Alpy
Moderator: Misiek Bielsko
-
-
Alpy
Ciekawą alternatywą wycieczki offroadowej dla kolegów dla których tanie paliwo i takaż gorzała oraz chęć powrotu do przeszłości nie są najważniejszymi kryteriami doboru kierunku wycieczki sa Alpy austriackie.
Wróciliśmy z Zillertalu gdzie spełnialiśmy pragnienie aby sobie pochasać po trasach po których zimą jeździmy na nartach i była to bardzo udana wycieczka. Trasy w górach bajeczne choć bez głębokiego błota, co najwyżej śliskie.Przejezdne bez problemów jesli sie nie ma lęku wysokości. Jeżeli ktoś potrzebuje większej dawki adrenaliny to powinien pojeżdzić w rejonie Hintertuxu ale tam sa trasy do góry i z powrotem. My jeździliśmy na początku doliny (Fugen Hippach) gdzie można znaleźć dużo tras okrężnych i tylko do wysokości 2200 m.Ceny alkooholi są rekompensowane tanimi campingami i hotelami ( w porównaniu z ukrainą) z basenami termalnymi, saunami, masażami itd. Raj dla hedonisty. Ludzi w górach niewiele i odpowiadają na pozdrowienia kierowców. Oczekiwanie na granicach zero minut, policję widziałem tylko na autostradzie jak był wypadek a potem w Polsce co kilkadziesiąt kilometrów.
Wróciliśmy z Zillertalu gdzie spełnialiśmy pragnienie aby sobie pochasać po trasach po których zimą jeździmy na nartach i była to bardzo udana wycieczka. Trasy w górach bajeczne choć bez głębokiego błota, co najwyżej śliskie.Przejezdne bez problemów jesli sie nie ma lęku wysokości. Jeżeli ktoś potrzebuje większej dawki adrenaliny to powinien pojeżdzić w rejonie Hintertuxu ale tam sa trasy do góry i z powrotem. My jeździliśmy na początku doliny (Fugen Hippach) gdzie można znaleźć dużo tras okrężnych i tylko do wysokości 2200 m.Ceny alkooholi są rekompensowane tanimi campingami i hotelami ( w porównaniu z ukrainą) z basenami termalnymi, saunami, masażami itd. Raj dla hedonisty. Ludzi w górach niewiele i odpowiadają na pozdrowienia kierowców. Oczekiwanie na granicach zero minut, policję widziałem tylko na autostradzie jak był wypadek a potem w Polsce co kilkadziesiąt kilometrów.
Re: Alpy
hoher rifler w zillertalskich- zdobyty;) genialne miejsce, szczególnie nad tamą w schlegeis-ie:)zbyszek 53 pisze:Ciekawą alternatywą wycieczki offroadowej dla kolegów dla których tanie paliwo i takaż gorzała oraz chęć powrotu do przeszłości nie są najważniejszymi kryteriami doboru kierunku wycieczki sa Alpy austriackie.
zj
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Re: Alpy
Dla mnie ani tanie paliwo ani tania gorzała, ani tym bardziej chęć powrotu do przyszłości nie jest kryterium wyboru kierunku podróży. Jadą na południowy-wschód Europy szukamy tam chyba czegoś zgoła innego, niż ucywilizowane do granic możliwości Alpy...zbyszek 53 pisze:Ciekawą alternatywą wycieczki offroadowej dla kolegów dla których tanie paliwo i takaż gorzała oraz chęć powrotu do przeszłości nie są najważniejszymi kryteriami doboru kierunku wycieczki sa Alpy austriackie.
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
-
-
Alpy
Jesli chodzi o mapy to ja korzystałem z City nawigator wersja 9 . sa tam drogi gruntowe w górach. w samej dolinie Zillertal setki kilometrów. Jesli chodzi o cywilizację w alpach to dotyczy ona rejonów gdzie sa wyciągi dalej od tych rejonów jest dziko jak w karpatach tylko nie ma tyle śmieci
kiedys spotkalem niemca w camperze zrobionym na G , mowil ze sa takie przewodniki po alpach dla " offroaderow" , wiadomo ze glownie to male asfalty i szuterki ale z checia bym to zobaczyl. zwlaszcza ze mam ok tygodniaa czasu na poworot z Kempten. city navigatora bede mial , bo dwa dni temu zamowilem u Kosiaka
grzes. juz od tygodnia jestem w kraju
juz nosi...

grzes. juz od tygodnia jestem w kraju