Hi - Lift
Moderator: Marcin-Kraków
Re: Hi - Lift
Witam.
Ma ktoś zamontowany hi-lift na kole zapasowym w Toyocie J9, jak to znoszą tylne drzwi ?
pozdr
Ma ktoś zamontowany hi-lift na kole zapasowym w Toyocie J9, jak to znoszą tylne drzwi ?
pozdr
Nie znoszą. Szkoda zawiasów po 6 stów za sztukę.
Kylon
PS. Nie zaglądam do mojego PW. Wystarczy mi e-mail.
PS. Nie zaglądam do mojego PW. Wystarczy mi e-mail.
a czemu nie w poprzek bagażnika przy progu drzwi?
wchodzi idealnie...
wchodzi idealnie...
Ano niestety zabudowa w bagażniku siedzi i milion innych gratów co to na wyjazdach potrzebne, a na dachu namiot, kanister i zbiornik na wodę i mi się pomysły kończą gdzie to żelazo wsadzić.Stu pisze:a czemu nie w poprzek bagażnika przy progu drzwi?
wchodzi idealnie...
Pozdr.
Mam pytanie odnośnie adaptera do kół. Jakie otwory powinna mieć felga, ew co innego. Chciałbym to wiedzieć zanim kupię felgi.
dzięki i pozdrawiam
dzięki i pozdrawiam
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
- Damian
-
- Kontaktowanie:
a po co Ci hilift w ogóle?betlin pisze:Ano niestety zabudowa w bagażniku siedzi i milion innych gratów co to na wyjazdach potrzebne, a na dachu namiot, kanister i zbiornik na wodę i mi się pomysły kończą gdzie to żelazo wsadzić.Stu pisze:a czemu nie w poprzek bagażnika przy progu drzwi?
wchodzi idealnie...
Pozdr.
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
Zadałem sobie to samo pytanie i odpuściłem.Damian pisze:a po co Ci hilift w ogóle?betlin pisze:Ano niestety zabudowa w bagażniku siedzi i milion innych gratów co to na wyjazdach potrzebne, a na dachu namiot, kanister i zbiornik na wodę i mi się pomysły kończą gdzie to żelazo wsadzić.Stu pisze:a czemu nie w poprzek bagażnika przy progu drzwi?
wchodzi idealnie...
Pozdr.
Pozdr
W samuraiu miałem. Do czasu zakupu tirfora przydał się ze 3 razy. Odkąd był tirfor/wyciągarka to już nie użyłem ani razu... Więc nie wiem czy jest sens wozić tyle żelastwa robiącego spustoszenie w okolicy w razie dzwona...
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Mi sie Hi-lift przydał raz odkad go mam, ale byłem bardzo szczesliwy ze go miałem w aucie.
Kłerwa zawiesilem patrola na brzuchu zero krzaków o drzewach to pomażyć.
Wyciagnałem telefon z kieszeni i nagle olsnienie Hi-lift, 5 minut bo w grzaskim było (płyta pod hilifta bardzo sie przydała) i pojechalismy dalej.
Ja mam miejsca dużo w swoim autobusie.

Kłerwa zawiesilem patrola na brzuchu zero krzaków o drzewach to pomażyć.
Wyciagnałem telefon z kieszeni i nagle olsnienie Hi-lift, 5 minut bo w grzaskim było (płyta pod hilifta bardzo sie przydała) i pojechalismy dalej.
Ja mam miejsca dużo w swoim autobusie.

W260 2.8D 32MT/32M+S
ma swój sens, pod warunkiem, że...KSikorski pisze:W samuraiu miałem. Do czasu zakupu tirfora przydał się ze 3 razy. Odkąd był tirfor/wyciągarka to już nie użyłem ani razu... Więc nie wiem czy jest sens wozić tyle żelastwa robiącego spustoszenie w okolicy w razie dzwona...
użytkownik/posiadacz widzi sens pchania się autem tam gdzie takie urządzenia mogą się przydać.
Nie każdy "teren" wymaga wspomagaczy, można też opycić szybkościówkę rurakiem bez dodatków i też być w "terenie".
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
Jeszcze nie byłem na rajdzie, na którym nie użyłem hi-lifta, a mam 2 wyciągarki :]Damian pisze:
a po co Ci hilift w ogóle?
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
bo jeździć nie potrafiszPlacek^ pisze:Jeszcze nie byłem na rajdzie, na którym nie użyłem hi-lifta, a mam 2 wyciągarki :]Damian pisze:

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
klucz13 pisze:bo jeździć nie potrafiszPlacek^ pisze:Jeszcze nie byłem na rajdzie, na którym nie użyłem hi-lifta, a mam 2 wyciągarki :]Damian pisze:
a po co Ci hilift w ogóle?![]()

Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Ja mam hi ifta od 6 lat
przez ten czas użyłem go:
1. podnieść przyczepę od ciągnika żeby zmienić koło
2. Bo nie było zwykłego lewarka

przez ten czas użyłem go:
1. podnieść przyczepę od ciągnika żeby zmienić koło
2. Bo nie było zwykłego lewarka
Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
Bardzo rozsądne pytanie.Damian pisze:
Więc ... co do podnoszenia Wranglera

Czy śrubokręt też musi być amerykański, w calach

Jak już drążymy temat. Klucz do kół jaki ma rozmiar

***** USA
Jeepy sie nie psują, dlatego nie ma w nich żadnych narzędzi

Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
Od 1,5 roku sprawdza się bez zarzutu. Co prawda w 80% (czyli w sumie tak, jak wcześniej pisałem) w pracach warsztatowych, ale na pewno warto było kupić. Dzięki za pomoc tym, którzy sensownie doradzili, a nie - za przeproszeniem - pieprzyli jakieś głupoty nie na temat. Tamci może się zdziwią, ale wszyscy użytkownicy nadal żyją i mają wszystkie nogi, ręce, palce, głowy, zęby itd.timo pisze:Kupiony oryginał. Dam znać jak będzie okazja użyć
...... z mojego dwuletniego doświadczenia w patrolu y60 z hil liftem chińskim kupionym w 2006 r. jeździł sobie na tylnym kole zapasowym przez ostatnie dwa lata, używany zero razy , zardzewiał , skrzywiony nie wiadomo z czego , uchwyt , który go podtrzymywał dedykowany za 150 zł ,- popękał do śmieci. Reasumując zakup wyciągarki a koło zapasowe na dach.
GR Y60 + Gaz69 = Meksyk
...a mnie nic nigdy nie wybucha i zdanżam na czas .
...a mnie nic nigdy nie wybucha i zdanżam na czas .
Wysokość liftu należy dopasować do wzrostu teściowej
L200 4d56
L200 4d56
a ja hi-lifta używam żeby trapa podłożyć
pomysł iście targowo-lanserski
w terenie byłby tak upieprzony w syfie, że nie do użycia
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
To bez znaczenia, w tym aucie i tak nie dosięgnąłby ani zderzaków, ani progów, ewentualnie można by go wsadzić pod most 

SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Zawsze można za felge dźwignąć, pomija sie prace zawisu i szybciej w góre idzie.
Jednak sam Hi-lift bez podstawki to można równie dobrze w domu zostawić.
Zapada sie w glebe i dupa.
Jednak sam Hi-lift bez podstawki to można równie dobrze w domu zostawić.
Zapada sie w glebe i dupa.
W260 2.8D 32MT/32M+S
Wychodze z podobnego zalozenia. Stad woze podnosnik kolumnowy o duzym skoku i pare razy juz dupe ratowal. Przy liftowanych zawiechach naprawde trzeba sie napocic a tak nie musze pokonywac skoku zawiechy. A to ile mniejmiejsca zajmuje to przepasc
PATROLnięty 
~----oo----/ LAWETA (przyczepa) - 2x4,5m, 1800/2500kg -moge sie podzielic

~----oo----/ LAWETA (przyczepa) - 2x4,5m, 1800/2500kg -moge sie podzielic