Hala Miziowa zima
Moderator: Misiek Bielsko
Hala Miziowa zima
Witam serdecznie Szanowne Grono,
Nazywam sie Maciek i to moj pierwszy post na Forum.
Poszukuje informacji na temat wjazdu na Hale Miziowa w zimie.
Znalazlem post z 2009 sugerujacy ze jest to mozliwe, wspominajacy o wymaganym zezwoleniu (?)
Zastanawiam sie nad wyjechaniem pod schronisko na przelomie grudnia/stycznia.
Bardzo prosilbym o informacje dotyczace podjazdu, procedury zalatwiania pozwolenia, konsekwencji jego braku etc.
Pozdrawiam serdecznie
maciek
Nazywam sie Maciek i to moj pierwszy post na Forum.
Poszukuje informacji na temat wjazdu na Hale Miziowa w zimie.
Znalazlem post z 2009 sugerujacy ze jest to mozliwe, wspominajacy o wymaganym zezwoleniu (?)
Zastanawiam sie nad wyjechaniem pod schronisko na przelomie grudnia/stycznia.
Bardzo prosilbym o informacje dotyczace podjazdu, procedury zalatwiania pozwolenia, konsekwencji jego braku etc.
Pozdrawiam serdecznie
maciek
Re: Hala Miziowa zima
Jak byłem, to schronisko woziło skuterem za małą opłatą, a śnieg był taki, że Kyronem 40 minut wykopywałem się z parkingu na dole (po poprzednich 40 minutach odkopywania auta). O zezwoleniach nie wiem, ale jak jest biało, to samochód nie ma co tam szukać. Pamietam też taką zimę, że na orczykach trzeba sie było schylać pod słupami. Jeśli dobrze pamiętam z lata, to droga przecina trasy narciarskie - konsekwencją wyrycia rowu przez stok może być kijek w d....
P.S. Z ciekawości sprawdzałem, że z Bielska można zamówić lot śmigłowcem
P.S. Z ciekawości sprawdzałem, że z Bielska można zamówić lot śmigłowcem

Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru
Do Hali Szczawiny to osoba prowadząca bar na tej hali dojeżdżała trasą narciarską nr 5.
Załatwienie zezwolenia nie będzie takie proste ,może się okazać że mogą ją otrzymać osoby prowadzące:chonisko,bar łub własiciele tereny(część hali Miziwej ma prywatnych właścicieli).
Zezwolenie wydaje nadleśnictwo w Jeleśni(trasa narciarka nr 5 przebiega przez tereny należące do lasów państwowych i obowiązują przepisy ,które dotyczą jazdy po lesie) może być wymagana zgoda zarządcy który aninistruje trasą narciarską
Załatwienie zezwolenia nie będzie takie proste ,może się okazać że mogą ją otrzymać osoby prowadzące:chonisko,bar łub własiciele tereny(część hali Miziwej ma prywatnych właścicieli).
Zezwolenie wydaje nadleśnictwo w Jeleśni(trasa narciarka nr 5 przebiega przez tereny należące do lasów państwowych i obowiązują przepisy ,które dotyczą jazdy po lesie) może być wymagana zgoda zarządcy który aninistruje trasą narciarską
Aro 243d 2.5D
Tarpan Honker 2.5d
Tarpan Honker 2.5d
Kup 10 kilo cukru i 3 skrzynki browara, w razie jakiejś akcji to robisz za zaopatrzenie. Flaszka pod siedzeniem w razie komplikacji
Z każdym idzie się dogadać.
Jechałem kiedyś zimą na Halę Krupową tyle że nie miałem cukru.
Przejdzie na bank.

Jechałem kiedyś zimą na Halę Krupową tyle że nie miałem cukru.

Przejdzie na bank.

W160
PajeroLong SS
PajeroLong SS
Dzieki za wszystkie informacje,
Bardzo podoba mi sie pomysl z flaszka i cukrem ale zamierzam posiedzic w schronisku kilka dni i boje sie ze samochod moze przez ten czas kluc w oczy na tyle ze pomysl "na samochod dostawczy" nie wypali
Zadzwonie do nadlesnictwa i zobaczymy co powiedza.
W razie czego wie ktos gdzie mozna bezpiecznie zostawic samochod na dole?
pozdrawiam
maciek
Bardzo podoba mi sie pomysl z flaszka i cukrem ale zamierzam posiedzic w schronisku kilka dni i boje sie ze samochod moze przez ten czas kluc w oczy na tyle ze pomysl "na samochod dostawczy" nie wypali

Zadzwonie do nadlesnictwa i zobaczymy co powiedza.
W razie czego wie ktos gdzie mozna bezpiecznie zostawic samochod na dole?
pozdrawiam
maciek
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
W życiu tam nie wyjedziesz zimą... Na dole jest sporo miejsc, gdzie można auto zostawić i do schroniska wyjechać ratrakiem. Dogadali się na miejscu z jakimś pensjonatem i po problemie.
PodpuszczaszMisiek Bielsko pisze:W życiu tam nie wyjedziesz zimą...

Lubię takie akcje, chyba się wybiorę w tamte rejony tej zimy

W160
PajeroLong SS
PajeroLong SS
Nie wiem co o tym sadzic ja nie mam doswiadczenia z jazda w sniegu ale tym sie udalo:
http://www.forumsamochodowe.com/forum-m ... ilsko.html
tyle ze nie wiem w koncu czy dotarli na szczyt Pilska czy na hale szczawiny troszke ten tekst niejednoznaczny. Na zdjeciach nie widac tez lancuchow????
maciek
http://www.forumsamochodowe.com/forum-m ... ilsko.html
tyle ze nie wiem w koncu czy dotarli na szczyt Pilska czy na hale szczawiny troszke ten tekst niejednoznaczny. Na zdjeciach nie widac tez lancuchow????
maciek
To jakaś marketingowa pokazówka dla leszczy
a to na zdjęciach to jakaś litość a nie zima
My tu mówimy o ZIMIE 60-70 cm w zwyż
Wtedy zaczyna się walka, 0,5 atm w kole i wio koniki

My tu mówimy o ZIMIE 60-70 cm w zwyż

Wtedy zaczyna się walka, 0,5 atm w kole i wio koniki

W160
PajeroLong SS
PajeroLong SS
Jak mieszkałem w tym schronisku to wskazali mi miejsce do parkowania w jakimś pensjonacie na dole i zabrali na góre skuterem. Fajne miejsce na narty, śmiem twierdzić, że najlepsze Polsce, mimo stuletniej wyciągów.
To pajero sport wyjechało do Hali Szczawiny, stromo sie robi dalej. Łańcuchy były na tylnej osi.
To pajero sport wyjechało do Hali Szczawiny, stromo sie robi dalej. Łańcuchy były na tylnej osi.
Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
Dokładnie, najlepsza miejscówki w Polsce.