Koniec z Bledowska ????
Moderator: Misiek Bielsko
No jeśli chodzi o przyrode to dobrze, ale co do przejażdżek to już gorsza sprawa. Pewnie brakuje kasy w gminie to trzeba na czymś zarobić a jak piszą mandaty wysokie mają być 
A tak chłopcy chwalili sobie to miejsce...

A tak chłopcy chwalili sobie to miejsce...

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
Oj nieładnieEskapada pisze:władze państwowe nie maja zyłki do biznesu: Kupic powinny XJ 4.0 na plus 12,50 atakieki i organizowac łapanki tych pojebanych offroaderów![]()
Po 3 sprawach w sadzie auto sie zwraca![]()
jak mi dadzą 30 % z z sasądzonych mandatów postanowien sądowych to sie sam zgłosze

@ Miron bez chwytów po niezej pasa
mowa- tudzierz moj pomysł dla zawsze bezradnej policji jest pomysąłem do walki samowolką, bez zezwolenia na dziko ec tec
Fakt jest że nic nie zniszczylismy na Bardzkich bo impreza była przygotowana z głowa natomiast nocne i czy weekendowe najazdy na pustnie błędowska nie maja nic wspolnego z zdrowym rozsadkiem a juz napewno nie maja nic wpolnego z prawem ....
Prywatne rajdy imprezy skonczyły sie tak jak sie skonczyły -czyli my sami jestesmy sobie winni....
Pozdrawiam

Fakt jest że nic nie zniszczylismy na Bardzkich bo impreza była przygotowana z głowa natomiast nocne i czy weekendowe najazdy na pustnie błędowska nie maja nic wspolnego z zdrowym rozsadkiem a juz napewno nie maja nic wpolnego z prawem ....
Prywatne rajdy imprezy skonczyły sie tak jak sie skonczyły -czyli my sami jestesmy sobie winni....
Pozdrawiam
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Też uważam, że imprezy robionę na pałę przez przypadkowych ludzi często kończą się źle. Tylko nie podoba mi się zamykanie takiej czy atrakcji z powodu właśnie małego odsetka nieodpowiedzialnych palantów. Zamiast całkowicie zamykać, władze Olkusza powinny zostawić furtkę dla imprez organizowanych, które wnoszą coś dobrego, a dla władz reklamę i co niecoś kasy. Pozdrowionka 

Ciekawe czy ktoś już w naszym kraju wysilił się na przygotowanie przewodnika po trasach offroad
Pewnie jeszcze nie
Chodzi mi tu o trasy po terenach ogólnie dostępnych gdzie jazda nie wiąże się z łamaniem prawa i zakłócaniem spokoju. Moim zdaniem można u nas w kraju trochę takich miejsc jeszcze znaleźć i każdy ma tam coś swojego. Może już niedługo ktoś się za to weźmie. Napewno taki przewodnik rozszedłby się jak świeże bułeczki 

http://www.offroad.swietokrzyski.pl/off ... ogolne.htmMiron pisze:Ciekawe czy ktoś już w naszym kraju wysilił się na przygotowanie przewodnika po trasach offroadPewnie jeszcze nie
Chodzi mi tu o trasy po terenach ogólnie dostępnych gdzie jazda nie wiąże się z łamaniem prawa i zakłócaniem spokoju. Moim zdaniem można u nas w kraju trochę takich miejsc jeszcze znaleźć i każdy ma tam coś swojego. Może już niedługo ktoś się za to weźmie. Napewno taki przewodnik rozszedłby się jak świeże bułeczki
i maja problem z wydaniem, brak kasy od sponsorow... miejmy nadzieje ze to wypali...
tak szczerze mówiąc, to ja mam nadzieje ze jednak nie wypaligrzes pisze: http://www.offroad.swietokrzyski.pl/off ... ogolne.htm
i maja problem z wydaniem, brak kasy od sponsorow... miejmy nadzieje ze to wypali...
bo inaczej bedzie można tę książeczkę przepisać i tylko tytuł zmienić:
"Tu są łapanki na 4x4"
Krzysiek
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
wydaje mi się że jak ktoś wydaje taką książkę to są to trasy ogólno dostępne dla wszystkich bez zakazów lub z namiarami od kogo można uzyskać pozwolenie na przejazd wyznaczoną trasą
http://www.moto-panamericana.pl
4x4 Szczecin
4x4 Szczecin
dawniej wszędzie mozna było wjechac...benes pisze:wydaje mi się że jak ktoś wydaje taką książkę to są to trasy ogólno dostępne dla wszystkich bez zakazów lub z namiarami od kogo można uzyskać pozwolenie na przejazd wyznaczoną trasą
ciekawe skąd sie tam zakazy wzieły obecnie
pewnie dlatego ze nagle dużo aut sie tam zaczeło pojawiac
Krzysiek
Ja "od zawsze" bylem przeciwny ujezdzaniu Bledowskiej.
Tym bardziej, ze w okolicy sa inne ciekawe miejsca np. nieczynna kopalnia odkrywkowa z wieloma atrakcjami, albo nieuzytki (tez chyba stare poprzemyslowe) nie tylko z mnostwem piachu ale i ciekawych bajorek.
Po co wiec wjezdzac do rezerwatu czy na teren wojskowy?
Tym bardziej, ze w okolicy sa inne ciekawe miejsca np. nieczynna kopalnia odkrywkowa z wieloma atrakcjami, albo nieuzytki (tez chyba stare poprzemyslowe) nie tylko z mnostwem piachu ale i ciekawych bajorek.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
-
- Kontaktowanie:
Też się w sumie cieszę z tego zakazu, właściwie z zapowiedzi jego egzekwowania, tym bardziej że nigdy nie lubiłem tam jeździć
Przy okazji, powtarzając się po raz kolejny na tym forum - P. Błędowska nie jest rezerwatem.

Aktualnie Galloper 2,5TD w roli ciągnika do przyczepy z kajakami
http://www.ForumJurajskie.pl
http://www.ForumJurajskie.pl
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Słowo "rezerwat" było bardziej ogólne - niekoniecznie do Bledowskiej.Michał pisze:Też się w sumie cieszę z tego zakazu, właściwie z zapowiedzi jego egzekwowania, tym bardziej że nigdy nie lubiłem tam jeździćPrzy okazji, powtarzając się po raz kolejny na tym forum - P. Błędowska nie jest rezerwatem.
W Jurze jest kilka takich miejsc chronionych (lub w poblizu), gdzie można zobaczyć slady MT-kow - nawet w ojcowskim parku.
Zreszta Ty chyba wiesz najlepiej co sie w Jurze dzieje

Czy możesz dać namiary na tą kopalnię? To może być nasz fajny teren do śmigania na rowerku. Dolinki krakowskie zjechałem i chętnie zobaczyłbym coś nowego, a cholernie lubię teren między Olkuszem a Krakowempezet pisze:Ja "od zawsze" bylem przeciwny ujezdzaniu Bledowskiej.

Bylem tam z przewodnikiem i sam bym nie trafil, ale jak go spotkam to poprosze o wytlumaczenie i pokazanie na mapie.Miron pisze: Czy możesz dać namiary na tą kopalnię? To może być nasz fajny teren do śmigania na rowerku. Dolinki krakowskie zjechałem i chętnie zobaczyłbym coś nowego, a cholernie lubię teren między Olkuszem a Krakowem
Do jazdy na rowerze to ona sie raczej nie nadaje, ale mozna sprobowac

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie: