Pierwsze pytanie czy starcza 15ton, czy jednak 22t

Drugie, czy 12 metrów często się przydaje, czy krótszy, 8-10m wystarcza.
Planuję 12m 22t ale wykrwawiłem się w tym sezonie i chciałbym na ile możliwe po taniości.
Moderator: Marcin-Kraków
No przecie wiem ...Zibi pisze:Sam się nie wyciagniesz więc pierwsze pytanie - z jakimi autami jeżdzisz. Do peepa spokojnie 15,5 tony starczy ale jak się kolega parchem zakopie to powiesz mu żeby swój wyciagnał? ( kinetyk znaczy się). Długosc zależy od terenu. W górach spokojnie starczy nawet 6 metrów, na piaskach i torfie czy dłuzszy tym lepszy.
Ale to dopiero jak przyjedzie jakiś Parchatym i zrobi to w stylu Parchatych.lech. pisze:\
Albo jemu krzywdę zrobisz, albo sobie i przy okazji kumpli wystraszysz.
lech. pisze:Zafunduj mu wincha, to mu na zdrowie wyjdzie.
Żadne tam gumki od gaci. Albo jemu krzywdę zrobisz, albo sobie i przy okazji kumpli wystraszysz.
Lepiej robić test IQ.RudeBoy pisze:Sprzedawcy kinetyków powinni przy zakupie wymagać okazania pozwolenia na broń.
Bo kinetyk wyłącza niektórym myślenie. Zapina go taki dekiel byle gdzie, nak*wia ile fabryka dała pod jakimiś dziwnymi kątami, dramat... już pominę to w jakim stanie niektórzy mają te liny...Damian pisze: zgadzam się w pełnej rozciągłości
po 10 latach używania kinetyków, w pewnym momencie po prostu nie kupiłem nowego.
nie wyciągam nikogo kinetykiem, nie pozwalam podpinać do siebie, proponuję użycie windy - jak się komuś spieszy i nie chce, to odjeżdżam poza zasięg rażenia.
za dużo już widziałem.
Dokładnie.Damian pisze:niestety, nawet najbardziej przewidujący kierownik nie ma wpływu na:
- zachowanie wyciągającego/wyciąganego
- zmęczenie materiału kinetyka
- zmęczenie materiału zaczepów
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości