.
Moderator: Misiek Bielsko
Re: 10 dni na zakarpaciu i poloninach
Extra fotki...
super klimaty - tylko pozazdroscic

super klimaty - tylko pozazdroscic
Y61 GU4
http://airman.org.pl
.
Ostatnio zmieniony pn wrz 09, 2013 8:26 pm przez mazeno, łącznie zmieniany 1 raz.
nawet nie zartuj... no problem...mazeno pisze:a'propos podziekowan - grzes, ja ci jeszcze za hinty francuskie zapomnialem podziekowac, az mi wstyd
tylko sie ciesze jak sie sprawdzily i przydaly...
Y61 GU4
-
Robert_kce
- jestem tu nowy...

Fajne zdjęcia, klimat niesamowity, jak myślisz - przejedzie tę trasę suv w rodzaju x-traila czy crv ? Wybieram się tam już z ćwierć wieku i zazdroszczę, niby tak blisko a zawsze coś stanie na przeszkodzie.
.
Ostatnio zmieniony pn wrz 09, 2013 8:26 pm przez mazeno, łącznie zmieniany 1 raz.
.
no masz....wychodzi na to ,że o mały figiel
upierdliwego mazeniaka bym tam spotkał

upierdliwego mazeniaka bym tam spotkał
gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
LR D2 -skurwiel
a bylo nie jechac w kordonie z przedszkolem? ;P
Bylem w tamtych okolicach ze 3 razy.
Polecam Libuchore - zywy skansen.
I wioski dookola.
Jedna uwaga: osobowka sie nie nadaje na tamte rejony. Tzn teoretycznie jest przejezdne prawe wszystko (czasami trzeba sie napedzic przed blotem)
, ale auto po takiej eskapadzie trzeba cale poskrecac od nowa i wymienic pol zawieszenia.
Nie wiem jak z Xtrailem czy CRV (nie jezdzilem), ale Passat i C5 nie podolalo. Po przyjezdzie elementy gumowe do wymiany, ze 2 lozyska , oslony pod autami, krzye felgi i uj wie co jeszcze. 500 km (bardzo ostroznie jezdzonych) po tamtych okolicach zmeczyly zauwazalnie auta.
I wioski dookola.
Jedna uwaga: osobowka sie nie nadaje na tamte rejony. Tzn teoretycznie jest przejezdne prawe wszystko (czasami trzeba sie napedzic przed blotem)
Nie wiem jak z Xtrailem czy CRV (nie jezdzilem), ale Passat i C5 nie podolalo. Po przyjezdzie elementy gumowe do wymiany, ze 2 lozyska , oslony pod autami, krzye felgi i uj wie co jeszcze. 500 km (bardzo ostroznie jezdzonych) po tamtych okolicach zmeczyly zauwazalnie auta.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
.
Ostatnio zmieniony pn wrz 09, 2013 8:27 pm przez mazeno, łącznie zmieniany 1 raz.
Wojtek_W pisze:Bylem w tamtych okolicach ze 3 razy.
I wioski dookola.
Jedna uwaga: osobowka sie nie nadaje na tamte rejony. Tzn teoretycznie jest przejezdne prawe wszystko (czasami trzeba sie napedzic przed blotem), ale auto po takiej eskapadzie trzeba cale poskrecac od nowa i wymienic pol zawieszenia.
W związku z powyższym ja do "zwiedzania" wynajmuję na miejscu nivę, w ubiegłym roku płaciłem 100$ za wynajęcie na 3 tygodnie + 100 UAH za notariusza, żadnych problemów z Dai, naprawy u wioskowego kowala za kilka UAH wynajem od prywatnego właściciela i tak wynosi taniej niż remont zawiechy, jeżdżąc własnym autem tranzytami sporo gimnastyki miałem z milicją. Upodobali sobie szczególnie drogi prowadzące do przejść granicznych.
Внедорожник я купил
Вот и всё, что нужно мне: полный привод, полный бак, Мои руки на руле.
anubisms pisze: W związku z powyższym ja do "zwiedzania" wynajmuję na miejscu nivę, w ubiegłym roku płaciłem 100$ za wynajęcie na 3 tygodnie + 100 UAH za notariusza, żadnych problemów z Dai, naprawy u wioskowego kowala za kilka UAH wynajem od prywatnego właściciela i tak wynosi taniej niż remont zawiechy, jeżdżąc własnym autem tranzytami sporo gimnastyki miałem z milicją. Upodobali sobie szczególnie drogi prowadzące do przejść granicznych.
A namiar skad miales na auto? Bo osobowka na pewno nie pojade wiecej w tamte rejony. Szkoda auta. Z milicjantami nie mielim problemu. Z pogranicznikami sie zdarzaly (przejscie slowacko - ukrainskie Ubla). I milicjant (zolnierz? ) z posty na przeleczy Uzockiej tez sie raz do snorka przyczepil.
W zapuszczonych wiochach bylismy rowniez - jezdzilismy zreszyta po tych samych miejscach co Wy. A mnie sie to wlasnie podobalo i idealnie wedlug mnie oddaje ducha tej zachodniej Ukrainy. Chata sie ledwo kupy trzyma, ale nowa Dacia przed chalupa stoi. W drewnianej chalupie ze trzecha Chinska plazma podrutowana jakos dziwnie do pradu i satelity. Surrealizm Panie.mazeno pisze:libuchora to centrum wschechswiata przy takim karpackim - tam sa jeszcze strzechy, podczas gdy w libuchorze co drugie podworko ma wypasiona kapliczke i satelity (znaczy, ze ich stac).
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Ja wynajmuję w Mikołajewie k/Lwowa, mam tam rodzinę, i od znajomego mojego kuzyna sobie "pożyczam", nawet klimę do niej zapakował
, jak masz kogoś znajomego na UA to nie ma problemu ze znalezieniem prywatnego auta do wypożyczenia za nieduże pieniądze.
Внедорожник я купил
Aaa... to co innego. Jak nikog z autem nie znam. Patrzylem kiedys na ceny w jakis wypozyczalniach, ale to kosmos byl.
Można popytać taxiarzy, też podpowiedzą kto mógłby wynająć auto, ja w sumie tak dotarłem do nivy i do uaza, a potem okazało się, że niva jest znajomego, też trzeba mocno się targować i w tym pomocny jest tambylec
Внедорожник я купил
.
Ostatnio zmieniony pn wrz 09, 2013 8:27 pm przez mazeno, łącznie zmieniany 2 razy.
Romantycznie.
Miło było się odprężyć z pomocą fotek i komentarzy doń.
Miło było się odprężyć z pomocą fotek i komentarzy doń.
Się te boćki nalatają... Elwood
mazeno
"samotna" wyprawa...odwaga 5+ , choć wiadome że tam mili i pomocni, nam kiedyś koleś spawał połamane drążki o 11 w nocy w starej szopie....bez maski
zwierzyna tak jak piszesz brak bo wykłusowana, to i tak dziw że cokolwiek widziałeś z dziczyzny
super te opisy pod fotami miło pooglądać miejsca w których nogę się już postawiło, że Ci sie chciało 797 fotek opisywać
"samotna" wyprawa...odwaga 5+ , choć wiadome że tam mili i pomocni, nam kiedyś koleś spawał połamane drążki o 11 w nocy w starej szopie....bez maski
zwierzyna tak jak piszesz brak bo wykłusowana, to i tak dziw że cokolwiek widziałeś z dziczyzny
super te opisy pod fotami miło pooglądać miejsca w których nogę się już postawiło, że Ci sie chciało 797 fotek opisywać
i to jest pasja, i jak fajnie sie to oglada...Sanol pisze: że Ci sie chciało 797 fotek opisywać
Y61 GU4
- Fiba
-

- Kontaktowanie:
Super foty i w ogóle cała relacja. 
Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca ,który siedzi w domu.
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
mnie się na ten przykład nie podoba ....bo- to szpetny mazeno pisał 
gg4987422
LR D2 -skurwiel
LR D2 -skurwiel
- Fiba
-

- Kontaktowanie:
Ale Ukraina Ci się podoba.selim pisze:mnie się na ten przykład nie podoba ....bo- to szpetny mazeno pisał
Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca ,który siedzi w domu.
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
- Ciplik
-

Relacja i fotki po prostu rewelacja. Niestety dotrwałem tylko do 350-tego zdjęcia , resztę oglądnę następnym razem.
Ciplik Monterey LTD 3,1 TD '93
Mazda Familia 323 S V (BA) '95 (1.7 TD ISUZU Intercooler)
Mazda Familia 323 S V (BA) '95 (1.7 TD ISUZU Intercooler)
.
Ostatnio zmieniony pn wrz 09, 2013 8:27 pm przez mazeno, łącznie zmieniany 1 raz.