Okolice Kazimierza Dolnego 18-21.08 może ktoś się zaszwęda

Wycieczki, te dalekie i te bliskie... Turystyczne wyjazdy za granice itp.

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
lukas 78

Okolice Kazimierza Dolnego 18-21.08 może ktoś się zaszwęda

Post autor: lukas 78 » pn sie 01, 2011 2:08 pm

Wybieram się do Kazimierza Dolnego 18 do 21 sierpnia. Główny cel zapierścionkować drugą połowę:) ale... może ktoś zabłądzi w tym czasie gdzieś w okolicy i miałby ochotę pojeździć , wyjazd lajtowy misiek na AT kach i bardziej na bulwar niż w błoto i gałęzie. Ewentualnie szukam kogoś kto zna dobrze okolice i znalazłby czas żeby poszwędać się i spalić trochę ON/Pb wypić browara itp. :wink: lub zna traski w tamtych okolicach i opowie co i jak-nie hardcor widokowo i na luzie :lol:
2,5 TDI od dziadka najlepsze na świecie

Madro
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Okolice Kazimierza Dolnego 18-21.08 może ktoś się zaszwę

Post autor: Madro » czw sie 04, 2011 2:59 pm

Jeżeli nie wyjade na urlop,
to chętnie się przyłączę.
Mam blisko.
Ostatnio zmieniony pt sie 05, 2011 6:29 pm przez Madro, łącznie zmieniany 1 raz.
K160

Awatar użytkownika
kpeugeot

Kontaktowanie:

Post autor: kpeugeot » czw sie 04, 2011 5:32 pm

http://www.pulawy4x4.fora.pl/

to klub z tamtych okolic na pewno pomogą :)
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!

Awatar użytkownika
lukas 78

Post autor: lukas 78 » czw sie 04, 2011 9:53 pm

super , mam kontakt jeszcze ze znajomym z innego forum z okolic Radomia , mówi że dobrze zna okolice Janowca i widoki ładniutkie jakby co będę zwoływał przed samym wyjazdem :wink: u mnie temat w 100 % pewny bo mam rezerwację noclegów już przedpłaconą w Kazimierzu , jakby ktoś jeszcze chętny to zapraszam , w kupie siła :)

Awatar użytkownika
harakiri

Post autor: harakiri » wt sie 09, 2011 11:58 pm

Ostrzeżenie. Miejscowa ludność czyli Aborgeni bardzo negatywnie nastawieni do naszego hobby. Doświadczyłem tego podczas jazdy quadem. Kolega z którym jechaliśmy wpadł w pułapkę - płytka 40-centymetrowej głębokości kałuża stała się półtorametrowym wilczym dołem http://www.youtube.com/watch?v=heOGTUUFU10 . Strach pomyśleć, że można było wjechać tam terenówką Sam wpadłem do rowu przekopanego w poprzek drogi i przykrytego gałęziami. Koniecznie poszukaj kogoś, kto zna okolice. Ładna, łatwa i legalna trasa prowadzi z Kazimierza poprzez Męćmierz do Podgórza. Traska jest dość krótka. Można spróbować legalnie wjechać jeszcze na Skarpę Dobrską. Na jej szczycie poza rewelacyjnym widokiem są resztki słowiańskiego grodziska. O drogę wjazdową na skarpę zapytaj w Podgórzu. Polecam też wycieczkę do Janowca korzystając z przeprawy promowej. W Janowcu warto zobaczyć widok z krużganków zamkowych i zjeść rewelacyjny obiad w klimatycznej "Quchni Na Podzamczu". Jeśli prom będzie kursował to możesz nocować nie w Kazimierzu tylko właśnie w Janowcu np w "Oblasówce" http://www.oblasowka.pl/htm/2_kontakt.html . Znam okolice Kazi i Jano i chętnie bym Ci osobiście pomógł ale w Twoim terminie będę w innych stronach

Awatar użytkownika
lukas 78

Post autor: lukas 78 » śr sie 10, 2011 9:04 am

tak to jest z tymi tubylcami jeden by ci serce oddał a drugi łeb urwał :lol: szkoda ,że masz inne plany, co do noclegów to mam już rezerwację zrobioną na pokój z kominkiem na krakowskiej w Kazimierzu, ale z dobrej knajpy w Janowcu skorzystam. Nie wiem jak wyjdzie z kontaktami na wyjazd bo jak do tej pory tylko Madro dał mi namiary na PW (pozdrowienia) z forum mitsumaniaki miałem odzew z Radomia ale jak zapytałem o telefon na PW to cisza. Kazdy ma jakies swoje plany i nie ma co się dziwić. Trasa którą opisujesz http://maps.google.pl/maps?hl=pl&rlz=1T ... a=N&tab=wl
w ostateczności zrobię tak ,że ustawię automapę na profil terenowy i zobaczymy gdzie dojadę.

Awatar użytkownika
ogoor

Post autor: ogoor » ndz sie 14, 2011 8:17 pm

Jeździłem po tych okolicach turystycznie. Jedno auto, bez orania pól, katowania bezdroży i było super. Lokalne szutry i polne drogi dostarczają wystarczającą ilość wrażeń pod warunkiem, że nie są traktowane jako poligon doświadczalny ale dojazd do ciekawych miejsc. :)2 Dla lokalesów byłem po prostu uprzejmy; "dzień dobry", rączka w górę itd. Z atakami się nie spotkałem (albo miałem szczęście, nie napotykając pomysłowych dobromirów i ich dzieł jak harakiri).

Lucas 78; kup sobie papierową mapę w rozsądnej skali, zobacz na mapie lub w przewodniku co byś chciał zobaczyć i pojedź tam autem drogą która Ci odpowiada. Zachowując szacunek dla tubylców, cudzej własności, pieszych i rowerzystów, motyli, żabek i żuczków powinieneś wyjść z tego cało. :D

No chyba, że źle trafisz. :)21

Po okolicach Kazimierza wycieczkuje jakaś komercyjna firma, widziałem jakieś UAZy i LRy z napisami o "poznawaniu kazimierskich wąwozów" czy jakoś tak, ale nie wiem czy cywilowi zdradzą swoje tajemnice.( ?? )
Widziałem też wypożyczalnie quadów i to niezbyt dobrze wróży, jeżeli chodzi o podejście lokalesów do świadomych użytkowników 4x4.

Awatar użytkownika
lukas 78

Post autor: lukas 78 » pn sie 15, 2011 8:37 pm

dzięki za info, o tej firmie czytałem w necie ... zobaczymy jak będzie wyjazd w czwartek mam kontakt z Madro i może będzie 2-3 auta więc ok ,jakby co bedzie wycieczka tylko we dwoje...Pajero dopieszczone czeka na kilometry jak ktos chętny zapraszam :)14

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wycieczki”