hahahaha..... tjaaa, a misję specjalną powierzył mi Nadszyszkownik Kilkujadek. Zibi, widzę że polityka odcisnęła piętno na twojej osobieZibi pisze:Tak czytam i czytam i się zastanawiam czy to kolejna prowokacja?

Czytasz i czytasz ale chyba w pospiechu bo dokładnie to wyjaśniałem:Zibi pisze:skąd kolego Drostet te wady i zalety wziąłeś? bo chyba nie z użytkowania?
... także gdybym miał możliwość wszystkie trzy rodzaje obejrzeć osobiście, złożyć/rozłożyć itp. to raczej bym o to nie dopytywał na forum. Tak na marginesie, może orientujesz się czy są w Polsce organizowane jakieś targi z takim sprzętem?droset pisze:Patrząc na zdjęcia mam pewne swoje przemyślenia ale ponieważ nigdy nie spałem w dachowcu i nie widziałem żadnego na żywo nie koniecznie musi tak być.
Wady i zalety które przychodzą mi do głowy podaję poniżej ale zaznaczam, że są one tylko przypuszczalne i z tego względu proszę o opinię użytkowników
Też na to zwróciłem uwagę ale w jakiś sposób chyba jest to uszczelnione? Nie widziałem też nigdzie wpisów, żeby komuś taki namiot przeciekał a z tropikiem to już się tu niektórzy wypowiadali, że jak się źle naciągnie to przemaka (ja przynajmniej podobne doświadczenia mam z klasycznych namiotów). Napisałeś, że też teraz używasz takiego z twardym dachem, który wg ciebie jest lepszy, który byś bardziej polecił?Zibi pisze:Twardy dach nie ma wypustek dlatego ściany takiego namiotu są najwięcej narażone na przemakanie. Woda spływa po ścianach wprost do dolnej skorupy.
Dziękuję za wypowiedź.
Ps.
droset nie Drostet