Spanie w trzech drzwiach

Czyli wszystko to co każdy jeżdzący w terenie posiadac powinien...

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
ZbychoS

Re: Spanie w trzech drzwiach

Post autor: ZbychoS » czw paź 26, 2017 2:03 pm

Karton po telewizorze kineskopowym do środka wstawić, ułożyć się w nim, jako że teraz o to trudno to po można lodówce.
Nie będzie się tak woda skraplać :)21 :)21
***** USA

Awatar użytkownika
jradek

Post autor: jradek » sob cze 23, 2018 9:15 pm

Czy w LC 90 da sie zorganizować jakieś ludzkie spanie dla 1-1,5 osób?
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.

Awatar użytkownika
lbl78

Post autor: lbl78 » sob cze 23, 2018 9:29 pm

sebastian2357 pisze:
czw paź 26, 2017 11:33 am
Ja mam takie doświadczenia: nie wolno nagrzewać auta przed snem, po wyłączeniu silnika bardzo szybko sie ochłodzi a nagromadzona wilgoć zamieni sie w wodę. Przed snem należy dobrze przewietrzyć auto i zostawić małe szpary w oknach dla wentylacji. Ja śpię głową w stronę bagażnika i mam uchylne tylne okienka, nimi reguluję przepływ powietrza.
Planuję zrobić maty izolujące na okna mocowane przyssawkami.
Ważny jest materac na którym śpimy, dmuchany nie izoluje wcale i pi%^* od spodu. Piankowy sie sprawdza.
Powinno wystarczyć nawet w przypadku lekkich przymrozków.
izolacja jest dobra i w gorące i w zimne dni, przewiew zawsze musi być (idealnie jak się ma szyber nad głową)
co do maty najlepsze są samopompujące, po złożeniu małe a izolują świetnie, ważny jest współczynnik R (R-value) przy czym amerykańskie to trzeba podzielić przez 5 :)21 idealnie jak mata ma współczynnik R 3 lub większy, przy czym grubość nie zawsze idzie w parze ze wzrostem współczynnika
wiadomo jak śpimy w lecie i tylko przy mocno + temperaturach to nie ma to znaczenia, ale już poniżej 10 stopni ma, a w okolicy 0 materac dmuchany potrafi wyziębić ciało nawet przy dość dobrym śpiworze
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyposażenie”