Hi - Lift
Moderator: Marcin-Kraków
Re: Hi - Lift
Jak pisał przedmówca, dźwigniesz w górę wyżej i może polecieć auto w bok przy okazji zeskakują z H.L. Druga sprawa to podłóż coś pod koło lub mocny ręczny żeby nie odjechał bo drzwi pokancerujesz prowadnicą H.L.
-
-
- Kontaktowanie:
no dobrze dziękiDżem pisze:Jak pisał przedmówca, dźwigniesz w górę wyżej i może polecieć auto w bok przy okazji zeskakują z H.L. Druga sprawa to podłóż coś pod koło lub mocny ręczny żeby nie odjechał bo drzwi pokancerujesz prowadnicą H.L.

Do takich kombinacji lepiej ściągnij koło z drzwi, bo pokancerujesz tą osłonę. Te Twoje progi nie bardzo nadają się do hi-lift'a. Proponuje dokupić do podnośnika szelki do łapania za felgi. I tak będziesz musiał uważać na nadwozie, ale nic nie urwiesz.
Szelki lub tanie zawiesie bezkońcowe 2-3 m po obwodzie w formie szarfy które możesz dowolnie przekładać przez otwory felgi. Żeby nie pokiereszować nadkola między H.L. a felgę wciskam kawałek drewnianego klocka,lukassos pisze:Proponuje dokupić do podnośnika szelki do łapania za felgi. I tak będziesz musiał uważać na nadwozie, ale nic nie urwiesz.
-
-
- Kontaktowanie:
mam adapter na felge :https://picasaweb.google.com/1116141928 ... 8852754898Dżem pisze:Szelki lub tanie zawiesie bezkońcowe 2-3 m po obwodzie w formie szarfy które możesz dowolnie przekładać przez otwory felgi. Żeby nie pokiereszować nadkola między H.L. a felgę wciskam kawałek drewnianego klocka,lukassos pisze:Proponuje dokupić do podnośnika szelki do łapania za felgi. I tak będziesz musiał uważać na nadwozie, ale nic nie urwiesz.
https://picasaweb.google.com/1116141928 ... 1163414594
za hak próbowałem ( ta szyna co jest pod podłogą wystaje tak że bez problemowo można wsunąć hi-lift'a) bez problemowo podniosłem tylko musiałem dobrze zabezpieczyć samochód żeby mi nie odjechał (tak samo jak i próba podniesienia za felge). Nawet nie zacinał mi się z 20 min bawiłem się tak i ani razu nie zaciął się i płynnie działał. Pozdrawiam
- Sawa GR
- Kontaktowanie:
Niczy nie smaruj Hi maja pracowac na sucho!! Wytrze sie farba gdzie ma zejsc i bedzie chodzil płynnie. Dasz smalcu piasek wlezie i nie bedzie chodził wcale a do tego bedzie brudził....
Patrol Y60 2,8TD 1992 - Jest
Niva 1,9D 1990 - Była
Pathfinder 2,5TD automat 2008 - On road
Niva 1,9D 1990 - Była
Mój na sucho ani myśli, za to jak się skropi odrobiną jakiegoś wd, to od razu ożywa 

SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Ha, mój w górę idzie i na sucho i na mokro, w dół też bez różnicy sucho/mokro (z tym, że już nie idzie
)

Szukam drugiej połówki... (może być 0,7l
)

W górę to każdy robi bez problemu, ja miałem na myśli opuszczanie.
SJ416
Nie koniecznie, mój w górę też miał problem ale... mu przeszło
Na szczęście używam go tylko w roli wyciągarki, w górę bym się bał, bo nie pewny

Na szczęście używam go tylko w roli wyciągarki, w górę bym się bał, bo nie pewny

)

- rafale_23
-
- Kontaktowanie:
a mój jak mu sie chce...raz idzie raz nie chce wcale...tez myslałem o tym zeby te bolce troche posmarowa bo coś nie wyskakuja przy opuszczaniu...
Nissan Patrol Y61 2,8 Long Off Road
Nissan Patrol Y60 ZMOTA
Dopóki walczysz Jesteś zwycięzca!
Nissan Patrol Y60 ZMOTA
- Sawa GR
- Kontaktowanie:
Dziwne, ja tam swojego muszę powstrzymywać, może za nisko wajchujesz? Przy spuszczaniu musisz go trochę podnieść i wtedy same wyskakują, a jak byś puścił ręczę to może cię trochę po głowie popukać... 

Niva 1,9D 1990 - Była
Niva 1,9D 1990 - Była
nie polecam mnie nasladowac, probowalem na sniegu HL zmieniac 4 koła. porysowalem szybe, ile razy dostalem nim w łeb to nie licze 

Nie jeżdżę w błocie bo można się zakopać
zbieram schematy i smieci na chomikuj.pl/offroad4x4
zbieram schematy i smieci na chomikuj.pl/offroad4x4
- Sawa GR
- Kontaktowanie:

Możesz opuszczać jak na rajdach gdy sekundy lecąDidymos pisze:W górę to każdy robi bez problemu, ja miałem na myśli opuszczanie.

Niva 1,9D 1990 - Była
Niva 1,9D 1990 - Była
Sawa GR pisze:![]()
To musisz jeszcze potrenować...
![]()
Możesz opuszczać jak na rajdach gdy sekundy lecąDidymos pisze:W górę to każdy robi bez problemu, ja miałem na myśli opuszczanie.Tylko nie każde auto to lubi, patrolowi i zmocie na pewno nic nie będzie, na innych nie próbowałem.

)

Chciałbym sie zapytać moze wiecie czemu mój hilift jak chce opuścić to daje wajche na dół ale on nadal go podnosi i niewiem co jest ?
bo kupiłeś hajlift do podnoszenia... teraz musisz kupić drugi... do opuszczania ma się rozumieć...Batonix pisze:Chciałbym sie zapytać moze wiecie czemu mój hilift jak chce opuścić to daje wajche na dół ale on nadal go podnosi i niewiem co jest ?
odpowiedź zajebi.sta
Frontera Long 2.2 '97 MT 33", lift 3", winch....
http://www.opelfrontera.pl
http://www.opelfrontera.pl
- rafale_23
-
- Kontaktowanie:
jest tu pełno takich głupków co nie wiedza co napisac wiec bzdury piszą...
a sprawdzałes wszystko dokładnie?napewno do końca zaskakuje w dół?jezeli tak to te bolce nie wysuwaja sie i dlatego idzie w góre...tez miałem podobnie...przydałoby sie nasmarowac ale słyszałem ze to tez nie najlepszy pomysł...zdania sa podzielone...
a sprawdzałes wszystko dokładnie?napewno do końca zaskakuje w dół?jezeli tak to te bolce nie wysuwaja sie i dlatego idzie w góre...tez miałem podobnie...przydałoby sie nasmarowac ale słyszałem ze to tez nie najlepszy pomysł...zdania sa podzielone...
Nissan Patrol Y60 ZMOTA
Nissan Patrol Y60 ZMOTA
rafale_23 pisze:jest tu pełno takich głupków co nie wiedza co napisac wiec bzdury piszą...
szanuj innych i wyrażaj się kulturalnie chłopczyku...
posiedź tu troche dłużej, to też zaczniesz tak pisać, czytając setny raz mało inteligentne pytaniarafale_23 pisze:jest tu pełno takich głupków co nie wiedza co napisac wiec bzdury piszą...
...
PATROLnięty 
~----oo----/ LAWETA (przyczepa) - 2x4,5m, 1800/2500kg -moge sie podzielic

~----oo----/ LAWETA (przyczepa) - 2x4,5m, 1800/2500kg -moge sie podzielic

- Sawa GR
- Kontaktowanie:
Dokładnie... Czy to jest prom kosmiczny? Tam są 2 bolce sprężynki i blaszka. Usiądź na sucho i zobacz jak to działa, jeśli zrozumiesz działanie tego skomplikowanego urządzenia od razu będziesz wiedział czemu coś nie działa. Jeżeli nie jesteś w stanie tego ogarnąć lepiej zacznij układać bierki, to przynajmniej nie zrobisz sobie/innym/autu krzywdy.
Cała zaleta HL to jego prostota, jeśli nie działa to albo słaba jakoś wykonania albo coś jest nie tak, diagnoza powinna trwać ok 5~15sec...
Cała zaleta HL to jego prostota, jeśli nie działa to albo słaba jakoś wykonania albo coś jest nie tak, diagnoza powinna trwać ok 5~15sec...
Niva 1,9D 1990 - Była
Niva 1,9D 1990 - Była
Albo według zasady : żeby coś opuścić , trzeba to coś najpierw podnieść ......
Monty 3.1 td - historia....
Plecak wyprawowy
coś na dwóch kólkach też ....
Plecak wyprawowy
coś na dwóch kólkach też ....
- rafale_23
-
- Kontaktowanie:
szanuj innych i wyrażaj się kulturalnie chłopczyku...[/quote]
Uwierz ze szanuje ''chłopczyku''ale na szacunek trzeba sobie zasłużyć...
jezeli przeszkadza wam ze ktos pyta to nie odpowiadajcie!Nikt was nie zmusza,to nie wasze forum.Forum jest dla wszystkich,nawet tych co pierwszy raz maja HL w ręku...
jezeli przeszkadza wam ze ktos pyta to nie odpowiadajcie!Nikt was nie zmusza,to nie wasze forum.Forum jest dla wszystkich,nawet tych co pierwszy raz maja HL w ręku...
Nissan Patrol Y60 ZMOTA
Nissan Patrol Y60 ZMOTA
- rafale_23
-
- Kontaktowanie:
szanuj innych i wyrażaj się kulturalnie chłopczyku...
Nissan Patrol Y60 ZMOTA
Nissan Patrol Y60 ZMOTA