Wakacyjny przejazd po Zachodnio-Północnej Polsce
Moderator: Misiek Bielsko
Wakacyjny przejazd po Zachodnio-Północnej Polsce
Witam serdecznie.
Planuje w tym roku, w wakacje, na początku sierpnia, pozwiedzać zachodnio-północna częśc Polski.
np Borne Sulinowo, Wałcz, Szczecinek itd.
Macie pomysły co warto obejzeć, którędy jeździć? Może ktos z forum juz był na podobnej eskapadzie.
Zapraszam do wzięcia udziału, razem lepiej się zwiedza.
pozdrawiam
Gazior
Planuje w tym roku, w wakacje, na początku sierpnia, pozwiedzać zachodnio-północna częśc Polski.
np Borne Sulinowo, Wałcz, Szczecinek itd.
Macie pomysły co warto obejzeć, którędy jeździć? Może ktos z forum juz był na podobnej eskapadzie.
Zapraszam do wzięcia udziału, razem lepiej się zwiedza.
pozdrawiam
Gazior
Gazior na dozywocie....3.0 TD
Big Gaz już u mnie w garażu, tworzy się nowe
!
Re: Wakacyjny przejazd po Zachodnio-Północnej Polsce
północno- zachodniej (tak na marginesie
)
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
przedostatni lub ostatni wekend sierpnia , nie znam terminu tegorocznego, zlot w bornem , absolutnie kultowa impreza , do tego przyległości czyli polska w pigułce , czyli najlepsze tereny w kraju .
trzyseta jedna , dwa mechaniki
Fajne trasy z tego co pamiętam są w AŚ i Ploff w razie czego możesz zapytać miejscowych o "zorganizowanie " czasu wolnego w ramach integracji. Powodzenia i miłego wypoczynku

Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki
Fotki
Z AŚ to kojarzę tylko jedną trasę - przez Puszczę, jest całkiem fajna, turystyczna rzecz jasna 
dzięki za odpowiedzi.. napewno z nich skozystam.. a moze ktos by sie pisał na wspolny wyjazd?
Gazior na dozywocie....3.0 TD
!
Hmm, bardzo chetnie bym sie przylaczyl, niestety jestem pare tysiecy kilometrow poza Polska,zaczynajac od kierunku poludniowego w kierunku polnocnym polecilbym ci zwiedzic:
- MRU ( chociaazby platny odcinek w Kalawie- warto, dosyc sprawnie to idzie, wcale nie trzeba sie szlajac godzinami po podziemiach, szczegolnie jka masz marudne dzieciaki i zone
)
- keszyca lesna ( takie mini borne sulinowo, ciekawy pomnik zolnierza radzieckiego , opuszczone koszarowce.)
- dalej Drezdenko ( wal pomorski jazy pietrzace wode i most kolejowy, super widoki na notec)
- dalej kierunek krzyz wlkp kierunek walcz, ogolnie bardzo fajne trasy az do Strzallin
- Strzaliny ( gora wisielcza- wal pomorski) super sprawa okolice super
- Dalej Walcz, (grupa warowna cegielnia, mozna sie umowic z przewodnikiem i wejsc do srodka)
- Dalej juz kierunek nadarzyce, jadac z kierunku grupy warownej ,, Cegielnia, stara linja kolejowe, po drodze mijasz kilka mostow nieczynnej juz linii kolejowej - fajna sprawa- wyjezdzasz w ostrowcu k. Walcza
- dalej walisz juz na nadarzyce, po drodze przed Sypniewem mijasz wies Brzeznica Kolonia, w lewo bedzie prowadzila droga z plyt jumbo, pozostalosci po armi radzieckiej, jakies moze 2,5 km w lesie sa schrony w ktorych prawdopodobnie skladowali glowice jadrowe, wszystkie budowle naziemne nie istnieja, ale do schronow doprowadza cie sciezki i trasy.
- - dalej jak chcesz zobaczyc Klomino wypadalo by sie wrocic do drogi na Sypniewo i dojechac do klomina, jezli pojedziesz dalej w las prosto wyjedziesz w Nadarzycach.
- w nadarzycach jaz pietrzacy wode, i schron dwukondygnacyjny po drugiej stronie jazu.
dalej Borne tu juz jest duzo do zwiedzania, obowiazkowo jaz na pilawie czysta woda mona zorganizowac jakis dluzszy postoj, kapiel , grill, drugi brzeg wzial jakis gosc w dzierzawe takze jakby jakis namiocik to juz trza placic.
no to tak po krotce, , zaopatrz sie w przewodniki dobre, bo bez tego bedzie ciezko co kolwiek znalezc, jakby co sluze pomoca.
Pozdrawiam.
Ps. przepraszam ze nie uzywam znakow polskich ale moja klawiatura takowych nie posiada.

- MRU ( chociaazby platny odcinek w Kalawie- warto, dosyc sprawnie to idzie, wcale nie trzeba sie szlajac godzinami po podziemiach, szczegolnie jka masz marudne dzieciaki i zone
- keszyca lesna ( takie mini borne sulinowo, ciekawy pomnik zolnierza radzieckiego , opuszczone koszarowce.)
- dalej Drezdenko ( wal pomorski jazy pietrzace wode i most kolejowy, super widoki na notec)
- dalej kierunek krzyz wlkp kierunek walcz, ogolnie bardzo fajne trasy az do Strzallin
- Strzaliny ( gora wisielcza- wal pomorski) super sprawa okolice super
- Dalej Walcz, (grupa warowna cegielnia, mozna sie umowic z przewodnikiem i wejsc do srodka)
- Dalej juz kierunek nadarzyce, jadac z kierunku grupy warownej ,, Cegielnia, stara linja kolejowe, po drodze mijasz kilka mostow nieczynnej juz linii kolejowej - fajna sprawa- wyjezdzasz w ostrowcu k. Walcza
- dalej walisz juz na nadarzyce, po drodze przed Sypniewem mijasz wies Brzeznica Kolonia, w lewo bedzie prowadzila droga z plyt jumbo, pozostalosci po armi radzieckiej, jakies moze 2,5 km w lesie sa schrony w ktorych prawdopodobnie skladowali glowice jadrowe, wszystkie budowle naziemne nie istnieja, ale do schronow doprowadza cie sciezki i trasy.
- - dalej jak chcesz zobaczyc Klomino wypadalo by sie wrocic do drogi na Sypniewo i dojechac do klomina, jezli pojedziesz dalej w las prosto wyjedziesz w Nadarzycach.
- w nadarzycach jaz pietrzacy wode, i schron dwukondygnacyjny po drugiej stronie jazu.
dalej Borne tu juz jest duzo do zwiedzania, obowiazkowo jaz na pilawie czysta woda mona zorganizowac jakis dluzszy postoj, kapiel , grill, drugi brzeg wzial jakis gosc w dzierzawe takze jakby jakis namiocik to juz trza placic.
no to tak po krotce, , zaopatrz sie w przewodniki dobre, bo bez tego bedzie ciezko co kolwiek znalezc, jakby co sluze pomoca.
Pozdrawiam.
Ps. przepraszam ze nie uzywam znakow polskich ale moja klawiatura takowych nie posiada.
Ostatnio zmieniony śr maja 25, 2011 12:55 pm przez lupus, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli ktoś lubi bunkry, militaria i tym podobne, to polecam program wg. opisu kolegi @lupus
Faktycznie dobry przewodnik to podstawa, żeby wiedzieć co się ogląda, a nie że to po prostu jakiś kawał betonu wystającego z ziemi 
Jezeli bys sie zdecydowal, polecam Ci n/w pozycje:

Pierwsza pozycja, super, wszystko opisane, dane gps, w miare swieze foty, przynajmniej wiesz czy warto cos zobaczyc, nastepne 2 pozycje Perzyka, sa ogolnie do przyjecia, czesto mapy sie niezgadzaja ale wiekszosc ciekawych obiektow ujal w swojch pozycjach, to taki maly niezbednik.
Pozdrawiam.

Pierwsza pozycja, super, wszystko opisane, dane gps, w miare swieze foty, przynajmniej wiesz czy warto cos zobaczyc, nastepne 2 pozycje Perzyka, sa ogolnie do przyjecia, czesto mapy sie niezgadzaja ale wiekszosc ciekawych obiektow ujal w swojch pozycjach, to taki maly niezbednik.
Pozdrawiam.
To pierwsze ciekawe, do dostania gdzieś w księgarniach 
a ktoś ma to w wersji elektronicznej lub skan ..
Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki
Fotki
Chyba ino allegro, w ksiegarniach m-pikach nie widzialem, ale polecam naprawde
!!!!
Generalnie powloczylbym sie, znam te tereny dobrze, duzo ciekawych rzeczy praktycznie z calego walu pomorskiego + inne atrakcje, niestety dopiero bede w Polszy na jesien, ale...... jakby ktos sie wybieral na jesien w moje okolice to serdecznie zapraszam moge robic za wodzireja
Generalnie powloczylbym sie, znam te tereny dobrze, duzo ciekawych rzeczy praktycznie z calego walu pomorskiego + inne atrakcje, niestety dopiero bede w Polszy na jesien, ale...... jakby ktos sie wybieral na jesien w moje okolice to serdecznie zapraszam moge robic za wodzireja
Witamlupus pisze: Generalnie powloczylbym sie, znam te tereny dobrze, duzo ciekawych rzeczy praktycznie z calego walu pomorskiego + inne atrakcje, niestety dopiero bede w Polszy na jesien, ale...... jakby ktos sie wybieral na jesien w moje okolice to serdecznie zapraszam moge robic za wodzireja
Ja bardzo chętnie się podczepię co by po okolicy się poszlajać.
Daj znać jak się w kraju pojawisz.
Pozdr
No problemo, na przelomie pazdziernika, listopada powinienem byc na miejscu, na pewno sie odezwe, a jakby co wal na priva, widze ze jestes z Pily takze luzzzz 
Piotr z Wałcza organizuje przejazd szlakiem "Umocnień Wału Pomorskiego" Impreza zacna, dobrze zorganizowana a organizator przygotowany odpowiednio. Jest kilka etapów i warto wszystkie zaliczyć. Polecam

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
tak, ale najlepjej poruszac sie max we 4 pojazdy nie wiecej , i lightowo.....bez cisnienia.
i bez wpisowegolupus pisze: lightowo.....bez cisnienia.
To jest to co mnie interesuje.
O.K.lupus pisze:No problemo, na przelomie pazdziernika, listopada powinienem byc na miejscu, na pewno sie odezwe, a jakby co wal na priva, widze ze jestes z Pily takze luzzzz
Pozdr
Ale wiesz, że to powinno działać w dwie stronybetlin pisze: i bez wpisowego![]()
Będę pamiętałBalu-Balu pisze:Ale wiesz, że to powinno działać w dwie stronybetlin pisze: i bez wpisowego![]()
Nie zapomnij przy następnej organizacji
![]()
choć na następna się raczej nie zanosi.
Pozdr
Ostatnio zmieniony czw maja 26, 2011 3:17 pm przez betlin, łącznie zmieniany 1 raz.
No to szkoda, Gemela była Twoja
Raz byłem na niej

Moja to za dużo powiedziane - byłem jednym z trzech organizatorów.
Zlot w Bornem Sulinowie rozpoczyna się oficjalnie 18sierpnia.Tak na prawdę już od soboty 13sierpnia spodziewamy się najazdu uczestników.
W pobliżu Bornego w tym czasie/kwitnienie/ należy zobaczyć wrzosowiska kłomińskie.
W pobliżu Bornego w tym czasie/kwitnienie/ należy zobaczyć wrzosowiska kłomińskie.
- grandvoyager1
- jestem tu nowy...

- Kontaktowanie:
GAzior69 zacznij urlop od Woodstoku w Kostrzynie . Obowiązkowo.
Samurai
-
Lokalizuj_com
- jestem tu nowy...

Wrażenia z Woodstocku wystarczą na całe wakacje i resztę urlopu można (a nawet trzeba) spokojnie poświęcić na powrót do rzeczywistości
że też jest tyle złych opinii o Przystanku...