Przewodnik BF Goodrich - Dolny śląsk

Wycieczki, te dalekie i te bliskie... Turystyczne wyjazdy za granice itp.

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
s3R

Przewodnik BF Goodrich - Dolny śląsk

Post autor: s3R » ndz maja 31, 2015 8:36 pm

Jechał ktoś tą traską ?
Warto ?
Coś tam się dzieje na tej trasie - widoki jakieś ?
Zdrapek i poharatka

Awatar użytkownika
alibia1112

Re: Przewodnik BF Goodrich - Dolny śląsk

Post autor: alibia1112 » ndz maja 31, 2015 9:20 pm

A który do numer trasy?
My jechaliśmy z 2 lata temu z 3 trasy i były mocno nie aktualne :)15
CARPE DIEM
PAHero III LONG nie seria
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było

Awatar użytkownika
s3R

Post autor: s3R » pn cze 01, 2015 8:41 pm

Trasy 17a i 17b.
Nie mam ciśnienia na jakiś offroad byle widoki były ładne i zakazów wjazdu nie było.
Zdrapek i poharatka

Patryk 160

Post autor: Patryk 160 » wt cze 02, 2015 2:31 pm

a skąd taki przewodnik ?
ja tez chcę !
Ten kto wolny nad swym losem nie płacze
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » wt cze 02, 2015 3:38 pm

Patryk 160 pisze:a skąd taki przewodnik ?
ja tez chcę !
to se pożycz z Romusiowego pierdolnika. Leży albo w moim pajero albo na tej kupie po prawej stronie. Gdzieś leży na pewno...
Jeśli idzie o tą trasę przez Srebrną Górę do Złotego Stoku to dwa razy w tych samych miejscach się myliłem. Poza jednym miejscem trasa do zrobienia każdym Suvem. Na mt musiałoby być po monsunie, żeby jakieś emocje wyzwolić, a i to w jednym i tym samym rowie z błotem :)21 gdzieś w okolicy takiego charakterystycznego wapiennika. Tylko nie pamiętam czy przed czy po. Zbłądziłem najmocniej za Bardem(bodaj w Droszkowie) i jakoś musiałem się za każdym razem posiłkować znajomością okolicy a nie roadbookiem, żeby do następnego punktu orientacyjnego się przebić i na bank zjechałem z legalnej ścieżki.
Widokowo fajnie, podzielić na dwa dni i skorzystać z sugerowanych atrakcji - Twierdze Srebrnogórska i Kłodzka, kopalnia złota w Złotym Stoku, Jaskinia Radochowska. Dołożyć coś do tego na trasie wedle uznania np. za http://mapa.polskaniezwykla.pl/ i zasadniczo weekend strzeli radośnie i turystycznie. Dla samego offroadu bezsęsu. Btw. jak wracałem w stronę Wrocławia to wrzuciłem w automapę omijanie asfaltu/trasa terenowa czy jak to tam się zwie i do Ziębic dojechaliśmy szutrami i polnymi drogami dość rozrywkowo (miejscami zarośnięte przez nieużywanie drogi, w końcu odpuściliśmy).
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

Awatar użytkownika
andrzej:)

Post autor: andrzej:) » śr cze 03, 2015 8:14 pm

Wrazenia mam podobne. Jedno miejsce raczej malo przejezdne ze wzgledu na glebokie koleiny i brak mozliwosci ominiecia. Troche bladzenia. Miejsce fajne ale warto sobie cos tam dodac. Duzo ciekawych miejsc do obejrzenia tak turystycznie - rodzinnie czy z dzieciakiami. Nam wyszla z tego fajna majowka rok temu.

Awatar użytkownika
Piotrek M

Kontaktowanie:

Post autor: Piotrek M » śr cze 03, 2015 9:45 pm

Tu masz opis naszej Dolnośląskiej włóczęgi.
Parę odcinków jechalismy po "Gódrysiu"
http://4x4.szczecin.pl/index.php/relacj ... ygoda-2013

rzeczywiście, błędy były. Ale Dolny Śląsk Ci wynagrodzi te drobiazgi.
:)2
prezes ma racje
http://www.4x4.szczecin.pl
DR 800 S

Awatar użytkownika
s3R

Post autor: s3R » czw cze 04, 2015 10:30 am

I o to chodziło :)
Dzięki. Planuję się tam z małżowiną w lipcu wypuścić na jakieś 4-5 dni i poszwędać się po okolicy.
Jakieś polecane agro ? Z paśnikiem dobrym koniecznie :)21
Zdrapek i poharatka

Awatar użytkownika
goralski

Kontaktowanie:

Post autor: goralski » ndz lip 19, 2015 9:03 am

Kabal pisze:
ja tez chcę !
to se pożycz z Romusiowego pierdolnika. Leży albo w moim pajero albo na tej kupie po prawej stronie. Gdzieś leży na pewno...
Jeśli idzie o tą trasę przez Srebrną Górę do Złotego Stoku to dwa razy w tych samych miejscach się myliłem. Poza jednym miejscem trasa do zrobienia każdym Suvem. Na mt musiałoby być po monsunie, żeby jakieś emocje wyzwolić, a i to w jednym i tym samym rowie z błotem :)21 gdzieś w okolicy takiego charakterystycznego wapiennika. Tylko nie pamiętam czy przed czy po. Zbłądziłem najmocniej za Bardem(bodaj w Droszkowie) i jakoś musiałem się za każdym razem posiłkować znajomością okolicy a nie roadbookiem, żeby do następnego punktu orientacyjnego się przebić i na bank zjechałem z legalnej ścieżki.
Widokowo fajnie, podzielić na dwa dni i skorzystać z sugerowanych atrakcji - Twierdze Srebrnogórska i Kłodzka, kopalnia złota w Złotym Stoku, Jaskinia Radochowska. Dołożyć coś do tego na trasie wedle uznania np. za http://mapa.polskaniezwykla.pl/ i zasadniczo weekend strzeli radośnie i turystycznie. Dla samego offroadu bezsęsu. Btw. jak wracałem w stronę Wrocławia to wrzuciłem w automapę omijanie asfaltu/trasa terenowa czy jak to tam się zwie i do Ziębic dojechaliśmy szutrami i polnymi drogami dość rozrywkowo (miejscami zarośnięte przez nieużywanie drogi, w końcu odpuściliśmy).
a tymi szutrami nie szła trasa maratonu offroadowego (Solter organizował)? z kątów wrocł. do srebrnej jechaliśmy szutrami, dopiero w ok nowej rudy zaczął się jakiś teren :roll:
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S

Awatar użytkownika
andrzej627

Kontaktowanie:

Post autor: andrzej627 » ndz lip 19, 2015 9:47 am

Wystarczy poszukać:
Przewodnik BFGoodrich
Andrzej

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wycieczki”