Da się pojeździć po Bieszczadach ??
Moderator: Misiek Bielsko
Da się pojeździć po Bieszczadach ??
Wybieram się z rodziną w drugiej połowie czerwca na wczasy w Bieszczady. I zastanawiam się czy jechać samochodem osobowym (bo wygodniej), czy Vitarą.
Są tam ciekawe trasy turystyczne przejezdne tylko autem 4x4? Czy zobaczę miejsca niedstępne dla samochodów osobowych i pieszo (z małymi dziećmi)? Czy tylko przejadę gruntową drogą zamiast 4 km dłużej inną drogą asaltową?
Przeczytałem wcześniejsze wątki o Bieszczadach, ale są sprzed kilku lat -nie pozmieniało się nic istotnego?
A może ktoś się też wybiera w tym terminie?
Są tam ciekawe trasy turystyczne przejezdne tylko autem 4x4? Czy zobaczę miejsca niedstępne dla samochodów osobowych i pieszo (z małymi dziećmi)? Czy tylko przejadę gruntową drogą zamiast 4 km dłużej inną drogą asaltową?
Przeczytałem wcześniejsze wątki o Bieszczadach, ale są sprzed kilku lat -nie pozmieniało się nic istotnego?
A może ktoś się też wybiera w tym terminie?
była Vitara JLX 1.6 16V 97r.
bieszczady są tak małem i gęsto zapchane, że ciężko spełnić warunki o których piszesz... każda droga prowadzi do daczy zamożnego mieszkańca stolicy
dużo fajniej pod tym względem wypada słowacka cześć tych pagórków
drogi oczywiście znajdziesz - choćby automapą... albo poszukaj lokalne frołdowca biznesmena który za sotsowną opłatą poprowadzi - zaręczam, że nie będzie z tym problemu
dużo fajniej pod tym względem wypada słowacka cześć tych pagórków
drogi oczywiście znajdziesz - choćby automapą... albo poszukaj lokalne frołdowca biznesmena który za sotsowną opłatą poprowadzi - zaręczam, że nie będzie z tym problemu
Bieszczady
Ale czy jeżdżąc z AutoMapą trasami 4x4 dotrę i z zobaczę atrakcyjne miejsca niedostępne dla samochodu osobowego?
tubylec
A gdzie szukać lokalnych łofrołdowych businessmanów 
Jesteś jednym z nich?
A może polecisz punkty w które warto dotrzeć?
Jesteś jednym z nich?
A może polecisz punkty w które warto dotrzeć?
- adamsmaster
-

- Kontaktowanie:
Mam 29" dobre ATki i mały lift zawieszenia.Wiechu pisze:Jedź vitarą.
Dobra navi z mapami topo, pozytywna weryfikacja w nadleśnictwach i może być naprawdę fajnie.![]()
Jak masz ją na szosówkach, to jedź plaskaczem. I tak niewiele zawalczysz ( szczególnie jak popada ), a przynajmniej nie będzie Cię kusić.
Jak wygląda procedura weryfikacji w nadleśnictwach? Można załatwiać na odległość, czy na miejscu?
Czy są dostępne w dobre mapy Bieszczad do palmtopa (pod Ozi)? Czy nie wystarczy dobra papierowa ze współrzędnymi pod GPS? W jeden samochód bałbym się wjeżdżać w dziki teren. Nie mam tirfora, ani wyciągarki.
Nic na odległość. Wszystko na miejscu i z nadleśniczym.
Przyjechać, pogadać, poprosić i kwit można dostać. Nie zawsze i nie od każdego, ale warto próbować.
Wyciągarka nie będzie Co potrzebna. Zezwolenie, dostaje się na przetarte szlaki. Oczywiście, bez gwarancji przejazdu, ale najwyżej się wycofasz.
Ja używam garmina. Pod oziego, powinny być w sieci mapy Bieszczad.
Przyjechać, pogadać, poprosić i kwit można dostać. Nie zawsze i nie od każdego, ale warto próbować.
Wyciągarka nie będzie Co potrzebna. Zezwolenie, dostaje się na przetarte szlaki. Oczywiście, bez gwarancji przejazdu, ale najwyżej się wycofasz.
Ja używam garmina. Pod oziego, powinny być w sieci mapy Bieszczad.
łoś też człowiek