OSTRZEŻENIE - UWAGA NA NAMIOTY ESCAPE4X4.PL!!!
Moderator: Marcin-Kraków
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Re: OSTRZEŻENIE - UWAGA NA NAMIOTY ESCAPE4X4.PL!!!
no porządnie zrobił. zupełnie nie w duchu tradycji regionalnej. dobrze się prezentuje.
#noichuj
ale...
nie szukasz rabatów
nie szukasz rabatów

ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
nie, nie handlujemy ze sobą.
ot zwyczajnie...zauważam fakt, że spoko siedzibę wystawił a nie jakiś kurwidołek obejsrany.
ot zwyczajnie...zauważam fakt, że spoko siedzibę wystawił a nie jakiś kurwidołek obejsrany.
#noichuj
No, bylim kiedyś z Pysiakiem w odwiedzinach przy okazji testów merczodesa-lep-na-muchy, fajnie było 
Ale mój głos się nie liczy. Ja z Zibim czasem diluję

Ale mój głos się nie liczy. Ja z Zibim czasem diluję

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
- bilans
- Kontaktowanie:
Zibi to ja zapytam .. do LC 120 namiot by się znalazł ?
wrangler yj 4.0 .......toyota LC J12,Ranger, Pajero 2,5
http://www.firmabilans.pl/
http://www.firmabilans.pl/
Sa szerokie na 140, 165, 180 i 220 cm.
tel. 509700949
https://www.escape4x4.pl/
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
O zapas rułków zapytajbilans pisze:Zibi to ja zapytam .. do LC 120 namiot by się znalazł ?

... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
Kupilem troche rzeczy u Zibiego, w tym rowniez namiot.
I nie moge zlego slowa powiedziec na temat obslugi i checi pomocy. W tym przeglad wyciagarki i weryfikacja nowego silnika, ktore nawet nie byly u Zibiego kupione. Tak wiec jak dla mnie to wylania sie obraz klienta roszczeniowego, ktoremu sie wydaje ze jak kupil produkt i zostawil kase, to mu wszystko wolno. Konieczne chyba podejscie zdroworozsadkowe, a nie sianie zametu i plucie jadem.
Produkt i firma same sie bronia, wlasnie przez relacje klient-sprzedawca.
Nie wiem na co uwazac jak w temacie... bo uwazac to musze, jak zapinam pokrowiec na namiocie zeby materialu nie przyciac, bo trudno i malowygodnie go wyjac
I nie moge zlego slowa powiedziec na temat obslugi i checi pomocy. W tym przeglad wyciagarki i weryfikacja nowego silnika, ktore nawet nie byly u Zibiego kupione. Tak wiec jak dla mnie to wylania sie obraz klienta roszczeniowego, ktoremu sie wydaje ze jak kupil produkt i zostawil kase, to mu wszystko wolno. Konieczne chyba podejscie zdroworozsadkowe, a nie sianie zametu i plucie jadem.
Produkt i firma same sie bronia, wlasnie przez relacje klient-sprzedawca.
Nie wiem na co uwazac jak w temacie... bo uwazac to musze, jak zapinam pokrowiec na namiocie zeby materialu nie przyciac, bo trudno i malowygodnie go wyjac

Y61 GU4
http://airman.org.pl
A ja się chłopu nie dziwię. Chciał kupić oryginalną część, a nie bawić się w struganie rurek. Niestety rynkiem rządzą księgowi, co powoduje że po pół roku model jest "przestarzały" i brak jest części. Nawet już nie chodzi o serwis, lecz o np. zwykłe materiały eksploatacyjne.
Kupując taniego "chińczyka" można przyjąć, że jak się zesra to leci parabolą do kosza i kupuje się kolejnego, bez zbędnej straty czasu i środków na próby reanimacji. Jak wytrzyma, to super. Ale jak się kupuje "chińczyka" w cenie markowego sprzętu, to sprawa nie wydaje się już tak oczywista, a co do towaru za parę tysi to jednak zdawałoby się, że można by mieć pewne podstawowe oczekiwania.
Oczywiście to tylko prywatne odczucia. Nie wiem, ile kotleś dał za ten chiński namiot, i czy się ciska o 200 zł* czy parę tysi. Kolo się wywnętrza bo się wqrwił, że za 200 zł kupiłby igloo - "jednorazówkę" w sportowym, i po wyjeździe wyrzucił (odpada problem suszenia, cerowania, naprawienia, składowania, etc), na następny wyjazd kupiłby następna, i tak przez 10 - 20 lat...
.I ja ten wqrw całkowicie rozumiem...

* - doczytałem, że chodzi o dachowy. To pewnie parę tysi
Nadal taniej jest postawić igloo za 200 zł na DIY bagażniku dachowym
I tak trzeba strugać rurki i tak 
Kupując taniego "chińczyka" można przyjąć, że jak się zesra to leci parabolą do kosza i kupuje się kolejnego, bez zbędnej straty czasu i środków na próby reanimacji. Jak wytrzyma, to super. Ale jak się kupuje "chińczyka" w cenie markowego sprzętu, to sprawa nie wydaje się już tak oczywista, a co do towaru za parę tysi to jednak zdawałoby się, że można by mieć pewne podstawowe oczekiwania.
Oczywiście to tylko prywatne odczucia. Nie wiem, ile kotleś dał za ten chiński namiot, i czy się ciska o 200 zł* czy parę tysi. Kolo się wywnętrza bo się wqrwił, że za 200 zł kupiłby igloo - "jednorazówkę" w sportowym, i po wyjeździe wyrzucił (odpada problem suszenia, cerowania, naprawienia, składowania, etc), na następny wyjazd kupiłby następna, i tak przez 10 - 20 lat...

* - doczytałem, że chodzi o dachowy. To pewnie parę tysi

Ostatnio zmieniony pn kwie 20, 2015 10:34 am przez misman, łącznie zmieniany 1 raz.
"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
Korporacyjny bełkot. Ja bym unegopo40 wysłał na drzewo z takimi tekstami i dupy se więcej nie zawracał. Zepsuł to ma zepsute, oferuje mu się naprawę to z płaczem leci, że nie tak jak on by chciał. Zawracanie dupy.onpo40ce pisze:....
A jak powinna wyglądać ta rozmowa? Podam przykład:
- Proszę pana, niestety nie posiadamy w chwili obecnej na składzie takowej rurki więc proponuję jej zakup w dowolnym sklepie i wygięcie jej do potrzebnych rozmiarów. To w końcu zwykła aluminiowa rurka więc nic się nie stanie, że nie będzie pochodzić z naszej sieci sprzedaży. Przykro nam, że pozostawiamy pana w takiej sytuacji ale niejako to dobrze, że pan zadzwonił bo to pozwoli nam dopracować system sprzedaży i na przyszłość uniknąć takich sytuacji. Zapewniamy pana, że gdy w przyszłości uszkodzi pan jakikolwiek element sprzedawanego przez nas namiotu na pewno będziemy nim dysponować.
Można tak? Można. Napisał Pan, Panie ZIbi, że nigdy nie odbiera telefonów. Nie wiem czy pokazuje Pan tym swoją wyższość czy pogardę klientom ale skoro taka jest Pana filozofia marketingowa to może warto zainwestować w szkolenie pracowników???
Parch+2+35+117xtrem ---->
Zyjemy w czasach gdzie niestety z jakoscia jest roznie niezaleznie od ceny produktu, i jego klienta docelowego.misman pisze:A ja się chłopu nie dziwię. Chciał kupić oryginalną część, a nie bawić się w struganie rurek. Niestety rynkiem rządzą księgowi, co powoduje że po pół roku model jest "przestarzały" i brak jest części. Nawet już nie chodzi o serwis, lecz o np. zwykłe materiały eksploatacyjne.
Oczywiście to tylko prywatne odczucia. Nie wiem, ile kotleś dał za ten chiński namiot, i czy się ciska o 200 zł* czy parę tysi. Kolo się wywnętrza bo się wqrwił, że za 200 zł kupiłby igloo - "jednorazówkę" w sportowym, i po wyjeździe wyrzucił (odpada problem suszenia, cerowania, naprawienia, składowania, etc), na następny wyjazd kupiłby następna, i tak przez 10 - 20 lat....I ja ten wqrw całkowicie rozumiem...
![]()
* - doczytałem, że chodzi o dachowy. To pewnie parę tysiNadal taniej jest postawić igloo za 200 zł na DIY bagażniku dachowym
Jesli decyduje sie na "chinczyka" to trzeba miec swiadomosc tego co sie kupuje. I cena dachowca chinskiego ma sie nijak do ceny tego bardziej renomowanego producenta. Przerobilem temat doglebnie przy zakupie swojego - i casting wygral rodzinny escape

Y61 GU4
...a chcielibyście z onpo40ce pojechać na wyprawę?

Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
-
misman pisze:A ja się chłopu nie dziwię. Chciał kupić oryginalną część, a nie bawić się w struganie rurek. Niestety rynkiem rządzą księgowi, co powoduje że po pół roku model jest "przestarzały" i brak jest części. Nawet już nie chodzi o serwis, lecz o np. zwykłe materiały eksploatacyjne.
Oczywiście to tylko prywatne odczucia. Nie wiem, ile kotleś dał za ten chiński namiot, i czy się ciska o 200 zł* czy parę tysi. Kolo się wywnętrza bo się wqrwił, że za 200 zł kupiłby igloo - "jednorazówkę" w sportowym, i po wyjeździe wyrzucił (odpada problem suszenia, cerowania, naprawienia, składowania, etc), na następny wyjazd kupiłby następna, i tak przez 10 - 20 lat....I ja ten wqrw całkowicie rozumiem...
![]()
* - doczytałem, że chodzi o dachowy. To pewnie parę tysiNadal taniej jest postawić igloo za 200 zł na DIY bagażniku dachowym
Najtańszy jaki znalazłem to 3,5 tyś więc trochę kosztował...
Pajero 92 2,5 TD 

To jest dużo? To półtora klocka mniej niż nowe telefony Szajsunga czy Ajfona, które co trzeci z Was kupi 

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
-
Dla jednych dużo dla innych nie, kwestia zarobków i potrzeby posiadania takiego namiotu.
Pajero 92 2,5 TD 

Te, ale szajsung czy ajfon prędzej Ci dupe uratuje w tej części świata niż namioternil pisze:To jest dużo? To półtora klocka mniej niż nowe telefony Szajsunga czy Ajfona, które co trzeci z Was kupi

Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).
Jak nie znajdzie zasięgu też się może przydać. Dopóki baterii starcza to możesz dokumentację dla potomnych zrobić, no i podświetlić se możesz gdy szukasz kluczyków do syfa 

Porównaj z markowymi namiotami np. eezi awn w zakładowym sklepiku to zmienisz punkt odniesienia.qmulus pisze:misman pisze:A ja się chłopu nie dziwię. Chciał kupić oryginalną część, a nie bawić się w struganie rurek. Niestety rynkiem rządzą księgowi, co powoduje że po pół roku model jest "przestarzały" i brak jest części. Nawet już nie chodzi o serwis, lecz o np. zwykłe materiały eksploatacyjne.
![]()
Najtańszy jaki znalazłem to 3,5 tyś więc trochę kosztował...
Jak poglądami się z Zibim mijamy, tak tutaj uważam, że założycielowi wątku się w dupie przewróciło z dobrobytu. Ma być chińska cena, markowa jakość i jeszcze skakać koło jaśnie pana. Klasyczny toksyczny klient, którego należy każdymi siłami eliminować z prowadzonego biznesu. Ani to kasy, ani reputacji nie buduje.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
-
A ja uważam że rynek pdf Road tak szybko się rozwija ze będzie coraz więcej klientów na takie rzeczy. Będą to klienci bezproblemowi którzy sami rurkę naprawia i tacy co chcą nową.... może warto następnym transportem przywieźć części zapasowe do namiotu.
Pajero 92 2,5 TD 

i pod lokalną tancbudą można zaimponić zwiększając efektywność zalotówsuziXL pisze:Jak nie znajdzie zasięgu też się może przydać. Dopóki baterii starcza to możesz dokumentację dla potomnych zrobić, no i podświetlić se możesz gdy szukasz kluczyków do syfa

Narzędzia do przetrwania trzeba dostosowywać do otaczającego środowiska 

Zrozum człowieku, że wszystkie podstawowe elementy nośne namiotu mamy na miejscu czego dowodem jest komplet rurek na focie. Plus wszelkie plastiki i plasticzki. Ale trudno sobie wyobrazić, że mozna zespuć element nie nosny na który nie dzialają żadne siły. nawet jesli uderzysz namiotem na dachu w drzew czy skałę to akurat ten element nie da się uszkodzić. Ba - jestem pewien, że ta rurka nie została zepsuta ale zgięta w jakiś dziwnych okolicznosciach a dopiero niefachowa próba jej wyprostowania spowodowała jej poważniejsze uszkodzenie. I ta rurka do uzywania namiotu nie jest niezbędna, mozna ją nawet zdemontować - sypialnia w dalszym ciagu będzie funkcjonowac.qmulus pisze:A ja uważam że rynek pdf Road tak szybko się rozwija ze będzie coraz więcej klientów na takie rzeczy. Będą to klienci bezproblemowi którzy sami rurkę naprawia i tacy co chcą nową.... może warto następnym transportem przywieźć części zapasowe do namiotu.
tel. 509700949
-
ja cie rozumiem i to dobrze ale jak widzisz cuda sie zdarzaja , wiec nastepnym razem bedziem mogl jakiemus klientowi z duma powiedziec ze masz taka rurkeZibi pisze:Zrozum człowieku, że wszystkie podstawowe elementy nośne namiotu mamy na miejscu czego dowodem jest komplet rurek na focie. Plus wszelkie plastiki i plasticzki. Ale trudno sobie wyobrazić, że mozna zespuć element nie nosny na który nie dzialają żadne siły. nawet jesli uderzysz namiotem na dachu w drzew czy skałę to akurat ten element nie da się uszkodzić. Ba - jestem pewien, że ta rurka nie została zepsuta ale zgięta w jakiś dziwnych okolicznosciach a dopiero niefachowa próba jej wyprostowania spowodowała jej poważniejsze uszkodzenie. I ta rurka do uzywania namiotu nie jest niezbędna, mozna ją nawet zdemontować - sypialnia w dalszym ciagu będzie funkcjonowac.qmulus pisze:A ja uważam że rynek pdf Road tak szybko się rozwija ze będzie coraz więcej klientów na takie rzeczy. Będą to klienci bezproblemowi którzy sami rurkę naprawia i tacy co chcą nową.... może warto następnym transportem przywieźć części zapasowe do namiotu.

Pajero 92 2,5 TD