szuflady
Moderator: Marcin-Kraków
Re: szuflady
paczki?
Kup prowadnice blumma. Moze nie do konca po taniosci, ale nie ma lepszego rozwiazania. I spokojnie moga nawet 50kg utrzymac. Maja hamulec itd...
Kup prowadnice blumma. Moze nie do konca po taniosci, ale nie ma lepszego rozwiazania. I spokojnie moga nawet 50kg utrzymac. Maja hamulec itd...
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Wojtek_W pisze:paczki?
Prowadnice bluma, może i mają nośność 50kg, ale szafka na patelnie w kuchni pracuje w nieco innych warunkach niż szuflada w bagażniku auta terenowego. Nie będzie robiło i prędzej czy później rozleci się, zwłaszcza obciążone 50kg.
To fajnie, ze wiesz, bo ja mam od lat chyba 4 i robi przewysmienicie.
Wszyscy po kolei zmieniaja u siebie na bluuma. Dobrze zrobiona szuflada i nic sie nie rozleci. A obciazane jest czasami baaardzo znacznie.
Wszyscy po kolei zmieniaja u siebie na bluuma. Dobrze zrobiona szuflada i nic sie nie rozleci. A obciazane jest czasami baaardzo znacznie.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
- Jaaareeek !
-
zawsze można użyć łożysk krytych zamontowanych w dwóch rzędach na boczkach (na sworzniach),
a do szuflady przykręcić rury kwadratowe po bokach i będzie jeździło pomiędzy łożyskami.
a do szuflady przykręcić rury kwadratowe po bokach i będzie jeździło pomiędzy łożyskami.
Duzo tansze rozwiazanie, ale tez nie pozbawione wad. Trzeba wymylec jakis sensowny ograniczik do tego. Taki poprostu "na twardo" wylamie predzej czy pozniej sie z drewna. A juz na pewno jak sie kiedys ruszy z otwartymi drzwiami to szuflada zostanie.
No i szyna zawsze ogarnicza ruch lewo/prawo dodatkowo.

Pomijam latwosc wyjmowania. Cyk! i na wierzchu
Gotowe do zaimplementowania rozwiazania. A mam jeszcze kolege, ktory kkuchnia na wymiar robi i jest dystrybutorem.

Pomijam latwosc wyjmowania. Cyk! i na wierzchu
Gotowe do zaimplementowania rozwiazania. A mam jeszcze kolege, ktory kkuchnia na wymiar robi i jest dystrybutorem.

Takie też się sprawdzają,od dwóch lat pełne podskakują a cena jakby niższa i mniej miejsca potrzebują.
http://www.ebay.co.uk/itm/SOFT-AUTO-CLO ... 337fce8b15
http://www.ebay.co.uk/itm/SOFT-AUTO-CLO ... 337fce8b15
Na pewno robia robote.
Po dwoch latach przekrecasz na nowe i po sprawie.
Mi nawet nie chodzilo o bluuma jako takiego, ale o wlasnie taki typ prowadnic.

Po dwoch latach przekrecasz na nowe i po sprawie.
Mi nawet nie chodzilo o bluuma jako takiego, ale o wlasnie taki typ prowadnic.