Pozdrawiam

http://www.youtube.com/watch?v=BWPZ6fGrgFU
Moderator: Misiek Bielsko
No zajebisciebadbug pisze: Naszczęście Norwedzy to bardzo uczciwy naród i pan policjant wypisał mi coś na kartce i kazał jechać do banku zapłacić.... oczywiście nie pojechałem więcbrak kosztów
....
owszem wycieczkaMarc. pisze:wycieczka![]()
mandat - za wysoki za takie przekroczenie - ale to moje zdanie
pozdro i powodzenia
btw niewiele osób kupuje coś, co może mieć za darmo
No wlasnie nie chce sie wstydzic i dlatego pietnuje takie zachowania.badbug pisze:i nie wstydź się być Polakiem.
filmikbadbug pisze:Link do naszego filmiku z wycieczki do okoła bałtyku. Polska, Niemcy, Dania, Szwecja, Norwegia, Finlandia, Estonia, Łotwa, Litwa, Polska. 20 dni, 7700 km, Nissan Patrol 2.8td
Pozdrawiam
http://www.youtube.com/watch?v=BWPZ6fGrgFU
nie napisałem odnośnie mandatu czy zrobili dobrze czy źle, tylko moje odczucie co do ilości szelestów do wydania,sla66 pisze:owszem wycieczkaMarc. pisze:wycieczka![]()
mandat - za wysoki za takie przekroczenie - ale to moje zdanie
pozdro i powodzenia
btw niewiele osób kupuje coś, co może mieć za darmow lipcu dotarłem na Lofoty.
Ale w Norwegii i Szwecji mandaty za przekroczenie prędkości są wysokie, a dodatkowo z dzieckiem na pokładzie, karane więzieniem. Będąc w Skandynawii cieszylem się faktem zaufania do człowieka.
Owszem pod Trondheim , na odcinku płatnym , wjechałem w niewłaściwą bramkę i nie zaplaciłem za przejazd. Ale na kampingu, z pomcą Norwega uregulowalem opłatę.
Czy w krajach muzułmańskich , gdzie obowiazuje szariat, gdy będziesz pił alkohol to też bedziesz podważał istniejące prawo. Czy jak Ci buchną koło z samochodu to będzie OK bo ich nie złapią i mogą mieć za darmo![]()
A kiedyś w tym kraju obowiązywała zasada "Non rex sed lex regnat" a teraz mamy opinię [...]. Tylko dlaczego to tak dawno było
apede pisze:No zajebisciebadbug pisze: Naszczęście Norwedzy to bardzo uczciwy naród i pan policjant wypisał mi coś na kartce i kazał jechać do banku zapłacić.... oczywiście nie pojechałem więcbrak kosztów
....
promujemy polska turystyke...
poreb pisze:typowe polskie myslenie
jak najlepiej wyhujac wladze![]()
a potem sie wszyscy dziwia czemu nas postrzegaja jako wiesniakow i cwaniaczkow
Ale w Schengen jest. Byś się zdziwił, jak kwit z odsetkami by dotarłMiron pisze:Norwegia nie jest w UE. Tak więc jest szansa, że nic nie zwindykują. 1500 za 6 km/h
Cmokną go w trąbkę Sławciusla66 pisze:Ale w Schengen jest. Byś się zdziwił, jak kwit z odsetkami by dotarłMiron pisze:Norwegia nie jest w UE. Tak więc jest szansa, że nic nie zwindykują. 1500 za 6 km/hA to grozi.
A jak pojedzie tam drugi razIgor909 pisze:Cmokną go w trąbkę Sławciusla66 pisze:Ale w Schengen jest. Byś się zdziwił, jak kwit z odsetkami by dotarłMiron pisze:Norwegia nie jest w UE. Tak więc jest szansa, że nic nie zwindykują. 1500 za 6 km/hA to grozi.
No właśnie nie mam tej 100% pewności o takich wyrazach miłościIgor909 pisze:Cmokną go w trąbkę Sławciusla66 pisze:Ale w Schengen jest. Byś się zdziwił, jak kwit z odsetkami by dotarłMiron pisze:Norwegia nie jest w UE. Tak więc jest szansa, że nic nie zwindykują. 1500 za 6 km/hA to grozi.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości