Webasto
Moderator: Marcin-Kraków
Webasto
Houston problem
nie działa mi webasto thermo top S (wodne)
spaliny zimne i nie zasysa wody z układu ............... ktoś coś poradzi , co sprawdzić co wymienić
PS. próby odpalenia webasta na stole warsztatowym i leci czasami dym ale zimny
nie działa mi webasto thermo top S (wodne)
spaliny zimne i nie zasysa wody z układu ............... ktoś coś poradzi , co sprawdzić co wymienić
PS. próby odpalenia webasta na stole warsztatowym i leci czasami dym ale zimny
Re: Webasto
Zdobyć interfejs diagnostyczny + program, podłączyć do kompa i odczytać błędy.
Inne metody to szukanie na ślepo.
Prawdopodobnie świeca żarowa nie działa, ale to nie znaczy że jest przepalona, może sterownik jej nie uruchamia.
Jeśli było kilka razy uruchamiane i nie odpaliło, to się zablokowało i trzeba przejść procedurę odblokowania.
W manuałach jest napisane jak to się robi.
Prawdopodobnie świeca żarowa nie działa, ale to nie znaczy że jest przepalona, może sterownik jej nie uruchamia.
Jeśli było kilka razy uruchamiane i nie odpaliło, to się zablokowało i trzeba przejść procedurę odblokowania.
VW T4 syncro, 2.4D, long 

no własnie nie mogę znależć manuala to mojego webasta ................chyba za stary modelA.F. pisze:Zdobyć interfejs diagnostyczny + program, podłączyć do kompa i odczytać błędy.
-
-
Może to podgrzewacz, a te nie uruchomią się powyżej +5C.
jest ktoś na forumie co się zajmuje zawodowo ogrzewaniem postojowym ?
Nie wiem czy jeszcze znajdziesz chętnego do tego modelu. Jak chcesz coś nowszego to pisz.
w chwili obecnej reanimacja starego webasta ...............dzięki za pomocrmaster pisze:Nie wiem czy jeszcze znajdziesz chętnego do tego modelu. Jak chcesz coś nowszego to pisz.
Takie cóś nie wypalone?
http://allegro.pl/wkladka-sitko-do-paln ... 14196.html
Chodzi o sitko nie model...
http://allegro.pl/wkladka-sitko-do-paln ... 14196.html
Chodzi o sitko nie model...
Wujek Dobra Rada 

Myślę że telefonicznie jest odnalezionazna przyczyna. Czekam na testy.
Czy ktoś poleci jakiś serwis ogarniający webasto w okolicach Trójmiasta?
Webasto mokre zasilane benzyną w suzuki jimny.
Po przekładce ramy przestało działać, podejrzewam że coś źle podłączone lub zapowietrzone...
Po przekładce ramy przestało działać, podejrzewam że coś źle podłączone lub zapowietrzone...
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
KSikorski pisze:Czy ktoś poleci jakiś serwis ogarniający webasto w okolicach Trójmiasta?
rmaster ma wiedzę dotycząca ogrzewania samochodowego , pisz do niego może coś ci podpowie
Piotrck dziś otrzymałem twoją przesyłkę. Jutro fakty.
Fakty są takie że nie opłacalna naprawa
dzięki Rmaster
Ktoś z szacownych forumowiczów miał lub ma do czynienia z ogrzewaniem postojowym Snugger ? widzę na chińskim aledrogo żę można już za 400$ kupić i moje pytanie : czy warto ?
dzięki Rmaster

Ktoś z szacownych forumowiczów miał lub ma do czynienia z ogrzewaniem postojowym Snugger ? widzę na chińskim aledrogo żę można już za 400$ kupić i moje pytanie : czy warto ?
tego wyżej nie znam ale mielim w którymś aucie, chyba to to prod. radzieckiej, Planar model chyba 2d 12.
Nie znam się. Ale coś ktoś gadał że jakaś grzałka wymienialna po taniości jest i coś tam coś tam
Nie znam się. Ale coś ktoś gadał że jakaś grzałka wymienialna po taniości jest i coś tam coś tam
cubek pisze:tego wyżej nie znam ale mielim w którymś aucie, chyba to to prod. radzieckiej, Planar model chyba 2d 12.
Planar najtańsze ogrzewanie postojowe na alledrogo , ............pytanie ile czasu będzie działać ..............jak łada Niva ?
nie wiem. nie znam się. wiem że ze dwa lata napewno śmigało. nie wiedziałem nawet że to najtanszne badziewie na alle.
aż se lukne
aż se lukne
Drogie Bravo mam mały problem:
Webasto wodne montuje w aucie i chciałem mieć możliwość regulacji nawiewu w kabinie. W opcji jest jedynie możliwość wpięcia w 3 bieg dmuchawy.
Czy jest jakaś możliwość wpięcia w pokrętło regulacji obrotów ? Auto oczywiście bez klimatronika.
Webasto wodne montuje w aucie i chciałem mieć możliwość regulacji nawiewu w kabinie. W opcji jest jedynie możliwość wpięcia w 3 bieg dmuchawy.
Czy jest jakaś możliwość wpięcia w pokrętło regulacji obrotów ? Auto oczywiście bez klimatronika.
i druga sprawa : webasto będzie zamontowane w najwyższym punkcie układu chłodzenia ............czy należy zamontować zawór/odpowietrznik układu ?
Raczej tak. Ja mam najwyżej wymiennik do grzania wody użytkowej i po serwisach w układzie chłodzenia trzeba luzować wężyk i odpowietrzać. Może nie dużo, ale nie warto ryzykować
Isuzu Trooper 3.1 LTD '94
webasto zamontowane i o dziwo .......działa . Brawo Ja.
mam pytanie jak przerobić webasto wodne co by całą noc pracowało .....teraz załącza się cykl 40-60 min po czym automatycznie wyłącza .
potrzebuje co by pracowało całą noc ........da się czy się nie da ?

mam pytanie jak przerobić webasto wodne co by całą noc pracowało .....teraz załącza się cykl 40-60 min po czym automatycznie wyłącza .
potrzebuje co by pracowało całą noc ........da się czy się nie da ?
Houston problem , szukam takiego trójnika z odpowietrznikiem ale w wersji metalowej . Średnica 18mm......nigdzie nie mogę znaleźć. Tylko plasticzane a nie mam zaufania do tego materiału.

Jak nigdzie nie ma, to zrobić se samemu. To nie wygląda jak technologia kosmiczna, jako materiał wyjściowy zastosować mosiężne trójniki od LPG, lub nawet zwykłe mosiężne komponenty hydrauliczne z leroja czy innego kenobi

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
Hmmmm.....ma to pracować w układzie chłodniczym w aucie. I sam tego nie potrafię zrobić ale jak by ktoś mi to zrobił byłbym wdzięczny i szelesty wybecylował.
-
-
Skrajna 86a- nazwa z dupy, ,,trybig,, się to nazywa. dorabiałem u nich pare rzeczy. tani nie są, ale otwarci na wymysły...
Jest-Galloper 99 3d 3.0v6 plus podtlenek LPg
Był-Y60 95 long 2.8td
Był-Y60 95 long 2.8td
na kichuj ci webasto

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii