No właśnie przeciwnie! Camper offroadowy to oksymoron!
Wygodna kupa w lesie
Moderator: Marcin-Kraków
Re: Wygodna kupa w lesie
Musiałem sprawdzić co to oksymoron . Znajomy przygarnął Man Kat 4x4 , i bedzie robił kampera .Kapsuły wysokiej mobilności fajna sprawa . Większy problem gdzie tym się udać...
https://www.youtube.com/watch?v=f_4R5xrpqt4
"Autoktóreniepływajestjakłódkabezskrzydeł"
Na pustynię! Tam to i owszem

Do Islandii zimą. Tam zimą możesz jeździć gdzie chcesz!
Ciężko pogodzić wygodny mandżur i upalanie. Nawet dopasiona kampingowo terenówka już uwiera wagą, telepaniem się wszystkiego, namiotem dachowym na trawersach czy na wysokość. Kwestia kompromisu na miarę potrzeb. Ale taki man cat to kusi 

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Do bundeswehry trzeba było się zapisać 

"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
Widzialem w Izraelu campera zrobionego z sanitarki na Humvee. Kabina 2osobowa, wersja pickup, aluminiowa skrzynia z wysokością stania z tyłu.
To jest jeszcze akceptowalnie duże, choć promy itp to raczej zapomnij.
Wszystkie MANy i inne ciężkie zabudowy tylko na otwarte przestrzenie: Afryka, USA, Australia, może Azja.
Była kiedyś niemiecka firemka Dust Devil specjalizująca się w budiwie akceptowalnie dużych camperów z przeznaczeniem na tripy dookoła świata. Zaczynali od LRów 110 i 130, potem przeszli stricte na Toyoty. Najmniejsze co mieli w ofercie było na LC70, duży kompromis hotelowo, choć robili to na zabudowach od razu na ramie. Duży kompromis także terenowo.
Największe robili na krótkie Unimogi, a za idealny kompromis po latach prac uznali Bremach/SCAM. Czyli Iveco dla zawodowców w teren. Dużo lepsze w terenie i nośności pod zabudową niż LC.
To jest jeszcze akceptowalnie duże, choć promy itp to raczej zapomnij.
Wszystkie MANy i inne ciężkie zabudowy tylko na otwarte przestrzenie: Afryka, USA, Australia, może Azja.
Była kiedyś niemiecka firemka Dust Devil specjalizująca się w budiwie akceptowalnie dużych camperów z przeznaczeniem na tripy dookoła świata. Zaczynali od LRów 110 i 130, potem przeszli stricte na Toyoty. Najmniejsze co mieli w ofercie było na LC70, duży kompromis hotelowo, choć robili to na zabudowach od razu na ramie. Duży kompromis także terenowo.
Największe robili na krótkie Unimogi, a za idealny kompromis po latach prac uznali Bremach/SCAM. Czyli Iveco dla zawodowców w teren. Dużo lepsze w terenie i nośności pod zabudową niż LC.
Beware The Rage Of A Berserker
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
moja tujota jest za duża i za ciezka do większosci moich pomysłów..
Nie wyobrażam sobie 10t ciężarówki w terenie. Raz że nie umiem w ciężarówki w terenie a dwa, że przecież najblizszy teren to inny kontynent

Ja mam teraz lot w drugą stronę. Minimalizowanie. Mam kuzyna co rowerem świat objechał w sporej części i zaczyna mi to imponowac. Muszę się tylko z robotą rozwiązać skutecznie.
Nie wyobrażam sobie 10t ciężarówki w terenie. Raz że nie umiem w ciężarówki w terenie a dwa, że przecież najblizszy teren to inny kontynent

Ja mam teraz lot w drugą stronę. Minimalizowanie. Mam kuzyna co rowerem świat objechał w sporej części i zaczyna mi to imponowac. Muszę się tylko z robotą rozwiązać skutecznie.
Czyli też będziesz miał problem z kibelkiem na rowerze 

Zbowid

- minizbowid
-
tylko kup damkeMroczny pisze: ↑pt sie 02, 2024 6:25 ammoja tujota jest za duża i za ciezka do większosci moich pomysłów..
Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S

Bo trzeba pamiętać że terenówki to wg szwabskiej definicji gelendy : samochód uniwersalny . Czyli auto na drogę i teren, zgniły kompromis . Ani tu ani tam nie robi za dobrze .
Ja mam inne podejście , można zrobić sprzęt ponadprzeciętny terenowo . Tylko to na przeszkodą jest brak możliwości legalizacji drogowej , więc po wała to robić. Ale łatwo sobie wyobrazić łunochoda , przy obecnych materiałach i technice.
Crosy, quady , snomo operują na luzie tam gdzie żadna terenówka nie wjedzie , są też sherpy i inne stwórze , działające na innych orbitach terenu.
Co nie zmienia faktu że łunochod 8x8, 10x10 , itp czy konwertyda gąsienice koła , zapewniająca szybkie przeloty asfaltem , szybkie pływanie , wygodne spanie dla 4 osób , kibloprysznic , lodówkę , byłby mile widziany .
Wsiadasz , pakujesz prowiant , paliwo i już.
Ja mam inne podejście , można zrobić sprzęt ponadprzeciętny terenowo . Tylko to na przeszkodą jest brak możliwości legalizacji drogowej , więc po wała to robić. Ale łatwo sobie wyobrazić łunochoda , przy obecnych materiałach i technice.
Crosy, quady , snomo operują na luzie tam gdzie żadna terenówka nie wjedzie , są też sherpy i inne stwórze , działające na innych orbitach terenu.
Co nie zmienia faktu że łunochod 8x8, 10x10 , itp czy konwertyda gąsienice koła , zapewniająca szybkie przeloty asfaltem , szybkie pływanie , wygodne spanie dla 4 osób , kibloprysznic , lodówkę , byłby mile widziany .
Wsiadasz , pakujesz prowiant , paliwo i już.
Ja po mieście dużo jeździłem damką , dałem Staremu żeby było mu wygodniej wsiadać . Tani solidny 26" , co go można kupić za 300plnminizbowid pisze: ↑pt sie 02, 2024 7:55 amtylko kup damkeMroczny pisze: ↑pt sie 02, 2024 6:25 ammoja tujota jest za duża i za ciezka do większosci moich pomysłów..

Sam też pojedziesz, czy tylko rower wysyłasz i bez telefonu się ukrywasz w Biesach? 

Zbowid

- Misiek Cypr
-
To sie dobrze podmaluj na ten Mauritius, bo kasy to ci na jeden dzień starczy, resztę będziesz musiał z nierządu czerpać

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
- minizbowid
-
Tandem. Na drugim zydlu worekminizbowid pisze: ↑pt sie 02, 2024 7:55 amtylko kup damkeMroczny pisze: ↑pt sie 02, 2024 6:25 ammoja tujota jest za duża i za ciezka do większosci moich pomysłów..

A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

kumpel wyspawał rower na trzy osoby...
5 metrów długości

5 metrów długości

amerykanie na motur mówią bike

Ostatni powinien tyłem naprzód jeździć
A destiny - it's the rising sun