tam 2 tygodnie siedzieć
-
no ja mam tylko 4 dni. wiec raczej mam mozliwosci zobaczenia okrojone, zwlaszcza ze wieczory przy pifku ktore uwielbiam ..... 

Pajero 92 2,5 TD 

Jak znajdę wizytówkę to podrzucę adres do dobrej knajpy. Pyszne własne piwo i żarcie tez bardzo ok.
Niva 93r.
-
dzieki. jak by ktos mial namiar na jakas fajna knajpke w pilznie 

Pajero 92 2,5 TD 

Zanim pojedziesz zobacz film "Rok diabła" i przeczytaj dwie książki Mariusza Szczygła: "Gottland" i "Zrób sobie raj". Ja zrobiłem sobie tam fajną wycieczkę w poszukiwaniu rzeźb Czernego według szlaku Szczygła. Posłuchaj też pieśni Jaromira Nohavicy
najlepsze : szczający czesi i wacław na kniu do góry nogamiharakiri pisze:Zanim pojedziesz zobacz film "Rok diabła" i przeczytaj dwie książki Mariusza Szczygła: "Gottland" i "Zrób sobie raj". Ja zrobiłem sobie tam fajną wycieczkę w poszukiwaniu rzeźb Czernego według szlaku Szczygła. Posłuchaj też pieśni Jaromira Nohavicy

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- Misiek Cypr
-
Praga jest dla mnie miejscem, gdzie najlepiej się błądzi.
Znaczy, szedłem tam, gdzie oczy poniesom, żołądek, albo jak się guzik wciśnie, to gdzie fajniejszy knajpa. Bezplan, beztroska, bez samochodu, koniecznie.
Znaczy, szedłem tam, gdzie oczy poniesom, żołądek, albo jak się guzik wciśnie, to gdzie fajniejszy knajpa. Bezplan, beztroska, bez samochodu, koniecznie.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Praga jest piękna
Warto zobaczyć:
-mosty

różnorodną zabudowę

i mechaniki też warto zobaczyć

-mosty

różnorodną zabudowę

i mechaniki też warto zobaczyć

Śniadanie na kacu jest jak przeszczep. Przyjmie się, albo nie.
-
- jestem tu nowy...
Byłem w Pradze nie raz, uwielbiam te miasto
Polecam bar U Tri Ruzi! Browar super, jedzenie też dobre 

- brodafidela
-
U Kocoura,
U Zlateho Tygra,
U Hroha...
Kelnera tam nie wołaj - sam przyjdzie, oni widzą wszystko
Kufel postawi, kreskę na karteczce zrobi i pójdzie dalej...
---
Na obiad Česneková polévka i Uzene maso z bramborowym knedlikiem i kapustą - obowiązkowo
---
Praha jest zajebista....
U Zlateho Tygra,
U Hroha...
Kelnera tam nie wołaj - sam przyjdzie, oni widzą wszystko

---
Na obiad Česneková polévka i Uzene maso z bramborowym knedlikiem i kapustą - obowiązkowo

---
Praha jest zajebista....

II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.
-
-
To jest dobry trop.Misiek Cypr pisze:Praga jest dla mnie miejscem, gdzie najlepiej się błądzi.
I takie knajpki "z doopy", jaką tu mishieck zaproponował.
Kurcze... Dawno mnie już w Pradze nie było... U Kocura, Sznellu, Pinkasu... Na leninowej knajpa (w stylu cipy), gdzie serwowano budweisera z kija, co swego czasu rzadkością było.
Na przystanku tramwajowym Jurka z Podehrad był wyszynk z popovickim piwem. Taka budka, z wszystkimi szykanami barmańskimi...
Trza tam wrócić jesienią i szwędać się od knajpy do knajpy dryfując pod lampami...
w sumie.. jest to jakiś pomysł na listopad
"V Cipu " żarcie kozak , info od znajomych z minionego weekendumishieck pisze:(...)

KZJ95 , Suzuki SV650, Celica GT-FOUR też 4x4 

Chyba też zarzucę w domu pomysła. Bratysława na powrocie z wakacji smaka narobiła a w Pradze nie bylim z 7 lat...Mroczny pisze:w sumie.. jest to jakiś pomysł na listopad
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Mlada Boleslaw blisko i warto zaglądnąć do "muzeum"
Z rodzinką w 4 dni oblecialem większość fajnych miejsc. Wszystko z buta. Hradczany, most Karola, dzielnica Żydowska, starówka. Generalnie gdzie się nie ruszysz jak jesteś w pobliżu mostu Karola to jest na co popatrzeć.
Discovery II