Kiedy Cię obrazilem?Misiek Cypr pisze:Bastujcie chlopaki, bo mi sie niedobrze robi.
Chmurka, dostales merytoryczne odpowiedzi, a Kabal nawet dla Ciebie wysilek fizyczny zrobil, zebys skumal, ze dobrze Ci odradzamy, a teraz nas obrazasz.
Z gadki, prezentujesz poziom z gimbazy. Nie obchodzi mnie ile masz lat.
koło zapasowe na masce
Moderator: Marcin-Kraków
-
Re: koło zapasowe na masce
Pajero 92 2,5 TD 

- Misiek Cypr
-
Tu nas wszystkichqmulus pisze:Przekonywania raczej o tym że się urwie itp przez lanserow Z pod biedry. Ewentualnie wezmę 1 zapas w pełnym wymiarze a drugi mniejszy. Na klapie z tyłu się nie zmieszczą :-/

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
-
jakich wszystkich ? podziekowalem koledze ze targal kolo na maske pajero i wymienilem pare zdan z dwoma innymi a ty jestes tym urażony ? jesli cie obrazilem to przepraszam 

Pajero 92 2,5 TD 

- Misiek Cypr
-
Ja mam gruba skore, ale staram sie nikogo nie obrazac, a wlasciwie to nie cisnieniowac.
Tobie radze to samo i tyle
Tobie radze to samo i tyle
513549044
513549044
Weźcie się napijcie, weekend jest, luzować gumy w gaciach 

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
-
Właśnie mnie suszy dziś :-/ nie służy polskiemu organizmowi germanskie piwo :-/
Pajero 92 2,5 TD 

Nie kasztanić
Byłem ciekaw ile przy 35/12.5 będzie widać...

Byłem ciekaw ile przy 35/12.5 będzie widać...

Nawet jak zabrać po 1/3 z wysokości i średnicy - dalej nic nie będzie widać
Ujęcie robione spod samej góry szyby, jak siądzie ktoś kto ma 1.50 a nie 1.95 to mu zostanie po gwiazdach nawigować...

Ujęcie robione spod samej góry szyby, jak siądzie ktoś kto ma 1.50 a nie 1.95 to mu zostanie po gwiazdach nawigować...
Tak sie zastanawiam czytając te 5 stron, czy naprawdę potrzeba aż 2 kół na zapas?
Jak strzeli jedno, zawsze można po zmianie zacząć szukać wulkanizacji i nie ma chyba takich rejonów, gdzie nikt nie mieszka i nie jeździ samochodami (gdzie jedziesz na wyprawe) by nie znaleźć kogoś kto naprawi koło.
Osobiście mam tylko zapas, bez żadnych dętek i na żadnym dalszym wyjeździe mi się nie przydał (zrobiłem w sumie na dalszych wyjazdach ok. 25kkm).
Za to prawie na każdej imprezie u nas zmieniałem koło
Jak strzeli jedno, zawsze można po zmianie zacząć szukać wulkanizacji i nie ma chyba takich rejonów, gdzie nikt nie mieszka i nie jeździ samochodami (gdzie jedziesz na wyprawe) by nie znaleźć kogoś kto naprawi koło.
Osobiście mam tylko zapas, bez żadnych dętek i na żadnym dalszym wyjeździe mi się nie przydał (zrobiłem w sumie na dalszych wyjazdach ok. 25kkm).
Za to prawie na każdej imprezie u nas zmieniałem koło

WJ21
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie
-
ostatnio moj kolega wpadl do rowu , obydwie felgi poszly w diably, gdyby nie to ze bylismy na 2 auta to byla by duza lipa zwlaszcza ze bylismy dosc daleko od cywylizacji (ok 400 km) od najblizszej wiochy
Pajero 92 2,5 TD 

Kwestia szczęścia... 90 tysięcy/3 lata przejechałem bez kapcia, potem w Rumunii rozwalona na kamieniu ta opona co na masce leży... wg świadków podbity przednim kołem kamień ustawił się na sztorc i pociął bok tylnego... szczęście, że totka kreślić tylko. Powrót do kraju, kupiona 1 nowa druga nowa była na zapasie, żonglerka oponami i felgami... i tydzień było ok, potem prawy przód standard kapeć, dzień później to samo na innej oponie... która okazała się być od środka pęknięta wzdłuż i schodziło powietrze... kumulację miałem, kurde.
Po tym mam dylemat czy nie myśleć o czymś jeszcze jak dalszy wyjazd wyskoczy
Tylko właśnie co... kombinować z dętkami, spec zestawami do klejenia, samą oponę luzem do zapasu przywiązać, dwa koła na zderzak z tyłu...
Rumunia czy inna cywilizacja to najwyżej dzień drogi innym autem do miasta gdzie naprawisz/znajdziesz cokolwiek żeby pojechać dalej, to nie ma sensu kombinować.
Po tym mam dylemat czy nie myśleć o czymś jeszcze jak dalszy wyjazd wyskoczy

Rumunia czy inna cywilizacja to najwyżej dzień drogi innym autem do miasta gdzie naprawisz/znajdziesz cokolwiek żeby pojechać dalej, to nie ma sensu kombinować.
No to jak 2 koła i 2 samochody to z każdego bieżesz po jednym zapasie i kulacie się powoli do najbliższego wulkanizatora.
Teoretycznie to można wjechać np w kolczatkę i stracić 4 koła, ale to nie powód by wozić 4 w zapasie.
Nie można przesadzać bo na wyjeździe 3/4 powierzchni zajmą części zapasowe zamiast bagażu.
Co ma się stać i tak się stanie
Będziesz miał 2 na zapasie to strzelą ci 3 itd...
Teoretycznie to można wjechać np w kolczatkę i stracić 4 koła, ale to nie powód by wozić 4 w zapasie.
Nie można przesadzać bo na wyjeździe 3/4 powierzchni zajmą części zapasowe zamiast bagażu.

WJ21
Dlatego się tylko zastanawiam, zamiast wiązać coś do maskinissterr pisze: Co ma się stać i tak się stanie![]()

Z tą Santaną zapomniałem :oops: ale może w poniedziałek będę pamiętał :)21
Wrzucę też do L200 kolo na maskę, powinno być ciekawie bo u mnie bardzo wąska szyba jest.
A teraz jeszcze taka opcja mi się nasuwa, może jakoś udało by się jakiegoś "space saver" to bo dużo mniejsze to to i rośnie po napompowaniu ;) nie wiem jak to po polsku się nazywa ale chodzi mi o oponę, która wraz z felgą jest rozmiarów np. 16 a po napompowaniu opona rośnie i mamy 18. No i jest wąska wiec lepsza widoczność. Tylko zapomnij o jeździe w terenie :)21
Filmik:
http://m.youtube.com/watch?v=gNM95duaOvg
Wrzucę też do L200 kolo na maskę, powinno być ciekawie bo u mnie bardzo wąska szyba jest.
A teraz jeszcze taka opcja mi się nasuwa, może jakoś udało by się jakiegoś "space saver" to bo dużo mniejsze to to i rośnie po napompowaniu ;) nie wiem jak to po polsku się nazywa ale chodzi mi o oponę, która wraz z felgą jest rozmiarów np. 16 a po napompowaniu opona rośnie i mamy 18. No i jest wąska wiec lepsza widoczność. Tylko zapomnij o jeździe w terenie :)21
Filmik:
http://m.youtube.com/watch?v=gNM95duaOvg
Wysokość liftu należy dopasować do wzrostu teściowej
L200 4d56
L200 4d56
są musy do opon ( później trzeba to wygrzebać ze środka (takie w butelkach co sie przez wentelek wlewa) miałem w Parchu w razie W przez 4 lata... nie wykorzystałem 

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
To nie złapiesz gumy .nissterr pisze:No to jak 2 koła i 2 samochody to z każdego bieżesz po jednym zapasie i kulacie się powoli do najbliższego wulkanizatora.
Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca ,który siedzi w domu.
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
-
ostatnio zawracalem na łace na ktorej lezal kawalek cegly, otworzyla mi popone jak otwieracz puszke :/
Pajero 92 2,5 TD 

- Misiek Cypr
-
Mialem rozne rzeczy na pace, a zawsze zatrzymywala mnie pierdola, ktorej nie mialem.
Na kazdym z moich statkow, mamy czesci za milion dolarow, a zatrzyma nas brak czesci za piataka, ktorej akurat nie mamy.
Tak to jest, ze jak masz w zapasie, to sie nie przyda.
Na kazdym z moich statkow, mamy czesci za milion dolarow, a zatrzyma nas brak czesci za piataka, ktorej akurat nie mamy.
Tak to jest, ze jak masz w zapasie, to sie nie przyda.
513549044
513549044
Albo jeszcze inaczej. Można zrobić 2000 km tłukąc auto wokół komina i nic. A wystarczy raz pojechać gdzieś dalej. 

jakie widzisz, nadużywasz słowa "widzisz"
nie widzi i jedzie sobie dalej aż zobaczy w lusterkach
edyta:
w landrynie kierownik siedzi w zupełnie innej pozycji niż w "tych tam innych". Dostojna pozycja "dosiadu kibla" pozwala widzieć co nieco (podkreślam: co nieco) nawet z kołem na masce, ponad to zalecam niedowiarkom oglądnięcie: przodu serii czy Defa a "innego" (tu idący za tym wysiłek intelektualny również polecam w celu dostrzeżenia poziomu maski i poziomu dolnej krawędzi przedniej szyby), dalej zalecam oglądnięcie jak skonstruowana jest maska serii czy defa, zawiasy, zamek, podpora maski. Zwracam też uwagę na drobiazg taki, że fabrycznie seria czy def ma opony typu "szlaurafen".
Jeśli tego mało komuś, by zrozumieć, że te inne to nie seria czy def z wszelkimi konsekwencjami to dajmy temu komuś w spokoju uczynić kolejną i nie ostatnią głupotę na własny rachunek. Jako, że chcącemu krzywda się nie dzieje, niech se ma (to) z wszelkimi konsekwencjami.
Ostatnio zmieniony ndz lut 01, 2015 10:35 pm przez bert, łącznie zmieniany 1 raz.
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
qmulus pisze:ostatnio zawracalem na łace na ktorej lezal kawalek cegly, otworzyla mi popone jak otwieracz puszke :/
Kup sobie porządne opony a nie na jakis poponach klejonych z kondonów jezdzisz.

Zrób wieszak na zapas na zderzaku drugi na bagażnik dachowy i po temacie.
W260 2.8D 32MT/32M+S
-
sa lepsze od bfgoodrich bo takich uzywam?przem81 pisze:qmulus pisze:ostatnio zawracalem na łace na ktorej lezal kawalek cegly, otworzyla mi popone jak otwieracz puszke :/
Kup sobie porządne opony a nie na jakis poponach klejonych z kondonów jezdzisz.![]()
Zrób wieszak na zapas na zderzaku drugi na bagażnik dachowy i po temacie.
Pajero 92 2,5 TD 

Co do BfGoodrich to moim zdaniem opony te są mocno przereklamowane.
Pytanien jest jaki rozmiar i rodzaj opon jest potrzebny, czasami niestety nie ma alternatywy dla BfG, albo jest mocno ograniczona.
Mocną stroną Bfg jest dostępnosć.
Są lepsze opony od Bfg.
Pytanien jest jaki rozmiar i rodzaj opon jest potrzebny, czasami niestety nie ma alternatywy dla BfG, albo jest mocno ograniczona.
Mocną stroną Bfg jest dostępnosć.
Są lepsze opony od Bfg.
W260 2.8D 32MT/32M+S
widzisz

a to o czym piszesz jest mówione od początku, że zwłąszcza w parchu to pomylony pomysł, gdzie sama maska przesłania pół świata

Quidquid latine dictum sit, altum videtur