Maglite tuning
Moderator: Marcin-Kraków
Maglite tuning
Używam od lat Maglite 3D z diodą.
Dobra to i mocna latarka, ale przy obecnych "chińskich latareczkach" z 3 watowymi diodami cree to mój stary Maglite wypada bardzo blado.
I tu pytanie, czy ćwiczył ktoś już ztjuningowanie takiej latarki i zamontowanie w niej mocniejszego źródła światła ?
Np 3 watowego ?
Dobra to i mocna latarka, ale przy obecnych "chińskich latareczkach" z 3 watowymi diodami cree to mój stary Maglite wypada bardzo blado.
I tu pytanie, czy ćwiczył ktoś już ztjuningowanie takiej latarki i zamontowanie w niej mocniejszego źródła światła ?
Np 3 watowego ?
- Misiek Cypr
-
Re: Maglite tuning
Kup chinczyka I nie marudz.
Tez kiedys kupowalem Wolflighty Ex'owe. Drogie cholerstwo a jednak psujne I ciezkie, licho swiecilo, ale myslalem, ze Ex'y tak maja. Odkad odkrylem, taniutkiego Ex'owego Energizera, psujny tak samo jak Wolf, ale duuuuzo lzejszy I cena taka, ze jak sie zepsuje, to jnie czekam 3 miechy na czesci, tylko kupuje nowego.
Tez kiedys kupowalem Wolflighty Ex'owe. Drogie cholerstwo a jednak psujne I ciezkie, licho swiecilo, ale myslalem, ze Ex'y tak maja. Odkad odkrylem, taniutkiego Ex'owego Energizera, psujny tak samo jak Wolf, ale duuuuzo lzejszy I cena taka, ze jak sie zepsuje, to jnie czekam 3 miechy na czesci, tylko kupuje nowego.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
No własnie mam takie "chińskie cudeńka", ale z moim Maglitem jestem zżyty emocjonalnie. I dlatego zapragnąłem go trochę "podkręcić"
Pytanie czy jest to wogóle możliwe, tzn po prostu wstawić [wlutować] mocniejszą diodę i cieszyć się dobrą latarką z mocnym swiatłem i fajnym narzędziem obronnym w jednym

coś tu pisują, ale nie mój "level" językowy
http://www.candlepowerforums.com/vb/sho ... -Cree-XP-E

Pytanie czy jest to wogóle możliwe, tzn po prostu wstawić [wlutować] mocniejszą diodę i cieszyć się dobrą latarką z mocnym swiatłem i fajnym narzędziem obronnym w jednym

coś tu pisują, ale nie mój "level" językowy
http://www.candlepowerforums.com/vb/sho ... -Cree-XP-E
Ostatnio zmieniony czw sie 28, 2014 9:38 pm przez Piotrek M, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
zaraz wyślę Tobie namiar na PW
na gościa który takie rzeczy robi
jednak licz się z niemałym wydatkiem .
robił mi kilka latarek i
dodaje tyle jadu ,że ciężko utrzymać latarke w ręku
robił mi kilka latarek i

Ten kto wolny nad swym losem nie płacze
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
-
-
poszło PW 

KedekPatryk 160 pisze:zaraz wyślę Tobie namiar na PW
robił mi kilka latarek i![]()

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Mialem w reku te forumowe "tuningowane" latarki. Swieca mega dobrze.
Przy maglite'ach (sam mam kilka) dzien do nocy.
Ale.. ostatnio zamowilem znajomemu mysliwemu to:
http://www.nitecore.com/productdetail.aspx?id=75
Nosz karwa... poprostu nie ten level swiatla, abstrakcja i jazda jak po narkotykach.
Mozna za ~600-700 zeta dostac
http://www.aliexpress.com/item/1PC-NITE ... 88136.html
Przebija 10x wszystko co do tej pory mialem w rekach. Maglity zostaw sobie w klasycznym stanie a zamow to. GWARANTUJE, ze bedziesz zbieral szczeke z podlogi
Zreszta chlopaki z candlepowerforums ten nie potrafia sie nadziwic.

Przy maglite'ach (sam mam kilka) dzien do nocy.
Ale.. ostatnio zamowilem znajomemu mysliwemu to:
http://www.nitecore.com/productdetail.aspx?id=75
Nosz karwa... poprostu nie ten level swiatla, abstrakcja i jazda jak po narkotykach.

Mozna za ~600-700 zeta dostac
http://www.aliexpress.com/item/1PC-NITE ... 88136.html
Przebija 10x wszystko co do tej pory mialem w rekach. Maglity zostaw sobie w klasycznym stanie a zamow to. GWARANTUJE, ze bedziesz zbieral szczeke z podlogi
Zreszta chlopaki z candlepowerforums ten nie potrafia sie nadziwic.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
-
-
...łiiiitam
uważam ,że nie ma rewelacji aż takiej jak na thrunite catapult
mam V2 i V5
można przechodzić po snopie światła na druga stronę rzeki
500metrów widać jak na dłoni
uważam ,że nie ma rewelacji aż takiej jak na thrunite catapult
mam V2 i V5
można przechodzić po snopie światła na druga stronę rzeki

500metrów widać jak na dłoni
-
-
nie nie Kedek , gościu z okolicy poznania mi robi przy latarkach .klucz13 pisze: Kedek
Tutaj jest troche:
http://www.torch.pl/forum/index.php/top ... te+3d.html
- uzyj ichniejszej szukajki i bedziesz mial krok po kroku w kilku opcjach.
http://www.torch.pl/forum/index.php/top ... te+3d.html
- uzyj ichniejszej szukajki i bedziesz mial krok po kroku w kilku opcjach.
-
-
tak czy srak sam tego nie zrobi
lepiej oddać komuś kto robił to dziesiatki razy z powodzeniem niż zeebać se latarke za kilka stówek .
na torchu nie ma nic w porównaniu ze swiatelka.pl
lepiej oddać komuś kto robił to dziesiatki razy z powodzeniem niż zeebać se latarke za kilka stówek .
na torchu nie ma nic w porównaniu ze swiatelka.pl
Zdzisława ponękaj.
Może coś zaradzi na Twój ból
Może coś zaradzi na Twój ból

XJ4.0... nastała era 4.2Donkey 
Jeśli coś się nie daje naprawić, znaczy, że nie było zepsute.

Jeśli coś się nie daje naprawić, znaczy, że nie było zepsute.
Zarąbiste są polskie latarki Mactronic. Używa ich wojsko i policja, ja też taką mam. Używałem już różnych światełek w moim drugim hobby i mactronic są rewelacyjne i przy okazji polskie i nie tak drogie.
http://www.mactronic.pl/pl/index.html
http://www.mactronic.pl/pl/index.html
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
A, zapomniałem że chodzi mi o serię tactical.
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jak Patryk wcześniej wspomniał na swiatelka.pl jest kilku magików którzy tuningują latarki.Miałem do niedawna dwie latarki firmy fenix i myślałem że nie ma nic lepszego, do czasu kupienia dwóch światełek convoy S2 .Źródło zasilania ogniwo lit.jon. 18650, prawie 900 lumenów, różne tryby mocy, można przed zakupem wybrać barwę diody, skupione lub rozproszone świato, po prostu bajka i za kwotę około 120 zł.
cena do przełknięcia choć ciężkobucz_ pisze:Jak Patryk wcześniej wspomniał na swiatelka.pl jest kilku magików którzy tuningują latarki.Miałem do niedawna dwie latarki firmy fenix i myślałem że nie ma nic lepszego, do czasu kupienia dwóch światełek convoy S2 .Źródło zasilania ogniwo lit.jon. 18650, prawie 900 lumenów, różne tryby mocy, można przed zakupem wybrać barwę diody, skupione lub rozproszone świato, po prostu bajka i za kwotę około 120 zł.

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
w dziale sprzedam szukaj Dariusza70, czytaj , pytaj. Na tamtym forum w ogóle kultura a nie taka pyskówa jak u nas 

czyżbyś sugerował że tu nie ma kulturybucz_ pisze:w dziale sprzedam szukaj Dariusza70, czytaj , pytaj. Na tamtym forum w ogóle kultura a nie taka pyskówa jak u nas

Jeszcze wspomnę o ogniwach 18650 litowo jonowych. Mamy w akumulatorze niewiele większym niż bateria AA zgromadzoną energię porównywalną z trzema bateriami AA. Co przekłada się nam na bardzo kompaktowe wielkości latarek, ogniwa te są stosowane w bateriach laptopów i można kupić je za parę złotych z rozbieranych baterii. Dodatkowym kosztem około 20 zł jest ładowarka. Latarki posiadają wbudowane moduły które zabezpieczają ogniwa przed nadmiernym rozładowaniem tak więc zakupione ogniwo powinno służyć bez problemu kilka lat(oszczędność na zakupie baterii).
Kultura ogólnie jest, ale tam za przekleństwo dostaje się bana, jak u nas miało by to obowiązywać to przed końcem roku mocno wyludniło by się.
-
-
ogniwa porządne są po około 5 dych za sztukę
cała reszta jest lipa , szkoda kasy wg mnie bo trzeba w teren ze sobą brać pięć kompletów ogniw
jak się idzie w nocy do lasu to żartów nie ma .
cała reszta jest lipa , szkoda kasy wg mnie bo trzeba w teren ze sobą brać pięć kompletów ogniw

jak się idzie w nocy do lasu to żartów nie ma .
Kupowałem od chłopaków ze światełek ogniwa i ani razu się nie naciąłem z tym ,że najczęściej panasonic, sanyo lub lg i zawsze trzymały deklarowaną pojemność.
a kto tu karwa przeklina ?bucz_ pisze:Kultura ogólnie jest, ale tam za przekleństwo dostaje się bana, jak u nas miało by to obowiązywać to przed końcem roku mocno wyludniło by się.

np Sygma na kościół 

Wracając do ogniw to ważną kwestią jest przechowywanie. Trzeba uważać aby trzymając akumulator zapasowy np w kieszeni nie mieć przypadkiem jakiś przedmiotów metalowych który mogą spowodować zwarcie. Lit jon przy zwarciu w najlepszym wypadku poparzy a w najgorszym zapali się płomieniem.